07-02-2013, 10:05 PM
sonixax نوشته: من نمیدونم دوستان چند تا عرب از کشور های حاشیه خلیج فارس یا فلسطینی دیده اند !من با اینکه شخصی بگوید "اکثریتِ اعرابی که شناختهام بی فرهنگ بودهاند" مشکلی ندارم، چرا که به هر رو قضاوت در موردِ رفتارِ افرادِ مشاهده شده، حقِ هر کسیست. مشکلِ من تعمیمِ آن است. و هیچ تعمیمی از نگاهِ من خطیرتر از این یکی نیست که شما بر اساسِ مشاهداتِ خودتان، داوری را در مورد یک نژاد، اقامه کنید و از آن پس با همان داوری پیش بروید و بدتر آنکه آنرا اعلام کرده و با دیگران نیز در میان بگذارید. من نه اینکه تعمیمهایی اینچنینی را سراسر خالی از حقیقت بدانم، بلکه اساسا دلم نمیخواهد به آن فکر کنم یا اصلا دلم نمیخواهد باورش کنم. ممکن است ما از یک جامعهای 10 میلیونی، 999999 نفر را به طور علمی بررسی کنیم و دریابیم که همهی آنچه تاکنون میپنداشتیم در این مورد، درست بودهاند، من اما هتا به آن یک نفرِِ باقیمانده نیز امیدوار میمانم. چرا که اینجا ما با لامپ و کش روبرو نیستیم، با انسانها مواجه هستیم. انسانهایی که در یک شرایطِ بسیار متشابه پرورشی نیز ممکن است تفاوتهای فاحشی با یکدیگر داشته باشند. نمونهی در دسترساش من هستم که به شکلی کاملا بارز با دیگر اعضای خانوادهام متفاوت هستم، در حالیکه همیشه پیوندهای عاطفی عمیقی میانِ من و دیگرِ اعضای خانوادهام برقرار بوده و قاعدتا میباید به آنها شبیه میشدم!
بنابراین من اگر هر روز یک عرب ببینم با یک رفتارِ نادرست و زننده، با خود میگویم "این انسانی با رفتاری زشت و زننده بود" به جای آنکه بگویم "بازهم یک عربِ نفهمِ بیشعور".
کسشر هم تعاونی؟!