02-12-2015, 07:16 PM
Russell نوشته: منظورت اینه که اگر نهضت مصدق شکست نمیخورد، اختلافات با گذشت زمان بیشتر مشخص میشد وبه جز بیشتر شدن اختلاف ها،باید دقت کرد که زمان مصدق رهبری جریان ضد شاه دست ملی گرایان بود و مذهبی ها پیرو بودند،در صورتی که در انقلاب 57 رهبری جریان به دست مذهبی ها افتاد و نماد و رهبر جریان ضد شاه یک شخصیت تماما مذهبی بود.
اینطور ملی-مذهبیها از خمینی رودست نمیخوردند؟
این ممکن هست، ولی بنظر میرسه قدرت اصلی اسلامیون در حوزه و مسجد بوده که ملیگرایان یا از اون
شناخت درستی نداشتند یا اونرو بیخطر میدونستند. البته تفاوت زیادی هم بین خود شخصیت کاشانی و خمینی
وجود داره.
البته سوال من کمی متفاوت بود. منظور من این حس سرخوردگی هست که در ایران قبل از انقلاب 57 در آثار کسانی
مثل آلاحمد مشاهده میشد هست. با توجه به اینکه پرچم ملیگرایی قبل از انقلاب دست شاه بود طبیعتا این حس
سرخوردگی هم به ملیگرایی نسبت داده میشده. من میگم اگر اتفاقات زمان مصدق جور دیگری اتفاق میافتاد ملیگرایی
اینقدر راحت مغلوب آخوندها و چپها میشد یا نه؟
در واقع من دارم میگم اگر جریان مصدق در قدرت مونده بود احتمال بیشتری داشت که انقلاب اسلامی رخ نده، چون جریان های چپ و ملی در پیروزی انقلاب به شدت موثر بودند(از سامان دهی و تبلیغات گرفته تا اقدامات نظامی) نیازی احساس نمیکردند که تحت لوای یک جریان مذهبی قرار بگیرند.
To ravage, to slaughter, to usurp under false titles, they call empire; and where they make a desert, they call it peace
Tacitus-
Tacitus-