دفترچه

نسخه‌ی کامل: کافه دومگو
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
viviyan نوشته: بعله، فکر کنم زیادن انسانهایی که خودخواسته از تکنولوژی و هر چیزی که ربط داره بهش استفاده نمیکنن ...
کشورای اسکاندیناوی فکر کنم سیستم اقتصادیشون سوسیالیستی باشه. فکر کنم پیشرفت جامعه شون نه به خاطر پیشرفت تکنولوژی که به خاطر ثروتمند شدن جامعه شون از طریق سیستم اقتصادیِ حاکم بر جامعه بوده باشه. وگرنه پیشرفت تکنولوژی بیشتر در خدمت پیشرفت صاحبان تکنولوژی خواهد بود تا در خدمت پیشرفت وضعیت تمام بشریت.
این مواضع ارتجاعی دیگر چیست؟ سیستم اقتصادی پیشرفت و پسرفت عینی بوجود نمی‌آورد، دسترسی به پیشرفت‌ها را نظارت می‌کند. پیشرفت از طریق دانش بوجود می‌آید، در قالب مستقیم‌ترین محصول آن : تکنولوژی. دلیل پیشرفتگی کشورهای اسکاندیناوی در ساختارهای اجتماعی هم وجود منابع وسیع در برابر جمعیت ِ کم است. من نیز آرزومند گسترش منابع از طریق پیشرفت دانش=تکنولوژی و افزودن آن در قیاس با کل جمعیت بشر هستم، تنها راه عینی و حقیقی برای هر نوع راهکاری جهت کاستن نابرابری‌ها.
بزرگترین عامل فقر و گرسنگی تو دنیا به خاطر کمبود منابع هست. یعنی امکان داره انسان بتونه زمانی با تکنولوژی این کمبود رو جبران کنه؟
shirin نوشته: بزرگترین عامل فقر و گرسنگی تو دنیا به خاطر کمبود منابع هست. یعنی امکان داره انسان بتونه زمانی با تکنولوژی این کمبود رو جبران کنه؟

به قول مهربد : سد در سد!
دانش سالهاست که بدنبال منابع جایگزین برای اندوخته‌های انرژی، غذا و دارو در سرتاسر جهان است. هزاران دانشمند نخبه هم‌اکنون که ما با هم صحبت می‌کنیم مشغول مطالعه و برسی راه‌های جدید برای تولید غذاهای مقوی‌تر و مغذی‌تر هستند، یا بدنبال ابداع منابعی جدید جهت انرژی ِ مصرفی بشر برای تولید مایحتاج خود هستند و یا در پی کشف روشهایی دیگر برای درمان، پیشگیری و نابودی بیماری‌ها. ما به بسیاری اهداف نزدیک شده‌ایم، و در آستانه‌ی جهانی یکسر متفاوت قرار گرفته‌ایم.. دورانی بس هیجان‌انگیز است و هر روز پیشرفتی باورنکردنی حاصل می‌شود. دیگر حتی بحث «آیا» نیست، فقط صحبت از «کی» می‌شود.
Ouroboros نوشته: این مواضع ارتجاعی دیگر چیست؟ سیستم اقتصادی پیشرفت و پسرفت عینی بوجود نمی‌آورد، دسترسی به پیشرفت‌ها را نظارت می‌کند. پیشرفت از طریق دانش بوجود می‌آید، در قالب مستقیم‌ترین محصول آن : تکنولوژی. دلیل پیشرفتگی کشورهای اسکاندیناوی در ساختارهای اجتماعی هم وجود منابع وسیع در برابر جمعیت ِ کم است. من نیز آرزومند گسترش منابع از طریق پیشرفت دانش=تکنولوژی و افزودن آن در قیاس با کل جمعیت بشر هستم، تنها راه عینی و حقیقی برای هر نوع راهکاری جهت کاستن نابرابری‌ها.

