04-16-2015, 08:18 AM
نقل قول:نکتهیِ سخن در نقض ادعای شما بود که مدرنیت نقشی در دستکاری ژنتیکاین رو من کی گفتم؟!
نداشته است, که میبینیم بوارونه, بژرفی و بفراوانی نقش داشته است.
نقل قول:نکتهیِ دوم اینجا این است که اگر دربارهیِ گفتمان تکنولوژی دارید مینویسید, طاعون خود در "تمدن" پدیدارالبته یه مقدار چرت گفتی ولی منظورت رو فهمیدم، بله اپیدمی "گسترده" طاعون در تمدن پدیدار میشه ولی خود اپیدمی خیلی به بزرگی و کوچکی جامعه کار نداره، فقط قربانیانش با کمتر شدن ارتباط مستقیم جوامع و کوچک بودنشون(که پیامدهای خاص خودش رو داره) کم میشه.
میشود, هنگامیکه در گفتمان تکنولوژی و آنچه اندیشمندانی چون ژاژ الول, روسو, تئودور کازینسکی
و دیگران آوردهاند بازگشت به پیشاشهرمندی یا پیشاتمدن است.
در نبود ابزار ترابری که در بافتار تمدن پدید میایند, هیچ تا کمتر بیماریای شانس فراگیری و اپیدمیک شدن را دارد.
The occurrence of more cases of a disease than would be expected in a community or region during a given time period
نقل قول:ما اینجا تنها آوردهایم که در برابر دو گزینهیِ پیش رو, نخست تکنولوژی, نابودی یا از دست رفتن همیشگی
آزادیها, یا گزینه دوم و بازگشت به طبیعت و پذیرفتن یکسانانگاری او, در اینجا دومی خواستنیتر است.
و اما پیامد کم شدن ارتباط و کوچک شدن جوامع:
نابودی تدریجی فرهنگ، دانش، دستاورد های بشر. فرای اینکه خود اینها مهم هست یا نه، نتیجه نابودیشون این میشه که تجربه های مفید در بهترین حالت به چند نسل محدود میشه و اگر این فرایند همینطور ادامه پیدا کنه ما از لحاظ ذهنی هم دچار عقبگرد میشیم، و به خاطر این عقب گرد ذهنی آزادی مثبتمون هم محدود میشه.
Devolution (biology - WiKi)
در واقع ممکن هست به خاطر فرگشت اینقدر عقبگرد داشته باشیم که دیگه نشه اسممون رو انسان گذاشت!
کوچک بودن جوامع در کنار این مسئله باعث میشه که گروه به شدت در برابر طبیعت آسیب پذیر بشه، یعنی نه نیروی و نه دانش کافی برای مبارزه/کنترل مهاجم ها/بلایای طبیعی وجود داره و اینطور آزادی منفی انسان هم به شدت کم میشه.
البته پراکندگی یک نکته مثبت برای منقرض نشدن هست ولی این پراکندگی در تمدن فعلی هم وجود داره، یعنی هم ما جاهایی تمرکز جمعیت داریم و هم اینکه در سایر نقاط جهان هم به صورت پراکنده زندگی میکنیم
انسان در طبیعت یک موجود بیچاره، ضعیف و همواره در خطر هست. در دنیای متمدن هم البته انسان وابسته به تکنولوژی و گروه بزرگتر هست ولی این وابستگی در کنارش قدرت هم به انسان داده.
نقل قول:اینجا ایدهآل من این میبود که ما میتوانستیم تکنولوژی را مهار ساخته و تنها بخشهای خوب آنرا نگه میداشتیم,من هم چون میدونم واقع گرا هستی ایده آل واقع گرایانت رو منظورم بود.
ولی این ایدهآل چیزی بیشتر از فانتزی نیست و انجامپذیری ندارد, که پرداختن به چرایی آن گفتمان دیگری میخواهد.
با همه اینها، من اساسا به "ممکن" بودن "خودخواسته" بدوی شدن انسان ها شک دارم. ممکن هست که در اثر یک فاجعه انسانی/طبیعی چنین اتفاقی رخ بده ولی اگر همون جهان پسا آخرالزمان هم اگر زمین همچنان جای قابل سکونتی باشه تاریخ تکرار میشه. اینکه انسان ها از گونه ای ناتوان به حاکمان زمین تبدیل شدند به خاطر مزیت های فرگشتیکی هست که رفتارشون در طول تاریخ داشته و یکی از مهمترین اینها ساختن جوامع بزرگ و یکجا نشین هست.
To ravage, to slaughter, to usurp under false titles, they call empire; and where they make a desert, they call it peace
Tacitus-
Tacitus-