10-22-2013, 03:36 AM
کوشا نوشته: و سوال اساسی تر این که
آیا تفاوت ماهوی بین تک سلولی های امروزی با نیکان آنها که منشاء موجودات امروزی شده اند وجود دارد؟
اگر دارد فرق آنها چیست؟
و اگر ندارد چرا در طول چند میلیون یا چند میلیارد سالی که از آغاز حیات گذشته است به ظاهر تنها یکبار و تنها یک گروه از تک سلولی ها فرگشت کرده اند و صلاحیت منشاء شدن را داشته اند و در بقیه زمانها هرگز چنین اتفاقی نیفتاده است و ما به عدد سالها و یا حداقل دوره های حیات موجودات نیمه فرگشت یافته نداریم؟
من میکوشم این را پاسخ دهم.
تکسلولیها یا همان تکیاختگان هم در گذر زمان فرگشتهاند, ولی هنوز شاید بتوان تکیاختههایی که هنوز نفرگشتهاند و همان چهرهیِ آغازین چند میلیارد سال پیش دارند را دید.
اگر بخواهیم به سرچشمهیِ سرچشمه بازگردیم دو نگره خواهیم داشت, یکی میگوید گرایندیِ پدید آمدن جاندار زنده (از
مادهیِ بیجان) آن اندازه کم بوده که تنها یکبار رخداده و ریشهیِ همه جاندارانی که همین امروز میبینیم به این یک ریشه بازمیگردد,
دیگری میگوید گرایندی آن کمی بالاتر از این بوده و شاید چندین بار آن سرچشمه یا مادر/پدر همهیِ جانداران/زیندگان زنده
از مادهیِ بیجان پدید آمده باشد, ولی چون همگی در زیستبومی یکسان و شرایط همانند بودهاند, ورتش اندکی هم بیشتر با همدیگر نداشتهاند.
ولی اینکهیِ همه آدمهایی که امروز داریم از سرچشمه آمدهاند سخنی نمیرود. در روند فرگشت نمونهوار نئاندرتالها را داریم که گونهای جداییده
از سرشاخهای هنباز (مشترک) میان همهیِ ما آدمهایِ امروزین و خود بودهاند که دیرتر همگی نیست و نابود میشوند (در یک نگره آمده که نیاکان ما درنابودی اشان دست داشتهاند!) .
پارسیگر
.Unexpected places give you unexpected returns