مواضع من نیستن این مواضع ارتجاعی، نهایت اگر ایرادی هست در یافته های من و میزان مطالعه ی من هست که اینها رو به عنوان چیزهایی که هستند (حقایق) یافته ام E40e
شما خیلی تئوریکال صحبت مینویسید، در حالیکه من سعی میکنم برداشت های خودم رو از چیزهایی که خووندم یا شنیدم بنویسم. در هر صورت فکر نمیکنم در اروپا بین کشورها از نظر جمعیت و پیشرفت تکنولوژی و میزان منابع ثروت چندان تفاوتی باشه (به نسبت تفاوتی که بین این کشورها از نظر پیشرفت و اختلافات طبقاتی هست).

ضمنا در زمان حاضر فناوری و دانش به نسبت هزار سال پیش از 100% هم چیزی اونورتر رشد داشته، بنابر نظر شما در زمان حاضر فقر و گرسنگی به نسبت هزار سال پیش باید کاملا ریشه کن شده باشه...
تنها راه حقیقی کاستن نابرابری ها؛ دست برداشتن از نابودی طبیعت و حرص و آز هست.

شبتون خوش.
viviyan نوشته: مواضع من نیستن این مواضع ارتجاعی، نهایت اگر ایرادی هست در یافته های من و میزان مطالعه ی من هست که اینها رو به عنوان چیزهایی که هستند (حقایق) یافته ام
شما خیلی تئوریکال صحبت مینویسید، در حالیکه من سعی میکنم برداشت های خودم رو از چیزهایی که خووندم یا شنیدم بنویسم. در هر صورت فکر نمیکنم در اروپا بین کشورها از نظر جمعیت و پیشرفت تکنولوژی و میزان منابع ثروت چندان تفاوتی باشه (به نسبت تفاوتی که بین این کشورها از نظر پیشرفت و اختلافات طبقاتی هست).

ضمنا در زمان حاضر فناوری و دانش به نسبت هزار سال پیش از 100% هم چیزی اونورتر رشد داشته، بنابر نظر شما در زمان حاضر فقر و گرسنگی به نسبت هزار سال پیش باید کاملا ریشه کن شده باشه...
تنها راه حقیقی کاستن نابرابری ها؛ دست برداشتن از نابودی طبیعت و حرص و آز هست.

شبتون خوش.

خوب مواضع ارتجاعی هم می‌توانند مستند بر مطالعات و بررسی‌های نه چندان دقیق و هدفمند باشند(و اغلب نیز چنین است). :e108:
در بخشهایی از اروپا که به اندازه‌ی اسکاندیناوی منابع/جمعیت دارند وضع اجتماعی هم تفاوت چندانی با آن کشورها ندارد.
نسبت به هزار سال پیش شمار انسان‌هایی که بدلیل گرسنگی و فقر و بیماری جان می‌دهند یک صد هزارم کمتر شده، متوسط عمر بشر در همین صد سال دو برابر شد و سطح رفاه در تمام نقاط جهان طی نیم قرن دستکم دو برابر شده. همه به لطف پیشرفت دانش.

شب شما نیز به شادی. E306
رفاه یک انسان متوسط . نسبتا فقیر امروزی که بخش بزرگی از جامعه امروز رو هم تشکیل میده خیلی بیشتر از بالاترین طبقات گذشته نچندان دور هست،همین مثلا یخچال یا چه میدانم داروها و دسترسی به دندانپزشکی دستاوردهایی هستند که پیش پا افتاده به نظر میآیند ولی فوق العاده هستند.
نابودی تنوع زیستی در جهان به مرحله‌ای رسیده است که اکنون برای نجات زیستگاه‌ها، گونه‌های در حال انقراض و منابع طبیعی صرف صدها میلیارد دلار نیز به سختی کفایت می‌کند. نتایج آخرین گزارش جهانی که زیر نظر سازمان ملل منتشر شده است نشان می‌دهد برای حفظ تنوع زیستی در کره زمین، علاوه بر صرف چنین مبلغ هنگفتی، باید اراده سیاسی بسیار قوی و همچنین چارچوب‌های منسجم اداری و سیاسی وجود داشته باشد.

