Mehrbod نوشته: سخن من دو بخش داشت, بخش یکم گرفتن باژ[1] هر چه بیشتر از بهرهکشان و بازگردانیِ آن میان مردم در راستای افزایش بهزیستی[2] و بهزیوی بود, چیزیکه تا اندازهای همین امروز در اروپا داریم.
1. لطفا بجای کلمه ی "باژ" از کلمه ی بهتری مانند "مالیات" که در پاورقی نوشته اید استفاده کنید.
مالیات یعنی بهره ی مالی که نه فقط ثروتمندان بلکه تمامی افراد در یک جامعه ی مشترک المنافع باید به نسبت درآمدشان به تعدادی کارمند به اسم دولت بپردازند تا خدمات زندگی از قبیل امنیت و خدمات تامین اجتماعی و تفریحی و غیره دریافت کنند.
این کلمه انسان را یاد "باج" و "باج سبیل" می اندازد مثل مالیاتی که امروز در ایران بعنوان پول زور و باج سبیل به دولت میدهیم چون زورش زیاد است.
اما پرداخت مالیات باید در قبال دریافت خدمات باشد که در بسیاری از کشورها اینگونه نیست.
Mehrbod نوشته: بخش دوم سود بردن از همین پولهای بهرهکشیده برای خودکارسازیِ (اتوماسیون) زیرساختارها و ابزارهایِ فرآورش[3] و دادن مالکیتِ آن به همگان بود, که گفتیم اگر تنها ١٠%
زیرساختارها هم خودکارسازی شوند و بهرهیِ کار آنها (که دسترنج ماشین است و نه بهرهکشی هومن[4] از هومن) میان مردم بیکسان بازگردد, ما توانستهایم بهرهکشی را تا اندازهیِ بسیار بالایی برچینیم[5]
این کار که همین الان هم کم کم در حال انجام است. نمیشود که به یکباره سیاره ی زمین را به سال 3000 برد!
کشورهایی مانند ژاپن و آمریکا در رباتیک پیشرو هستند و بقیه هم حتی ایران خودمان یک کارهایی میکنند.
انتظارات شما در حال حاضر زیاد است.
Mehrbod نوشته: کارگری که گرسنه نباشد و نیازهای نخستینی[6] وی همچون خوراک, پوشاک, نوشاک, سرپناه برایگانی برآورده[7] شوند, نیازی به خودفروشی و بهرهدهی به سرمایهدار بهرهکشی ندارد و اگر هم خواست[8], توان چانهزنی بس بالایی در فروش نیروی کار خود یافته است (= کارگرِ توانگرفته / empowered worked).
مشکل شما این است که فکر میکنید یک سرمایه دار وقتی یک فقیر میبیند دستش را به شکمش گرفته و هر هر به او میخندد!
اینطور نیست.
بازهم میگویم ایراد گرفتن دردی را دوا نمیکند.
سیستم لیبرال کاپیتالیسم تا کنون بیشترین بازدهی را برای هر کشوری که درش پیاده سازی شده داشته.
رباتیک کردن کارها هم یک سیستم مدیریتی کشوری نیست. فقط میتواند یک کمک حال باشد.
من فکر میکردم که شما میدانید سیستم چیست.
Mehrbod نوشته: در گذر زمان میتوان همهیِ زیرساختارها را خودکارسازی/ماشینیزه کرد, پس نه اینکه از همین فردا همهیِ کارها را به روباتها/ماشینها بسپاریم.
این که شد همان حرف من!
در گذر زمان..........
Mehrbod نوشته: پ.ن.
با همهیِ اینها, دیدن اینکه کم کم شما خودتان هم دارید میپذیرید سامانهیِ[9] سرمایهداری/بهرهکشی نااخلاقی میباشد و
تنها روی علمی-تخیلی خواندن سوسیالیسم! و نمیدانم خودکارسازی (automation)!! فرایندهایِ فرآورش چانه میزنید, نشانهیِ خوبی است (:
حرف در دهان من نگذارید!
من قبلا هم گفته ام که هر سیستمی خوبی ها و بدی هایی دارد.
فواید این سیستم بسیار بیشتر از معایب آن است.
همین نشان میدهد که این سیستم کاراست! واقعیست! چون هم خوبی دارد و هم بدی دارد. اما خوبی هایش بسیار به بدی هایش میچربد و رازش در داینامیک بودن و امکان آپگرید شدن این سیستم است.
مثل کمونیسم "زباله" نیست که یک مدینه فاضله ی تخیلی بسازد و عده ای بدبخت گشنه را دنبال خودش راه بیندازد و کار که از کار گذشت تازه آن بدبخت ها بفهمند چه کلاهی سرشان رفته و دیگر راه بازگشتی نیست!
پ.ن:
شما که از کمونیسم و مارکس (سنگواره ی 200 ساله) دفاع میکردید! چه شده که برای رفع بدبختی مردم, "رباتیک" را پیشنهاد میدهید؟
نکند شما هم به این نتیجه رسیدید که تفکرات یک "فسیل 200 ساله" به درد همان 200 سال پیش میخورده؟:e420: