دفترچه

نسخه‌ی کامل: پاسخ به شبهات در مورد رژیم گیاهخواری
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
صفحات: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
undead_knight نوشته: من که مدافع سرسخت گیاه خواری نیستم ولی جواب سوال:
موجودات زنده اصولا سیستم های خیلی بهینه ای ندارند(البته نه همه موجودات زنده)
موجود گیاه خوار بخشی از انرژی رو هنگام خوردن گیاه تلف میکنند و ذخیره انرژی در گوشت نسبت به انتقال مستقیم به انسان بهینگی کمتری داره.

من سررشته چندانی ندارم، ولی تا جاییکه میدانم اینجور نیست.

انرژی مهادین زمین از خورشید میاید. گیاهان با شیدهَندایِش (photosynthesis) آنرا ذخیره میکنند، جانوران گوشت‌خوار هم با خوردن گیاه و پرداخت هزینه‌های گزاف سوخت‌‌و‌سازیک (metabolic) آنرا پس از سوخت‌و‌ساز، از ATP (انرژی پاک) بریخت چربی در آورده و ذخیره میکنند.

پس زمانیکه ما گوشت میخوریم، در حقیقت تنمان نیاز به انجام کار کمتری برای بیرون کشیدن انرژی خواهد داشت.
Mehrbod نوشته: من سررشته چندانی ندارم، ولی تا جاییکه میدانم اینجور نیست.

انرژی مهادین زمین از خورشید میاید. گیاهان با شیدهَندایِش (photosynthesis) آنرا ذخیره میکنند، جانوران گوشت‌خوار هم با خوردن گیاه و پرداخت هزینه‌های گزاف سوخت‌‌و‌سازیک (metabolic) آنرا پس از سوخت‌و‌ساز، از ATP (انرژی پاک) بریخت چربی در آورده و ذخیره میکنند.

پس زمانیکه ما گوشت میخوریم، در حقیقت تنمان نیاز به انجام کار کمتری برای بیرون کشیدن انرژی خواهد داشت.
اینجا سخن از بازده است،هر چه مراحل بیشتر باشد بازده کمتر میشود.(بازده مراحل در هم ضرب میشوند).بازده پایین متابولیسم بدن حیوانات باعث میشود انرژی بیشتری این بین (از فتو سنتز تا مقصد) هدر برود.
اما اگر از دید مصرف کننده نگاه کنیم گوشت چگالی انرژی بالایی دارد و از نظر راندمان فقط جهت کسب انرژی بدون در نظر گرفتن محدودیت منابع گوشت منبع بهتری میتواند باشد.
Russell نوشته: اینجا سخن از بازده است،هر چه مراحل بیشتر باشد بازده کمتر میشود.(بازده مراحل در هم ضرب میشوند).بازده پایین متابولیسم بدن حیوانات باعث میشود انرژی بیشتری این بین (از فتو سنتز تا مقصد) هدر برود.
اما اگر از دید مصرف کننده نگاه کنیم گوشت چگالی انرژی بالایی دارد و از نظر راندمان فقط جهت کسب انرژی بدون در نظر گرفتن محدودیت منابع گوشت منبع بهتری میتواند باشد.

آری از دیده بازده که خوب سخنی نمیرود! از هر سیستمی که رد میشویم انرژی خواه ناخواه هدر میرود.

برای ما گسارنده که خودمان باشیم مهندی دارد و تنمان که کار کمتری بکند.
در یکی از منابعی که آورده ام چیزی در مورد اینکه ویتامین ب۱۲ از گوشت موش صحرایی تولید میشه نوشته شده بود :
How is the Vitamin B12 supplement made? - vitamin b12 vegan | Ask MetaFilter

توی همون مقاله هم نویسنده سعی کرده که جستجویی بکنه و ببینه که آیا این مساله حقیقت داره یا خیر ولی در نهایت به نتیجه ی قطعی نرسیده و فقط گفته به نظر نمیاد اینچنین باشه !