مفهوم تنوع زیستی در معاهدات جدید


«معاهده ۱۹۹۲ تنوع زیستی» سه هدف عمده را دنبال می‌کند: حفظ تنوع زیستی در جهان، استفاده پایدار از گونه‌ها و منابع حیاتی، تقسیم برابر و عادلانه منافع حاصل از کاربرد منابع ژنتیکی. مفهوم تنوع زیستی در این معاهده، شامل تنوع در درون گونه‌ها، بین گونه‌ها و همچنین تنوع در زیستگاه‌‌ها و اکوسیستم‌ها می‌شود. به طور خلاصه در این معاهده، تنوع زیستی در سه سطح ژن‌ها، گونه‌ها و اکوسیستم‌ها مورد نظر است و به این ترتیب گوناگونی اشکال مختلف حیات را در کل سیاره مورد نظر قرار می‌هد. در دهه‌های پیشین مقصود از تنوع زیستی بیشتر به معنای حفظ گونه‌های مختلف جانوران بود، اما اکنون حفظ ذخایر ژنتیک و زیستگاه‌ها و اکوسیستم‌ها نیز در این مفهوم جای گرفته‌اند.

سرمایه‌گذاری دراز مدت در طبیعت

اکنون این گزارش جدید که توسط جمعی از پژوهشگران بین‌المللی منتشر شده نشان می‌هد وضعیت حفظ گونه‌‌های حیاتی به مرحله‌ای رسیده است که یک اراده قوی و همچنین میلیاردها دلار هزینه برای حفاظت از آ‌ن‌ها لازم است. این گزارش تاکید می‌کند که گرچه ممکن است در ابتدا این مبلغ بسیار کلان به نظر برسد، اما زیان‌های ناشی از نابودی منابع حیاتی چندین برابر مبلغ هزینه شده وهمچنین غیرقابل بازگشت خواهد بود. خسارت‌های جبران ناپذیری که از راه عدم حفظ تنوع زیستی وارد می‌شود شامل کمبود منابع آبی، کاهش محصولات کشاورزی، تغییرات آب و هوایی و همچنین انقراض ذخایرماهی‌ها و آبزیان است.

با در نظر گرفتن تمام این موارد، این گزارش علمی نشان می‌دهد که نابودی تنوع زیستی یکی از مهمترین خطراتی است که آینده ما را تهدید می‌کند. مبالغی که اکنون برای حفظ تنوع زیستی در سرتاسر جهان نیاز است بستگی به نوع گونه‌ها یا منابعی دارد که باید مورد حفاظت قرار بگیرند. به عنوان مثال برای حفظ ذخایر ماهیان جهان، سالانه مبلغی بین ۸۰۰ میلیون تا ۳ میلیارد دلار مورد نیاز است. اما گزارش تاکید می‌کند اگر منافعی را که از راه حفظ ماهیان و آبزیان به صنعت ماهیگیری و همچنین به کل جهان می‌رسد در نظر بگیریم، آن‌گاه مبلغی که باید در این راه صرف شود ناچیز به نظر می‌رسد. طبق محاسبات صورت گرفته، در صورت مدیریت بهتر و استفاده پایدار از منابع آبزیان، سالانه ۵۰ میلیارد دلار سود بیشتر به صنعت ماهیگیری و همچنین مصرف کنندگان در جهان می‌رسد.همچنین برای آن‌که فعالیت‌های کشاورزی پایدار باشد و به محیط زیست آسیب کمتری وارد کند، سالانه مبلغی در حدود ۱۲ میلیارد دلار مورد نیاز است. اما منافع حاصل از کشاورزی پایدار شامل محصولات بهتر و بیشتر برای تغذیه میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان خواهد بود.

