05-20-2013, 06:24 PM
Dariush نوشته: در موردِ انتخابِ کتابهایم خیلی دقت به خرج میدهم و هر کتابی را نمیخوانم چون معتقدم همانطور که معده در اثرِ پرخوری بیمار میشود، مغز نیز میتواند در اثر مطالعهی بیخود و بیهدف و خواندنِ هرچه که به دست برسد، ذائل شود. تنها چیزی را میخوانم که میخواهم در موردش بدانم و به آن احساسِ کمبود میکنم! بقیه را تقریبا ایگنور میکنم تا وقتش برسد.
فعلا قدری در موردِ ژنتیک، فرگشت و ستارهشناسی نیاز به آگاهی بیشتر دارم و این کمبود هم(در مورد ژنتیک و فرگشت) تقریبا در اثرِ حضورِ من در اینجا احساس شد چنانکه گویی من کمتر از همه در این مورد میدانم! کتابهای فلسفه و تاریخ هم که همیشه در لیست کتابهای در حالِ مطالعهام حضور دارند. رمان و شعر ، خیلی کم و با وسواس میخوانم.
آری حق با شماست یاسی! هر سال از رونقِ نمایشگاه کاسته میشود.امسال در سالنِ ناشرانِ عمومی بیش از نیمی از غرفهها را ناشرانِ مذهبی اشغال کرده بودند. و بهترین غرفهها را هم خودشان داشتند.یعنی غرفههایی که در ابتدای هر مسیر بود. جالب آنکه بسیار خلوت بودند و کسی به آنها اعتنا نمیکرد، طوری که کسی اگر از کنارشان رد میشد و به آنها نگاه نمیکرد، میشد آثار خشم را در چهرهشان یافت. به ابتکار دوست دخترم، شیطنتی برای آزارِ بیشترشان یافتیم و آنکه خود را به ناآگاهی میزدیم و میرفتیم به طرفِ غرفهشان و امیدوارشان میکردیم، اما همینکه چند قدم مانده بود برسیم، ناگهان به سرعتِ زیاد بازمیگشتیم، در حالیکه سرمان را تکان میدادیم!
کتابهای زیادی نخریدم، حدودِ 15 کتاب خریدم که تعدادی از آنها کتابهای دانشگاهی هستند. یک کتاب در مورد مارکس گرفتم، یکی در مورد فلسفه عدالت، یکی در مورد شاهنامه و یکی در مورد اسپینوزا، دوتا در مورد فیلسوفانِ سیاسی و البته دو کتاب هم در مورد ستاره ها و سیاره ها گرفتم!! و چند کتابِ جانبی دیگر.
من چند سالی هست میخواستم از نمایشگاه یك كتاب مولانا برای پدرم بگیرم ولی هر سال وارد سالن ناشران عمومی میشدم انقدر كتاب بود كه پول كم می اوردم و به مولانا نمیرسید امسال اولین بار بود كه تونستم مولانا بخرم!!