08-07-2014, 06:29 PM
از دوستان آیا کسی آثار ایدهآلیستها/رمانتیستهای آلمانی را به نحوی جدی مطالعه کرده؟ من در چند سال گذشته سرگرم مطالعهی جسته و گریختهی آثار هامان، هردر، فردریش هاینریش جاکوبی، یوهان وینکلمان، لسینگ، کریستوف ویلاند، کارل راینهولد، کانت(به خصوص نقد داوری او)، شیلر، گوته، اشلگل، هومبولت، نووالیس، شلینگ، هولدرلین و ... بودهام، و باید بگویم که این آثار نقطهی اوج تمدن فکری بشر محسوب میشوند.. من به همهی شما پیشنهاد میکنم اگر قصد لذت بردن از ادبیاتی بسیار غنی، افکاری ناب و بینظیر و اندیشههایی بکر، پیشتر از نظر پنهان و گنجینهای غنی از اصالت و نبوغ و عظمت دسترسی پیدا بکنید سری به این نویسندگان بزنید. متفکران مد روز و روشنفکرپسند به طرز ابلهفریبی وانمود میکنند که کانت و شلینگ دیگر حرفی برای شنیدن ندارند، حقیقت آنست که روشنگری به ارسطو پاسخی نداد و مدرنیته با نیچه تسویه حساب نکرد و پستمدرنیته هم از کانت عبور نکرد، صرفا تصمیم گرفتند تا اطلاع ثانوی وانمود بکنند آنها وجود خارجی نداشتهاند!
شاید مطالعهی این آثار بینظیر به شما یادآوری بکند که دقیقا چه چیزی را بدست آوردن چه چیزی از دست دادیم. اگر دوستان علاقه داشتند بگویند تا کتابهایی که خواندهام و مفید و زیبا دریافتهام را برایشان معرفی بکنم. برخی از آنها بصورت آنلاین شاید پیدا نشود چراکه من به آرشیو فیزیکی دوستی فرهیخته و برجسته دسترسی داشتم، اما به هرحال.
شاید مطالعهی این آثار بینظیر به شما یادآوری بکند که دقیقا چه چیزی را بدست آوردن چه چیزی از دست دادیم. اگر دوستان علاقه داشتند بگویند تا کتابهایی که خواندهام و مفید و زیبا دریافتهام را برایشان معرفی بکنم. برخی از آنها بصورت آنلاین شاید پیدا نشود چراکه من به آرشیو فیزیکی دوستی فرهیخته و برجسته دسترسی داشتم، اما به هرحال.
زنده باد زندگی!