06-20-2012, 06:47 PM
Havadar_e_Democracy نوشته: نمیگم این مقاله خیلی علمی بود اما شبه علمی هم نیست..اگه موردی مثال بزنی بهتر میتونم توضیح بدم!! بیشتر یه مقاله در سطح فهم عامه بود...از سایت pezeshk.us هم بود!!
بله حرف شما درست است , منظور من هم شبه علم به اون معنای رایج نبود فقط اشتباه در انتخاب لغت بود, منظورم این بود که این یک مقاله ی علمی معتبر نیست بلکه همان طور که خودتان گفتید یک مقاله ی عامه فهم است !
Havadar_e_Democracy نوشته: گفتم که مقاله 100% علمی نبود و برای همین هم دلیل نیاورده اما اکثر مطالبش کم و بیش درست هست.در مورد خیلی از اون موارد هم تحقیق شده و رابطه الکل باهاشون مشخص شده هست...باز اگه موردی بگی بهتره!!
کم و بیش یعنی چی ؟ همان طور که گفتم در این مقاله ادعا فراوان است که می تواند کاذب باشد ! برای همین من با این چنین مقالاتی موافق نیستم بلکه هر کدام از این ادعا ها نیاز به تحقیق و بررسی دارد , اگر شما می گوید که این مطالب با استناد به تحقیقات ژورنال های علمی نوشته شده خوب باید این رو بررسی کرد ! این همه ضرر هایی که برای الکل نوشته شده آیا همه ی این ها توسط ژورنال های علمی تایید شده؟ از کجا معلوم شاید خیلی از این ضرر ها به اثبات نرسیده باشد !
آیا ما حق نداریم به این همه ادعای بدون مدرک شک کنیم و طلب شاهد و مدرک کنیم؟ ( نمی گوییم که مدرکی وجود ندارد, می گویم در این مقاله مدرکی ارائه نشده) کل سخن من همین بود که برای تمام این ادعا ها باید دلیل و مدرک ارائه شود ! همین ! حال اگر شما موافق ادعا های این مقاله هستید می توانید برای تایید ان ها شاهدی ارائه کنید !
Havadar_e_Democracy نوشته: همین طور که میبینید حتی در همین لینک های به ظاهر اثبات کننده اثرات مفید الکل همگی با احتیاط به مساله اشاره کردن و حتی گفتن نباید به دید دارو به الکل نگاه کنیم...این دید اشتباه تعداد بسیار زیادی از افراد هست متاسفانه!!! بیشتر نوعی خود توجیهی هست برای کیفور شدن از مصرف الکل....
من قصد این رو نداشتم که مصرف الکل را موجه جلوه دهم, فقط برای نشان دادن این بود که مقاله ی شما فقط یک طرفه به قضیه نگاه کرده است چند مثال زدم ، بلکه سخن این بود که آن همه ضرر و زیان را به الکل نسبت دادن نیاز به شواهد و مدارک معتبر دارد !
خلاصه ی سخن این است که حتی ممکن است تمام ادعا های مطرح شده در اون مقاله صد در صد علمی و تایید شده باشد ! اما شما یک طوری صحبت می کنید که انگار اکثر مطالب این مقاله جزو بدیهیات علمی است که نیازی به ارائه دلیل نیست ! ( شاید برای شما اینطور باشد ولی برای افرادی مثل من هیچ کدام از این ادعا ها بدیهی نیست و برای هر کدام دلیل می خواهم)
شما که پزشک هستید می دانید که تحقیقات پزشکی کار بسیار حساسی است و سال ها تحقیق نیاز است فقط برای بررسی تاثیر یک ماده بر روی یک قسمت بسیار کوچک بدن ! ( مثل سلول های یک ناحیه خاص)
اما در این مقاله از ضرر های الکل بر روی کل بدن صحبت شدن بدون استناد به هیچ منبع تحقیقاتی ! آیا حق شک کردن نداریم ؟ باز هم می گوییم قصد من رد کردن مطالب این مقاله نیست فقط تشویق به شک گرایی و تحقیق است !