تا جایی که من خبر دارم ویتامین ب۱۲ رو از بقایای گوشتهایی که مورد استفاده قرار نمیگیرند و یا کبد (جگر) برخی حیواناتی که کشتار میشوند استخراج میکنند و تنها بخشی از کبد حیواناتی که کشتار میشوند به صورت خوراک حیوانات و یا خوراک خود انسانها وارد بازار میشوند .
خب ظاهرا در مورد بازده که مخالفی وجود نداره.
دز مورد بهینه بودن گوشت برای مصرف کننده هم حرفی نیست.
مسئله دیگه ای که اینجا وجود داره اینه که با وجود مهندسی زنتیک ما میتونیم در آینده نچندان دور ویژگی های گوشت(مثل طعم،ویتامین و چگالی انرژی) و... رو در گیاهان بوجود بیاریم،پس اگر به این سمت حرکت نکنیم میشه گفت چندان موجودات خردمندی نیستیم.

هرچند در ابتدا گفتم من طرفدار سرسخت گیاه خواری نیستم و در کل در حال حاضر گیاه خواری مطلق راهکار مناسبی برای ادم ها نیست(با توجه به امکانات موجود)
فعلا که هیچ چیزی نمیتونه با لذت باد زدن چند سیخ جوجه کباب در یک شبی در یک باغ بارون زده برابری کنه:e106: فقط بوش آدم رو مست میکنه:e420:
Reactor نوشته: فعلا که هیچ چیزی نمیتونه با لذت باد زدن چند سیخ جوجه کباب در یک شبی در یک باغ بارون زده برابری کنه فقط بوش آدم رو مست میکنه

من الان درست یک سال هست که کباب وطنی (جوجه ، کوبیده ، برگ و ...) نخوردم E403 کبابهای اینجا بهم نمیچسبه Sad((((
undead_knight نوشته: مسئله دیگه ای که اینجا وجود داره اینه که با وجود مهندسی زنتیک ما میتونیم در آینده نچندان دور ویژگی های گوشت(مثل طعم،ویتامین و چگالی انرژی) و... رو در گیاهان بوجود بیاریم،پس اگر به این سمت حرکت نکنیم میشه گفت چندان موجودات خردمندی نیستیم.

طعم رو که همین لان هم موفق شده ایم ، گونه از قارچها موسوم به صدفی هستند که به صورت طبیعی وجود نداشتند و خودمان با دستکاری های ژنتیکی تولید کرده ایم . اینها را میتوانید با افزودن مواد مختلف و کباب کردن درست به طعم هر کبابی که دوست دارید در بیاورید (دوستان گیاهخوار که میخواهند از طعم کبابهای گوشتی محروم نشوند میتوانند امتحان کنند) .

ولی از طرفی اخیرن تحقیقاتی در فرانسه نشان داده بود که موشهایی که خوراک اصلاح شده ی ژنتیکی مصرف میکردند دچار سرطانهایی بد فرم شده بودند . که در همینجا هم در باره شان صحبت کرده ایم . یعنی هنوز در راه رسیدن به فراورده های ژنتیکی سالم یک جای کارمان میلنگد .

به هر حال تولید بافتهای گوشتی در آزمایشگاه که هیچ تفاوتی با گوشت معمولی نداشته باشند راهکار خیلی خوبیست و اکنون هم تکنولوژیش در دسترس است ولی خیلی گران است .
sonixax نوشته: من الان درست یک سال هست که کباب وطنی (جوجه ، کوبیده ، برگ و ...) نخوردم کبابهای اینجا بهم نمیچسبه Sad((((

ای بابا... آلمان که رستوران های ایرانی و کباب زن های حرفه ای خوبی داره؟ چرا خودت کباب درست نمیکین؟ جوجه هم که کاری نداره
Reactor نوشته: ای بابا... آلمان که رستوران های ایرانی و کباب زن های حرفه ای خوبی داره؟ چرا خودت کباب درست نمیکین؟ جوجه هم که کاری نداره

آره زیاد داره ولی اون طعم کبابهای ایران رو نمیده . مال گوشتشه . نژاد گوسفندهای اینجا فرق داره با مال ایران مزه شونم فرق داره . شاید هم توی ایران گوشت گوساله ای گاوی چیزی میزدند . به هر حال اون مزه رو نمیده .
خودم هم که بلد نیستم ، یک بار کوبیده درست کردم همش ریخت E421
صفحات: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31