Philo نوشته: خوب چرا باید بپذیرم زنانی که کار می کنند فقط در پی ارزش یافتن هستند و نه چیز دیگر؟ و این ادعا اگر غلط باشد چگونه بفهمم که غلط است؟
آن نوزادی که 5 انگشت دارد قابل "توضیح" است، اگر از پزشک او بپرسید علت این نقص را برای شما توضیح می دهد، من هم باید بفهمم فلان زن در دپارتمان فلسفه دانشگاه ییل چه می کند؟ چرا نرفته شوهر پولدار گیر بیاورد و مفت خوری کند؟ چرا دغدغه های فلسفی دارد؟
سخن سراسر بجایی است, شما میخواهید نمودهایِ بیرونی نگرههایِ آورده شده را ببینید.
اینی که گفتید آسان است, ببینید چند زن کارگر (worker) در زندگی هستند و چند تای آنها تا پایان زندگی کارگر میمانند (برخ آن با مردان کارگر را بگیرید).
سپس پراسنج دوم را به میان بیاورید, که ارزش خرید (market value) میباشد. یک زن میخواهد در زندگی با خودفروشی (دسترسی به تن و اندام) زیرِ نام همسری (= قرارداد خودفروشی)
زندگی آسودهای بگذراند, ولی سوی دیگر نیز ما یک خریدار داریم که همان مرد است. در اینجا زن برای خودفروشی تنها مینیازد که "زشت" نباشد, اگرنه خوشگل هم نبود, نبود.
پس با این, دوباره شمار زنان کارگر (در هر کار و پیشهای, دانشمند, نویسنده, فرهیخته, ...) را بنگرید, سپس ببینید ارزش خرید آنها چیست. نگره میپیشبیند که زنان
زشت و نه چندان زیبا بیشتر از همه کار کنند, زنان زیبا و خواستنی نیز در یک زمانهای کارگر, دانشجو, ... باشند, ولی همواره گذرا و بزودی به همسری و خانهداری روی آورند.
سرانجام میماند یک شمار اندکی زنان زیبا و خواستنی و باهوشی که دانشاندوخته و فرهیخته هم هستند. شمار این دسته بسیار ناچیز است, هنگامیکه در سوی وارونه مردان زیبا و
خواستنی و باهوش و دانشاندوخته کم نیستند. این دسته گاهیِ از روی هوش بسیار بالا, یا فرهنگ والا, یا دیگر پراسنجهایِ بیرونی از بهرهکشی میخوددارند و به چیزهایِ والاتری همچون خرد و دانش و اندیشهیِ ناب هم در زندگی بها میدهند.
یک نمونهیِ خوب آن نویسندهیِ این کتاب است که چند بخشی از آنرا با دوستمان شهریار ترزبانیده بودیم:
مردان فریب خورده
در گفتمان بهرهکشی نیز شما نباید نقش زنان را دستکم بگیرید. زنان (= زادآوری) بزرگترین
پاداش مردان هستند, از همینرو بخش گستردهای از کوش و توش آنها در راستای رسیدن به زنان و برآوردن خواستهیِ ایشان است.
اگر زنان چشمداشت مرد سرمایهدار ولگُسار را داشته باشند, پس مردان برای برآوردن نیاز جنسی خود ناچار
از روی آوردن به چنین سازوکارهایی هستند و وارونه: یک پیوند دیالکتیک میان خواستهیِ زنان گزیننده, و خواسته و کنش مردان گزیده داریم.
پارسیگر