03-18-2020, 10:15 AM
Transcendence نوشته: مشکل کووید نوزده فقط سرعت وحشتناک ان در شیوع است.که زندگی عمومی مردم و اقتصادکشورها و سیستم بهداشتی را به اخلال می کشاند....این ویروس سریعتر از هر ویروس دیگری شناسایی و درمان خواهد شد..به دلیل شرایط اضطراری که ایجاد می کند
بخش قرمز شده اشتباه است، مشکل کروناویروس این است که ما اطلاعات کافی درباره آن نداریم و اطلاعات متضاد زیادی هم منتشر میشود. هنوز با هیچ قطعیتی نمیتوان از رفتار ویروس، علائم بیماری، شاخص و دورهی واگیر، شاخص مرگ، مراحل پیشرفت بیماری، دلایل اصلی مرگآوری، نحوه مداخلات درمانی، داروهای احتمالا موثر و داروهای بیاثر و داروهای خطرناک صحبت کرد و مشکل قطعا «فقط» سرعت وحشتناک شیوع نیست، مشکل پاندمیک شدن یک ویروس کاملا جدید است.
نگرانکنندهترین امر درباره این ویروس هنوز هم به نظر من واکنش دولت چین به آن است. این دولت منفور جان انسانها برایش کوچکترین ارزشی ندارد و واکنشهای آن به چنین رخدادهایی همیشه بیشترین فاصله ممکن و قابل تصور از آلارمیسم را دارد، حتی زمانی که سارس با شاخص مرگ بالاتر شایع شد، حتی زمانی که دهها میلیون چینی بخاطر جنگ مائو با گنجشکها کشته شدند... چین هیچوقت واکنش خارج از قاعده نشان نداده و نمیدهد، هیچوقت! متحمل شدن اینهمه زیان اقتصادی و لطمه به شهرت و تبدیل شدن به تیتر اول اخبار آخرالزمانی در جهان و ... نشان میدهد آنها ترسیده بودند، و چیزی که CCP را بترساند، باید من و شما را هم نگران بکند!
بخش آبی شده همان ایمان کور به سیستم تکنولوژیک و نظام مستقر در جهان است که مهربد از هر فرصتی برای عربدهکشیدن بر سر آن استفاده میکند، ما هنوز یک درمان موثر برای فلو که صد سال آن را میشناسیم و هر سال صدها هزار نفر در جهان را میکشد و هزاران تحقیق علمی به روی آن شده نداریم. واکسنش هم هر سال ۶۰٪ یا کمتر اثر میکند! این انگیزههایی که لیست کردهاید تنها در تسریع پروسه واکسنسازی موثر خواهند بود نه در اثربخشی حقیقی و ایمنبودن آن، همانطورکه دیدیم دیروز از آزمایش به روی انسان خبر منتشر شد و هرکس در اینباره آگاهی بسنده دارد را بابت این سه تا یکی کردن پلهها نگران کرد. پانیک و طمع به ندرت باعث پیشرفت میشود. البته جای امیدواریست که دانشمندان و سیاستمداران و ابر-رایانهها و شرکتهای داروسازی و دولتها همگی دست به دست هم دادهاند و برای یافتن یک راهکار جستجو میکنند. اما خوشبینی شما، احتراما، کمی سادهلوحانه است.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3603987
به طور متوسط ده سال طول میکشد واکسنی ساخته بشود و شاخص شکست آنهم 94% است!
ساختن واکسن برای کرونوویروسها هم بهطور خاص دشوار است و پیشتر واکسنی برای سارس به تحریک نامتناسب سیستم ایمنی و افزایش احتمال پدید آمدن طوفان سیتوکین حتی بر اثر سرماخوردگی ساده انجامید: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3335060
به همین دلیل است که کسی ساختن واکسن برای سارس را پینگرفت. من شخصا بعید است حتی اگر بدترین پیشبینیها درباره این ویروس هم درست از آب دربیایند(مثل عدم ایمنسازی بدن در برابر آن، طبیعت مزمن همچون hpv و ...)باز زودتر از ۲۰۳۰ حاضر به واکسنیه شدن در برابر آن بشوم!
من قصدم نگران کردن و ترساندن بیشتر کسی نیست و نگرانی بیمورد هم خودش خطرناک و مخرب است اما تظاهر به بیخیالی و امیدهای واهی نیز چیزی بجز مکانیزم دفاعی ذهن آدمی در برابر هراس نیست: fight, flight, freeze. یکی پیکی میزند به ناسلامتی کرونا، یکی دل به تکنولوژی میبندد، یکی هم مثل من دل به مدلهای علمی میبندد.
پ.ن: دوستان لطفا اجازه بدهید این آخرین پُست این تاپیک باشد که در آن درباره راههای علمی مقابله با ویروس کرونای جدید صحبت نمیکنیم و بحث دربارهی مسائل جانبی را به یک جستار دیگر انتقال بدهید.
زنده باد زندگی!