10-07-2011, 11:16 PM
sonixax نوشته: اگر فکر میکنی که استیو جابز مالک کمپانی اپل بوده !!!! اصلن من با شما بحثی ندارم چون در این صورت از هیئت مدیره و سهام و ... چیزی نمیدانی ! استیو جابز تنها کی از بنیانگذاران اپل بوده نه مالکش ! یعنی خداییش فکر میکنی اپل یک نفر مالک داشته ؟
در ضمن یک بار نوشتم ، اگر این طوری فکر میکنید - پس آلبریت آینشتان در کشتار مردم ژاپن دخالت داشته .
فهم آن آن اندازه هم سخت نیست. یک کمپانی با بازرگانی و تجارت سر و کار دارد (پول، استخدام، کار) و پیوندی با ایدئولوژی (فلسفه، انگارش، دانش و علم).
یک کمپانی قرار داد میبندد، نگرهپرداز برای نگرهپردازی با کسی قرار داد نمیبندد.
یک کمپانی کارگر استخدام میکند، نگرهپرداز کمپانی ندارد و کسی را استخدام نمیکند.
در نهایت اینکه اینشتن هم در ساخت بمب اتم نقش داشت ولی نقشی بسیار کم و مهمتر از آن نامستقیم.
پس یک CEO که در راس یک کمپانی قرار دارد و در تصمیمات کمپانی مانند استخدام، کارمزد کارمندان خود و خرید
و فروش کالایهای کمپانی دخالت مستقیم دارد، به هیچ روی برابر نیست با یک دانشمند که روی ایدههای خود کار میکند.
امیدوارم این درس رایگان در فهم تفاوت میان «دانشمند» و «CEO» سودمند بوده باشد.
sonixax نوشته: پس شما بر خلاف ادعایتان به اخلاقیاتی که مدام ازش دم میزنید پایبند نیستید ! چرا که استفاده ار محصولات شرکتی که کارگران را استثمار میکند غیر اخلاقیست . موضوع خیلی صریح و روشن است و نیازی نیست بیشتر توضیح بدهم .
برای مثال خود من محصولات شرکت رانی را استفاده نمیکنم چرا که برای تولیدشان از کودکان زیر سن بیگاری میکشد . خیلی موضوع روشن است .
سفسته تو هم بدی: مانند ایران که در برابر نقض حقوق بشر خود رو به آمریکا میکند میگوید تو هم بدی!
بد بودن و نااخلاقی بودن من در اینجا دو سفسته است، یکی سفسته تو هم بدی که گفتیم و دیگری پرداختن به سخنگو (من) به جای سخن.
شما حتی اگر نشان دهید که من یک آدمکش جانی بسیار بد هستم نیز، در اینکه استیو جابز در
جایگاه CEO یکی از بزرگترین کمپانیهای جهان چه آدم کثیفی بوده دگرشی ایجاد نمیکند: منطق دو دو تا چهارتا.
sonixax نوشته: من میگویم جابز به بشریت خدمت کرده ، شاهدش هم تمام وسایل و کمپانی که از خود به جای گذاشته است - طوری که حتا مخالفینش با اینکه میگویند جابز یک عوضی تمام عیار بوده و کارگران را فلان کرده و هزاران دروغ و شایعه ی دیگر باز هم نمیتوانند حد اقل برای ظاهر سازی هم که شده از تولیدات و محصولات این موجود جانی و روانی و عوضی و انگل روی زمین استفاده نکنند
خوب این دیدگاه کوتهبینانه تو است که فکر میکنی اگر کسی یک ابزار را خرید حتما
پذیرفته که خوب است - چیزی در اندازه همانکه اگر کسی با PHP کار کرد، پس «قلبا» پذیرفته که بهتر است.
من در جایگاه کاری خود و از آنجاییکه در شرکت نیاز به کار مداوم با Apple و برنامهنویسی روی پلتفرم آن داشتهام
به خرید ابزارهای آن روی آوردهام و چنانکه گفتم، ابزارهای آنچنان بدی هم نیستند، ولی چیز ویژهای هم ندارند.
- بکارگیری گسترده یک ابزار (Apple, PHP, Windows, ...) ≠ خوب بودن آن ابزار
.Unexpected places give you unexpected returns