نامنویسی انجمن درست شده و اکنون دوباره کار میکند! 🥳 کاربرانی که پیشتر نامنویسی کرده بودند نیز دسترسی‌اشان باز شده است 🌺

رتبه موضوع:
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

اثبات وجود خدا

Russell نوشته: مشخص است که تعریف بر اساس خصوصیاتی از آن موجود است که ما قادر به درک آن هستیم. در هر صورت وقتی کسی می‌گوید خدا فلان است ما یک ایده‌ای از آن داریم و گمان می‌کنیم که سخن او غلط است یا بی‌اساس است نه اینکه سخنش معنایی ندارد.

ایده داشتن فرق داره با اینکه تعریف منجر به اثبات هم بشه . من فکر میکنم وقتی سخن از موجود غیر مادی هست ، هر تعریفی که ارائه بدیم خود به خود از درجه اعتبار ساقط هست !!
پاسخ

Anarchy نوشته: ایده داشتن فرق داره با اینکه تعریف منجر به اثبات هم بشه . من فکر میکنم وقتی سخن از موجود غیر مادی هست ، هر تعریفی که ارائه بدیم خود به خود از درجه اعتبار ساقط هست !!

چطور؟! مثلا استفاده از صفت خیرخواه یا شرور در تعریف خدا چطور میتونه باعث ساقط شدندش از اعتبار بشه؟

"Democracy is now currently defined in Europe as a 'country run by Jews,'" Ezra Pound

پاسخ

Russell نوشته: چطور؟! مثلا استفاده از صفت خیرخواه یا شرور در تعریف خدا چطور میتونه باعث ساقط شدندش از اعتبار بشه؟

خب این صفات معمولا یک مطلق هم دنبالشون دارن و گرنه فرق خدا با من و تو چیه ؟
پاسخ

Anarchy نوشته: خب این صفات معمولا یک مطلق هم دنبالشون دارن و گرنه فرق خدا با من و تو چیه ؟
در ادیان ابراهیمی آری، ولی در آنچه من می‌گویم یعنی تعریف خدا جدا از استناد به سنت ادیان ابراهیمی همین هم ضرورت ندارد. مثلا خود یهوه در تورات هم قادر مطلق نیست.

حالا چه گیری دادی !! تعریف و اثبات رو ولش کن اصلا، خودت از خدا چه ایده‌ای داری؟

"Democracy is now currently defined in Europe as a 'country run by Jews,'" Ezra Pound

پاسخ

Anarchy نوشته: موجود غیر مادی رو با ابزار مادی چطور میشه تعریف کرد ؟
همین خودش یک تعریفه!

[COLOR="royalblue"]
چو بخت عرب بر عجم چیره گشت --- هـمـه روز ایـرانیـان تـیـره گـشـت
جهـان را دگـرگونه شـد رسم و راه --- تـو گـویـی نتـابـد دگـر مـهر و مـاه
ز مـی نشئه و نغمه از چـنگ رفـت --- ز گل عطر و معنی ز فرهنگ رفت
ادب خــوار شــد، هـنـر شـد وبــال --- بـه بستـنـد انـدیشـه را پـر و بــال
«توصیف فردوسی بزرگ از تازش اسلام به ایران»
[/COLOR]
خردگرایی و ایمان ستیزی
پاسخ

راسل جان بعید میدونم بشه تعریف جامع و مانعی از خدا ارائه داد خارج از دین.
در واقع خوبی خدای دین اینه که باید بهش معتقد باشند. وگرنه هتا در یک بحث کاملن شخصی هم اگه به خدای شخصی سازی شده ی طرف هر گیری هم بدی، بعد از بیرون زدن ایرادش یه اصلاحیه میده و میگه خب نه، خدای من اونجوری اینجوری.
بنابر این فکر میکنم هتا اگه عملی هم باشه بیهودست.

[COLOR="royalblue"]
[/COLOR]
خردگرایی و ایمان ستیزی
پاسخ

Russell نوشته: خودت از خدا چه ایده‌ای داری؟

ایده ای ندارم جز همون تعاریفی که ادیان میدن و پر از تناقض هست !

kourosh_bikhoda نوشته: همین خودش یک تعریفه!

خب ممکنه بی شمار موجود غیر مادی داشته باشیم ، خدا کدوم یکی از اونهاست ؟ تازه خود غیر ماده اصلا چی هست ؟
پاسخ

en.wikipedia.org/wiki/Mind_projection_fallacy

من فکر میکنم اصولا همه گفتگو ها در مورد "ماورا" ناشی از این سفسطه هست که شخص فکر میکنه چیزی که در ذهنش داره لزوما میتونه خارج از ذهنش هم وجود داشته باشه.
ما اصولا نمیتونم در مورد چیزی که مادی و حسی نباشه"تعریف قابل فهم" داشته باشیم مگر اینکه مادی تعریفش کنیم(که همه خدایان همینطور تعریف میشند)
Ad hoc hypothesis - WiKi
سایر خدایانی هم که تعریف"شخصی" دارند رو میشه هر بار با اضافه کردن فرضی از خطر رد شدن! نجات داد:))

To ravage, to slaughter, to usurp under false titles, they call empire; and where they make a desert, they call it peace
Tacitus-
پاسخ

Anarchy نوشته: خب ممکنه بی شمار موجود غیر مادی داشته باشیم ، خدا کدوم یکی از اونهاست ؟ تازه خود غیر ماده اصلا چی هست ؟
چرا از من میپرسی؟E404
من فقط تذکر دادم که خودتم در حال ارائه یک تعریف مختصر بودی E00e

[COLOR="royalblue"]
[/COLOR]
خردگرایی و ایمان ستیزی
پاسخ

خدای ما که از همه بهتره باهامون کشتی‌ میگیره شکستش هم میدیم فیتیله پیچ می‌شهE414

"A Land without a People for a People without a Land"

پاسخ

پرش به انجمن:

کاربران در حال بازدید این موضوع: 7 مهمان