10-22-2013, 07:31 AM
نظرات من دربارهی موضوع:
۱. همبود کاررها هرگز کمونیستی نیست و نمیتواند باشد، معیار اصلی جامعهی کمونیستی در تقسیم برابر کار و نتایج آن نهفته است. جامعهای که قادر به حذف نیاز به کار بوده، مطلقا فاشیستی خواهد بود. یک دولت مرکزی بسیار قدرتمند که شهروندان خود را در موقعیتی نباتی نگاه میدارد تا کنترل خود بر جامعه را هرچه بیش از پیش تثبیت بکند زیرا هیچکس قادر یا حتی مایل به جلوگیری از آن نیست. تصور بکنید دولتی به شما پیشنهاد بدهد تا همهی نیازهای خود را مجانا، و به هر اندازه که خواستید(نه مثل ایدهآل ادعایی سوسیالیسم: هر اندازه که «نیاز» داشتید)میتوانید ارضا بکنید.
۲. من گمان میکنم بدترین نوع متصور جامعهی بشری، همین مُدلیست که در آن انسانها از کار کردن بینیاز شده باشند. چنان جهانی قطعا یک دیستوپیای تمام عیار از آدمهایی چاق، خرفت، خنگ، بیسواد، بیانگیزه و از هر جهت ناتوان است که لولههای متعددی به بدنشان وصل شده، و ماشینهای مختلفی در خانه تمام کارهایشان را انجام میدهند و ایشان زندگی هدونیستی مالوفی را دنبال میکنند. زندگی که همه چیز به محض آرزو کردن بلادرنگ ارضا میشود و شخص و جمع هر دو ارتباط خود با هر نوعی از مفهوم را از دست میدهند.
لحظهای به نهنگهای خشکیزی که در کنارتان قدم میزنند، آدمهای بالای صد کیلو، کسانی که هفتهبههفته از خانه بیرون نمیروند و امثالهم بنگرید و ببینید که فقط غذای بیش از حد نیاز چه بلایی بر سر جامعهی بشری آورده، و تصور بکنید سکس، خواب، تفریح، مستی، نشئگی و سرگرمی بدون محدودیت، چه در بعد زمانی، چه در بعد اقتصادی، چه در بعد فردی در اختیار انسانها قرار بگیرد.
۳. یکسری مشاغل هستند که من پیشبینی میکنم هرگز به رباتها تعلق نگیرد:
۴. مشاغلی که بطور قطع به رباتها تعلق خواهند گرفت:
۱. همبود کاررها هرگز کمونیستی نیست و نمیتواند باشد، معیار اصلی جامعهی کمونیستی در تقسیم برابر کار و نتایج آن نهفته است. جامعهای که قادر به حذف نیاز به کار بوده، مطلقا فاشیستی خواهد بود. یک دولت مرکزی بسیار قدرتمند که شهروندان خود را در موقعیتی نباتی نگاه میدارد تا کنترل خود بر جامعه را هرچه بیش از پیش تثبیت بکند زیرا هیچکس قادر یا حتی مایل به جلوگیری از آن نیست. تصور بکنید دولتی به شما پیشنهاد بدهد تا همهی نیازهای خود را مجانا، و به هر اندازه که خواستید(نه مثل ایدهآل ادعایی سوسیالیسم: هر اندازه که «نیاز» داشتید)میتوانید ارضا بکنید.
۲. من گمان میکنم بدترین نوع متصور جامعهی بشری، همین مُدلیست که در آن انسانها از کار کردن بینیاز شده باشند. چنان جهانی قطعا یک دیستوپیای تمام عیار از آدمهایی چاق، خرفت، خنگ، بیسواد، بیانگیزه و از هر جهت ناتوان است که لولههای متعددی به بدنشان وصل شده، و ماشینهای مختلفی در خانه تمام کارهایشان را انجام میدهند و ایشان زندگی هدونیستی مالوفی را دنبال میکنند. زندگی که همه چیز به محض آرزو کردن بلادرنگ ارضا میشود و شخص و جمع هر دو ارتباط خود با هر نوعی از مفهوم را از دست میدهند.
لحظهای به نهنگهای خشکیزی که در کنارتان قدم میزنند، آدمهای بالای صد کیلو، کسانی که هفتهبههفته از خانه بیرون نمیروند و امثالهم بنگرید و ببینید که فقط غذای بیش از حد نیاز چه بلایی بر سر جامعهی بشری آورده، و تصور بکنید سکس، خواب، تفریح، مستی، نشئگی و سرگرمی بدون محدودیت، چه در بعد زمانی، چه در بعد اقتصادی، چه در بعد فردی در اختیار انسانها قرار بگیرد.
۳. یکسری مشاغل هستند که من پیشبینی میکنم هرگز به رباتها تعلق نگیرد:
- پلیس: اگر بنا باشد رباتها به برنامهی پیشفرضی جهت آسیب نرساندن به انسانها مجهز باشند که آنها را از کتک زدن، شکنجه کردن، تحقیر کردن، ترساندن، تهدید کردن و ... انسانها باز میدارد، پلیس انسانی برای این کار همواره لازم خواهد بود!
- پزشکی: وقتی عزیزی بیمار میشود و یا میمیرد نیاز به ارتباط انسانی بالاتر میرود.
- هنرمندی: بسیار بعید است که بتوان رباتی را ساخت که قادر به بازی کردن تمام عواطف، یا پیاده کردن آنها بدون احساسس کردنشان باشد. و ساخت رباتی که احساس میکند به نوعی عملیست بیدلیل و اشتباه، ماشینی که حوصلهاش سر میرود یا عصبانی میشود چیز چندان خواستنی به نظر نمیرسد.
۴. مشاغلی که بطور قطع به رباتها تعلق خواهند گرفت:
- سکس: Sexbot، عروسکهای واقعی، پورن سه بُعدی، حسگرهای پیشرفته در سرتاسر بدن برای بازتولید لذت جنسی و ... مردان درپی افزایش مداوم نرخ دسترسی به سکس طی دویست سال اخیر هرچه بیشتر از بازار جنسی/جنسیتی خود را بیرون خواهند کشید و هرچه بیشتر از ساخت ابزارهایی برای ارضاء جنسی مستقل از زنان استقبال خواهند کرد. همین حالا، پورن خشک و خالی با همهی محدودیتهای باورنکردنی که دارد برای بسیاری مردان که قادر یا مایل به مشارکت در زنپرستی سازمانیافتهی فرهنگی/اقتصادی/قانونی نیستند روش تخلیهی معتبر و امکانپذیریست.
- وکالت: توانایی خلق ارتباط منطقی بین اجزای به ظاهر بیارتباط یک واقعه(=استدلال)برای موجودی مطلقا منطقی و دارای هوشی پیشرفته بسیار آسانتر خواهد بود. وکیل آهنین شما هرگز قانونی را فراموش نمیکند، هیچگاه بدلیل خطای انسانی آسیب نخواهید دید و همواره به بهترین وکیل دنیا، با ارزانترین هزینهی ممکن دسترسی دارید.
- آشپزی: امکان طراحی نرمافزاری که قادر به توصیف مزهها برای ربات و درصد بندی نتیجهی ترکیب این مزهها و آشپزی مبتنی بر ریاضی را داشته باشد، و پیرو آن همان تنبلی دیوانهوار انسان و اشتیاق به خوردن هرچه هست، با حداکثر سرعت ممکن باعث حذف آشپزی سنتی و برآمدن آشپزی رباتیک میشود.
زنده باد زندگی!