Mehrbod نوشته: من که یارای (جرات!) پیشبینی ندارم، آنهم در بازههای زمانی 5 ساله ...
برآورد من: یک چیزی در مایههای 3 تا 300 سال آینده!
راستش مساله بر سر دخالت خارجی هستش .
احتمال اینکه نتانیاهو دوباره برنده بشه زیاده ، از اون طرف هم تحریم ها رسیده به نفت در برابر غذا و اگر جمهوری اسلامی باز هم مقاومت کنه لاجرم بهش حمله میکنند . حالا حمله دو حالت داره :
۱ - برای آسیب رساندن به تاسیسات هسته ای ایران حمله کنند .
۲ - برای از بیخ کندن رژیم حمله کنند .
شماره ۱ به نظر من احتمال وقوعش خیلی زیاد نیست به خاطر اینکه غرب مطمئن نیست ایران چند تا تاسیسات مخفی داره که ازشون خبر نداره و برای همین مطمئن نیست که حمله نظامی بتونه برنامه هسته ایران رو دچار آسیب جدی بکنه . در ثانی برخی پایگاههای ایران مثل پارچین در مقابل حملات هوایی مقاوم هستند و بدون پیاده کردن نیرو آسیب چندانی نمیشه بهشون رسوند . در کنار اینها با حمله نظامی به ایران جهان باید منتظر قوت گرفتن تروریسم به شکلی وحشتناک در جهان باشه . و کلی پارامترهای دیگه که هزینه عملیات نظامی برای عقب انداختن برنامه هسته ای ایران رو توجیح نمیکنه و ارزشش رو نداره .
ولی شماره ۲ مساله اش به کل فرق میکنه .
ایران بهترین منطقه جغرافیایی رو در خاورمیانه داره . در صورتی که حکومت ایران یک حکومت دوستدار غرب باشه سوای اینکه بمب اتمی داشته باشه یا نه دیگه خطری برای دنیای غرب محسوب نمیشه . نفوذ کشورهایی مثل چین و روسیه در منطقه کم میشه ، یکی از منابع مالی اصلی تروریستهای مسلمان قطع میشه و خلاصه کلی منافع دیگه که هم برای جهان و هم برای ایران بوجود میاد .
هر چی باشه آمریکا باید در قبال کوتاهی که در مورد ایران در جریان شورش ۵۷ کرده مسئولیت پذیر باشه .
خدای ار به حکمت ببندد دری - به کرمک زند قفل محکم تری