05-30-2014, 07:03 PM
Rationalist نوشته: این فرنودها درست نیستند! فرض کنید من یا هر کاربر دیگری در هر کدام از آن اندیشه ها اظهار موافقت یا مخالفتی با آنها داشته باشیم؛ خوب؟! آیا شما صرفا به همین ابراز موافقت یا مخالفت بسنده می کنید؟ یا در گرو استحکام بخشیدن بیشتر به شکل گیری باورتان نسبت به آن اندیشه ها، به بررسی استدلال ها و مدارک لازم برای آن اظهار نظرها مشغول می شوید؟ و اگر چنین است، آیا این خود موجب گفتگوهایی جدی جهت پختن آن اندیشه هایی که در ابتدا برایتان خام بودند نمی شود؟ به هر روی آن اندیشه ها نیز همه به طور ناگهانی برای شما پدیدار نشده اند، بلکه بر اساس باورها و تجربیاتی که تاکنون داشته اید؛ اکنون از ذهنتان تراوش شده اند.
همم. شما هرچه راجع به آن «اندیشه»ها دارید بگویید، من اگر پاسخی داشتم میگویم، چطور است؟ واقعیت اینست که من طی چند ماه گذشته به تحول فکری بسیار وسیعی دچار شدهام. آن جستار روش من برای «بیان» این تحول برای اولین بار با صدای بلند است. چیزهایی که آنجا نوشته میشوند را من آرامآرام «بیرون میریزم» و این شهامت بسیار زیادی در سمت من میطلبیده چراکه همهی این باورهای تازه در تضاد مستقیم با باورهایی هستند که در تمام زندگی نگاه میداشتهام. دلیل اصلی من برای امتناع از گفتگو اینست که میزان «اعتقاد» من به این عقاید جدید آنقدر نیست که بتوانم از آنها به نحوی شایسته دفاع بکنم: مساله عمق اندیشه نیست، یا توانایی آن برای بیرون آمدن از زیر پتک نقد، مسئله اینست که این اندیشهها آنقدر برایم بیگانه و ممنوعه هستند که «دفاع» از ایشان به هر نحوی به معنی میزانی از تسلیم در برابر آنها خواهد بود که من هرگز آمادگی پذیرفتنش را ندارم. آیا تا به حال در موقعیتی قرار گرفتهاید که آرزو میکردید بر خطا بودید ، افکار خود را مذموم و چندشآور تلقی میکردید و از اینکه آنها را اندیشیدهاید احساس شرم و بیزاری میکردید؟ من برای اولین بار در زندگی احساس «کفرگویی» حقیقی را تجربه میکنمِ، منظورم یک حملهی سطحی به مقدسات دیری تقدس زدایی شدهی دیروز نیست، منظورم خدشهدار کردن امر مقدسیست که به تقدس آن صادقانه باور داشتهاید.
Rationalist نوشته: ؟!پوف... آخر شبی علاقهام را به این بحث از دست دادم..
فقط همینقدر بگویم که به نظر من شما اگر هنوز به نیروی رهاییبخش بخردانگی مومناید، «آنقدر» باهوش نیستید که همهی ابعاد هولناک واقعه را درک بکنید.
زنده باد زندگی!