12-28-2013, 04:18 PM
نقل قول:[h=1]نصب تابلوهای مسافت شرعی؛ نقطه عطف تاریخ اسلام؟![/h]پارسینه: آیین رونمایی از تابلوهای حد ترخص و مسافت شرعی شهر مقدس قم، با حضور استاندار، روحانیون و مسئولین استانی، در مسجد اهل بیت، عوارضی قم – تهران، برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین صالحی منش، در این مراسم، نصب تابلوهای حد ترخص و مسافت شرعی را نقطه عطفی در تاریخ اسلام دانست و ابراز امیدواری کرد که این حرکت به عنوان ابتکاری جدید در جهان اسلام، نقطه تغییر و تحول در ارتباط با موضوعشناسی احکام فقهی در تاریخ اسلام به وجود آورد.
وی با اشاره به این که این اقدام نه تنها در کشور، بلکه در جهان اسلام تاثیرگذاری خواهد داشت، ابراز داشت: فقه بر موضوعاتی استوار شده و تا موضوع کامل نشود، دانستن و ندانستن حکم اثری بر ما مترتب نمیکند.
استاندار قم با تاکید بر لزوم تبیین احکام فقهی برای مردم، ابراز داشت: وقتی درب ورودی یک شهر به عنوان محل حد ترخص مشخص شود، این کار بابی برای مردم باز میکند که بدانند حد ترخص چیست.
وی همچنین با اشاره به سوابق حجت الاسلام و المسلمین فلاح زاده، مبتکر این طرح، گفت: ایشان از روحانیونی است که با وجود دشواری ها، سال ها در این زمینه پژوهش و فعالیت داشته و اکنون این اقدام در جهان اسلام کم نظیر یا بی نظیر است.
استاندار قم تصریح کرد: حجت الاسلام فلاح زاده با تجربه بالای خود و با تحقیق در زمینه فقه به این نتیجه رسیده که این روش برای آموزش بخشی از احکام دینی موثر است و زمینه ساز آشنایی بیشتر مردم با احکام فقهی و رجوع به رسالههای عملیه مراجع عظام جهت اطلاعات بیشتر در زمینه حد ترخص و مسائل مرتبط خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین فلاح زاده، مبتکر این طرح گفت: اقدامات لازم برای تعیین حد ترخص در مناطق مختلف کشور صورت گرفته و در گروه عبادت «مرکز موضوع شناسی احکام فقهی» بررسیهای دقیق انجام شده است.
وی افزود : پس از بررسیهای لازم در خصوص فتاوای مراجع عظام تقلید، پرونده علمی در این خصوص تشکل شد و 12 نفر از فضلای حوزه به مدت دو روز کار امتحان و آزمایش شنیدن صدا و ناپدید شدن دیوارهای مردم و مسافران را انجام دادند.
وی اضافه کرد: با بررسیهای به عمل آمده، مشخص شد، زمانی که مسافر از محلی سفر را آغاز میکند 1350 متر بعد حد ترخص است و ملاک دیده نشدن خانههای متعارف مردم بوده و همه ارزیابیها با دقت تمام انجام شده است.
رییس مرکز موضوع شناسی احکام فقهی با اشاره به این که گزارش تلاشهای علمی صورت گرفته، به دفاتر مراجع عظام تقلید ارائه شده است، ابراز داشت: تابلو واحد و یکنواخت مساجد و بقاع متبرکه نیز به تصویب رسیده که در آینده نصب خواهد شد.
وی با اشاره به اقدامات اجرایی برای نصب این تابلو، تأکید کرد: شهرداری قم، پلیس راه، سازمان حمل و نقل و پایانهها و... در این زمینه همکاری و حمایت بسیار خوبی داشتند.
رئیس مرکز موضوعشناسی احکام فقهی با بیان اینکه در حال حاضر این تابلوها در دو راه اصلی قم نصب شده، ابراز داشت: در آینده با عنایت مسئولان امر، در 6 راه اصلی دیگر قم شاهد نصب شدن این تابلوها خواهیم بود.
خبرگزاری حوزه- رسانیوز
نصب تابلوهای مسافت شرعی؛ نقطه عطف تاریخ اسلام؟!
خدای ار به حکمت ببندد دری - به کرمک زند قفل محکم تری