سود اقتصادی، عاملی برای جلب مشارکت‌ دولت‌ها


برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد تاکید دارد که مبالغ مورد نیاز برای حفظ تنوع زیستی باید به عنوان یک سرمایه گذاری زیربنایی در نظر گرفته شود، و نه به عنوان هزینه‌های تحمیلی بر دولت‌ها. این سرمایه‌گذاری علاوه بر آن که به حفظ محیط زیست منجر می‌شود، می‌تواند به ایجاد مشاغل جدید نیز کمک کند. یکی از راه‌هایی که سازمان ملل امیدوار است بتواند به کمک آن کشورهای مختلف را ترغیب به حفاظت از تنوع زیستی کند، محاسبه سود اقتصادی این کار است.
به عنوان مثال زمانی که گفته می‌شود حفاظت از جنگل‌ها باعث جلوگیری از فرسایش خاک می‌شود و در تامین منابع آب آشامیدنی نیز نقش کلیدی دارد، کسی آن را چندان نمی‌گیرد، چون منافع مادی و اقتصادی حاصل از این کار محاسبه نشده است. اما اگر بتوان نشان داد که با حفظ جنگل‌ها و با بازسازی و احیاء ۱۵ درصد از جنگل‌های از بین رفته در دنیا، می‌توان سالانه مبلغی در حدود ۸۵ میلیارد دلار به اقتصاد جهانی بازگرداند و مردم ساکن مناطق روستایی و فقیر را از آن بهره‌‌مند کرد، آن وقت بسیاری از دولت‌ها ممکن است به فکر مشارکت بیفتند. طبق محاسبات برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد، برای مبارزه با جنگل‌زدایی، سالانه به حدود ۴۰ میلیارد دلار نیاز است.یافته‌های این گزارش جدید تعدادی از کشورها را مجاب کرده است که سرمایه‌گذاری‌های بیشتری برای حفظ منابع زیستی انجام دهند، تا در آینده نه چندان دور از عواید آن استفاده کنند. پس از انتشار این گزارش در یازدهمین نشست بین‌المللی معاهده تنوع زیستی، دولت هند اعلام کرد ۵۰ میلیون دلار برای حفظ تنوع زیستی هم در داخل هند و هم در تعدادی از کشورهای در حال توسعه سرمایه‌گذاری خواهد کرد.این تصمیم دولت هند به طور گسترده مورد استقبال سازمان‌های مختلف زیست محیطی قرار گرفته است. «صندوق جهانی طبیعت»، که یک سازمان بین‌المللی و غیردولتی است، اعلام کرده این تصمیم دولت هند یک مثال مناسب از سوی کشوری است که هم دارای رشد اقتصادی سریع است و هم منابع غنی زیست محیطی دارد. اکنون نوبت کشورهای دیگر است که با اتخاذ چنین تصمیم‌هایی به دنیا نشان دهند آنها نیز برای حفاظت از ذخایر ارزشمند کره زمین مصمم هستند.[URL="http://www.radiozamaneh.com/science/2012/10/18/20816"]

رادیو زمانه[/URL]
کلا دلتون بسوزه. الان همچین آرامشی دارم که بیا و ببین. رو تختم، پتو دورمه، چایکفسکی play کردم، چیپس خلال سیب زمینی کنارم، کلی کتاب و فیلم دور و برم، لپتاپ رو زانوم و دارم تو نت میچرخم. امتحان صبح هم خوب بود.
همچین آرامش دارم....
میخوام یه مطلب بنویسم. وبلاگمون رو جون بدم بهش E414
درود بر دوستان(دارم تلاش می کنم فارسی حرف بزنم)E105
خوبید همگی؟
منم همچین آرامشی دارم که نگو
خانمهای محترم ، توجه داشته باشید كه این اطلاعات شخصی كه میدید با توجه به سخنانی كه اینجا میزنید میتونه براتون مشكل درست كنه .
مگه چند تا شیرین توی فلان شهر قراره فلان كار رو بكنه ؟
دقت كنید جانم E032