06-08-2014, 07:06 PM
Ouroboros نوشته: خردگرا جان بحث ما دیگر بسیار ملالآور شده فقط من یک نکتهی دیگر را بگویم و یکطرفه از ادامهی آن انصراف بدهم: معنا، هدف و لذتهای «والایی» وجود ندارد! این بازیها، چیزی بجز پیروی از فرمول همان «فریب» ادیان ابراهیمی برای تحریک سوژه به تداوم زندگی بیولوژیکی کور و بیمعنا و بیهدف نیست، با این تفاوت که برخلاف آنها چندان موثر هم نیست زیرا ابزار بدی را برای رسیدن به مقصد یکسان انتخاب کرده. خردگرایی ذاتا محکوم است به نیهیلیسم چون آن حقیقت غایی یا حتی نسبتا والاتری که در جستجوی آن هستید، یا به زبان سادهتر، هیچ حقیقی، نمیتواند وجود داشته باشد، شما در حصول معانی و اهداف و لذایذ والاتر نافرجام به دنیا آمدهاید! حقیقت را ما برپا میداریم. این جستجو برای این والاتر و آن والاتر یک جستجوی ذاتا مذهبیست، و با منطق در بند ایمان باید به انجام برسد نه با منطق افسارگسیخته. اگر خدایی نیست انسان در قالب چیزی انتزاعی معیار غایی اهمیت و ارزش اشیاست، و از منظری عینی همه چیز «برابر» خواهد بود. خود تجربهها به نحو منفرد و مستقل و متعدد اصیل و یکسان و همسان هستند. شما به معنای تحتالفظی کلمه، به مبتذلترین شکل متصور، خرد را به جای خدا نشاندهاید و میگویید هم ابزار است و هم هدف و هم معیار سنجش و هم چیز در حال سنجیده شدن و ... «هرچه بخردانهتر ، والاتر».. این مسیر را بروید و ما را دورادور از پیشرفتهای خودتان باخبر نگاه بدارید. من آرزوی موفقیت شما در جایی را دارم که خودم شکست خوردم. :e303:هر طور مایلید! اما اگر غرورتان اجازه می دهد و اندکی احتمال اینکه در فهم و درک سخنانم ناموفق بوده اید را می دهید؛ یک بار بدون هیچ پیش انگاشتی و رها از هرگونه ذهنیتی در مطالبی که از ابتدای این گفتمان تا کنون نگاشته ام بازنگری کنید و بر اساس آن مطالب به موضوع بنگرید. آنگاه شاید کارکردهای اجتناب ناپذیر خرد بر شما نیز روشن گردد. که بر آن اساس حتی هدونیست بودن، ساختن خدای ولتر وار و یا حتی زیستن در خودفریبی و توهم نیز، نمی تواند از اثر کارکرد اجتناب نا پذیر آن بر زیستن ما جلوگیری کند. و آخر اینکه من در خردگرایی به چیزی برسم؛ ممکن است شما آن را موفقیت بخوانید؟!
همین بود زندگی؟! پس تحقیر بیشتر، شکست بیشتر، رنج بیشتر...