12-18-2013, 11:28 PM
Dariush نوشته: با در نظر گرفتنِ تمامِ اینها و همچنین جنبههای اخلاقی موضوع که پیش از این بدانها اشاره کردم ، سخن از برتری نژادیِ انسانها گفتن بحثِ بسیار خُنَک و بیمزهایست که نه تنها هرگز فایدهای برای کسی نداشته و ندارد که بسادگی میتواند موجب سوءاستفادهی دیوانگانی شود برای تهییج عوامالناس برای ببار آوردنِ فجایعی غیرقابل تصور. آزاداندیشی به معنای نیاندیشیدن به عواقبِ آنچه میگوییم نیست. ما در جهانی زندگی میکنیم که همیشه تعدادِ احمقها در آن بسیار بیشتر از تعدادِ دانایان است، بر ماست که پیش از آنکه خوراک برای موجسواران درست کنیم به سخنان خویش بیاندیشیم.
اینها برگشت به همان خانهیِ یکم است. آوردن فرهود نیاز به انگیزه ندارد و
موشکافی و فزونکاوی در انگیزههایِ آورندهیِ فرهود خود گونهای پیشدواری است.
اینکه شما میسُهید بر اینکه مردم چگونه فرهودها را میپذیرند و شاید دچار
کژبرداشت شوند نیاز به اندیشه میرود, خود نشان میدهد چه اندازه کژرفتهاید, زیرا از
خویشکاری من و شما نیست بر اینکه مردم چگونه فرهودها را میپذیرند یا از آن بامزهتر چه دسته از فرهودهایی را
بهتر است خود امان را به آن راه زده و نپذیریم (دانستههایِ ژنتیک, فرگشتیک, ...) تا مبادا برخی موجسواری کنند.
Dariush نوشته: نژادپرستی نیز تنها به برتری نژادیِ یک گروهِ خاص از انسانها اشاره ندارد (اگرچه پیش از این نشان دادیم که اساسا برتری نژادی معنا ندارد)بلکه همراه با تحقیر و پست شمردنِ نژادهای دیگر است، چنانکه در همین انجمن هم هرگز ندیدیم که فرضا یک آریاییپرست، نژادهای دیگر(عرب و ترک و... ) را تحقیر یا بدانها توهین نکند. اینان عمدتا جاهلانی روانپریش هستند که تنها در پی تخلیهی بخشی از عقدههای ملی و تاریخی خود هستند که معمولا ریشه در صدها سال پیش دارد و میخواهند مثلا انتقامِ قادسیه را از عربِ امروز بگیرند. اینان همانقدر در سطح نازلی از انسانیت هستند که آن عربی که از ایرانی بیزار است و او را دشمنِ تاریخی خویش (!) میپندارد و یا آن ترک که پارسی را زبان جعلی و ایران کشور مجعول!
یک آزمایش اندیشیک.
هُمایون میگوید:
من از دخترهای سیاهپوست خوشم نمیاید, تنها دخترهای سپید را دوست دارم!
در سوی دیگر, دختری خوشگل و خواستنی میگوید:
من از پسرهای قدکوتاه خوشم نمیاید, تنها پسرهای قدبلند را دوست دارم!
کدام شما را بیشتر برانگیزاند؟ اگر یکمی, پس بی هیچ گمانی شما شستشوی مغزی رفتهاید.
چرا؟ خب بآغاز بیایید آماروار بنگریم, شمار پسران قدبلند ١ دهم همهیِ پسران بگرایند بیشتر نیست, پس یکی از ناپسندیِ
خود از نزدیک ٣ و نیم میلیارد تن میگوید, هنگامیکه شمار همهیِ سیاهپوستان رویهم به ٣ و نیم میلیارد هم نمیرسد, چه برسد به دختران سیاه!
Dariush نوشته: بر ماست که برای برپاسازی شرایط لازم برای زیست مسالمتآمیز انسانها درکنارهم دست از این پیشداوریهای کودکانه در مورد نژاد و رنگ پوست و ملیت و... بشوییم تا جهان جایی بهتر برای زیست انسانها باشد، وگرنه هرکس نژاد خویش را برتر یا بهتر از دیگران بداند و vice versa آنگاه جهان هرگز روی صلح و آرامش را به خود نخواهد دید و آنگاه به سادگی نشان دادهایم نه تنها هیچکدام از ما براستی هیچ درجهای از هوشمندی را برخوردار نیستم که اساسا نوعِ بشر هوشمندیاش به دردِ عمهاش میخورد، چرا آنگاه گوسفندها و گوزنها بهتر از ما زندگی میکنند و بیشتر از ما لایقِ صفتِ هوشمندی!
همتراز همان سخنان آبکین که political correctionistها میگویند: بیایید همه با هم مهربان
و دوست و خواهر برادر باشیم و این پیشداوریهای زشت را نکنیم و همدیگر را دوست داشته باشیم و blah blah.
از آن بدتر: مردم کودن هستند, بهتر است فرهودها را پیش از آوردن سبک سنگین کنید, که مبادا, خدایِ ناکرده کسی کژبردارد و موج سوار شود.
اینها هر دو کژروی هستند و بهتر است بسادگی, بجای این بازیهایِ زبانی و این دستکاریِ فرهودها, به خاستگاه و انگیزهیِ کنشها پرداخته شوند.
برای نمونه ستیز میان مردم نمیخواهید؟ پس تنها انگیزانندهیِ راستین ستیز که همانا کمبود و پخش بنمایهها (در واژگانِ کمونیستی: Verteilungskampf) باشد
را از میان بردارید, اگرنه که تنها سادهاندیشترینان هستند که میاندیشند کسی آنجا نژادپرست میشود چون از سپید بیشتر از سیاه خوش اش آمده.
پارسیگر
.Unexpected places give you unexpected returns