04-01-2014, 09:18 PM
Anarchy نوشته: دوستان مدافع مصدق ، قبلا هم این رو گفته بودم ... آیا از جزییات همون رفراندوم انحلال مجلسی که مصدق انجام داد اطلاع دارید ؟آنارشی گرامی؛ من هم پیشتر گفتهام که نه مداقع مصدق هستم و نه دشمنِ خاندانِ پهلوی. برخلاف دوستان من هرگز اشتباهاتِ مصدق را نادیده نمیگذارم و آنها را به خوبی میشناسم. از جمله اشتباهاتِ مصدق این بود که پس از ملی کردنِ صنعتِ نفت خود را در جایگاهِ کسی دید که توانِ ترمیمِ تمامِ گرفتاریهای سیاسی مملکت را دارد و با این توهم دچار شتابی شد که عملا شاه را مجبور به کودتا کرد، بیشک او میتوانست بهتر از این آن وضعیت را مدیریت کند و چه بسا میشد با اندکی سیاستورزی بیشتر با دستگاهِ دربار کشور را بیشتر به به سوی دموکراسی برد.
من در برابرِ آنچه خاندانِ پهلوی برای ایران کردند هم متواضع هستم، چنانکه رضاشاه از نگاهِ من اگرچه فسادهای فراوان در کشور کرد اما نمیتوان او را پدرِ مدنیتهی ایران ندانست. مشکلِ من اما از ابتدا چیزی فراتر از اینهاست. من نمیتوانم آزادی را با هیچ چیز معامله کنم چرا که از نگر من چیزی ارزشمندتر از آن نیست. از این منظر جایگاهِ کسی چون مصدق و کسی چون محمدرضاشاه برایم به روشنی مشخص است. این دوستان هستند که در پیِ تکرارِ پیدرپی جملاتِ محفوظِ خویش به دنبالِ به کرسی نشاندنِ پیامِ خود هستند ولی خب من هرگز اهلِ این کلکلهای کودکانه نبودهام. میبینید که من در این فروم بارها در برابرِ رضاشاه و پسرش متهم به داوری غرضورزانه شدهام اما در همین جستار به تنهایی بنگرید که از نگاهِ دوستان مصدق نه تنها کاری برای ایران نکرد که مرجع تعدادی پرشمار از بحرانها، فسادها و بیقانونیها بوده و یک مستبدِ خائنِ قدرتطلب بوده چنانکه گناهِ کودتا هم در نهایت به گردنِ او فتاد!
در موردِ این رفراندوم که پرسیدید قبلا هم گفتم که تقلبِ گسترده برای همه واضح بود و آنچه اینجا ادعا شد که گویا مصدق میخواسته از فروریختنِ اکثریتِ خویش در مجلس جلوگیری کند حقیقت ندارد چرا که در همان انتخاباتِ باطل شده هم (همحزبیهای) مصدق در تهران با اکثریتِ مطلق پیروز شده بود. گواهِ تقلب هم به نظرِ شما بهتر از این میتوانست وجود داشته باشد که آخوندی درباری و شناخته شده از یک شهر اهلِ سنت در انتخابات پیروز شود؟ تبانی و توطئهی دربار علیه مصدق در مجلس روشن بود آنارشی جان، آنها که نمیخواهند ببیند تنها خودشان را به آن راه زدهاند!
کسشر هم تعاونی؟!