05-19-2011, 08:35 AM
sonixax نوشته: نظام سوسیالی در این کشورها فقط و فقط خلاصه میشود به کسانی که نمیتوانند کار کنند (به هر دلیلی) یا نمیخواهند کار کنند و پناهندگان و ...
باقی شهروندان در یک سیستم سرمایه داری در حال زندگی هستند و دولت و حکومت و نظام سوسیالی اینجا کوچکترین کمکی بهشان نمیکند .
تمام کشورهای اروپای غربی سوسیال دموکراسی هستند، یعنی در اقتصاد سرمایهداری و در خدمات اجتماعی سوسیالیسم(=دخالت دولت به نفع اکثریت مولد، دربرابر اقلیت ثروتمند، و طبیعتا دادن حداقلهای زندگی به در حاشیه ماندهها). «مسئله»، اینست که شما به اشتباه میخواهید بگویید سوسیالیسم در هر بعدی دشمن ِ تولید است، جمهوریخواهان در آمریکا معتقدند اگر 0.01% بودجهی سالیانه به صندوفی که در آنجا به حمایت از زنان مجرد اختصاص دارد تعلق بگیرد دنیا زیر و زبر میشود. من نشان دادم که این دروغ است، فرانسه، آلمان، کشورهای اسکاندیناوی و ژاپن، همگی با وجود داشتن برنامههای وسیع و گستردهی سوسیالیستی در عرصهی اجتماعی، جزو مولدترین کشورهای جهان هستند، به مراتب بیشتر از چین(که حد نهایت ِ سرمایهداری، یعنی بردگی ِ محض است)و در مقیاسی قابل رقابت با آمریکا(که رامشدهترین نوع ِ سرمایهداریست). پاسخ ِ شما به این بخش این بود که «مهاجران و سرمایهدارها» باعث پیشرفت آلمان شدهاند! بخش دوم که گفتیم حتی اگر سوددهی و شاخص تولید سرمایهداری ِ محض بیشتر باشد(که کسی انکار نمیکند و طبیعیست وقتی به کارگر به جای سالی 10 سنت ساعتی 10 دلار میدهید سود کمتر میشود و بجای 18 سال حداقل سن کار را 7 سال میکنید شاخص تولید افزایش پیدا میکند)، آنقدر نیست، و نفع ِ آن برای جامعهی بشری به مراتب کمتر از آلترناتیو است. از 1% بالای جامعهی آمریکا، که 18% ثروت ِ آن کشور را در اختیار دارند اگر سالی 90% مالیات بگیرید، آنها همچنان میلیونر باقی خواهند ماند، اما 20% کف ِ آن جامعه که فقط 0.5% ثروت را در اختیار دارند در شرایطی انسانیتر زندگی خواهند کرد. شما این معادلهی ساده را نمیپذیرید، چون بهتان آموختهاند که لاشخور ِ انگلصفتی بنام سرمایهدار جزئی طبیعی و ضروری از سیستم است، در حالیکه نیست، ابزار تولید را میتوان اشتراکی کرد، نیازی نیست آن را به دولت داد و سرمایهداری جدید و به مراتب وحشیتر بوجود آورد، پربازدهترین و پرسودترین شرکتها در همان دموکراسیهای سرمایهداری ِ غرب هم شرکتهایی هستند که کارگران در سود ِ آن سهیماند. مالکیت «دو» نوع نیست، «سه» نوع است؛ خصوصی، دولتی و عمومی. نوع سوم تا بحال هرگز در ابعاد بزرگ امتحان نشده، اما در همان کارخانهها و مزارع و شرکتهایی که آزمایش شده همواره سربلند بیرون آمده.
نقل قول:سوسیالیسم و کمونیسم هرگز سیستم های خوبی نیستند ، این عکسها هم در حقیقت در پاسخ به جناب امیر بود که فرمودند در سوسیالیسم گدایی و فقر و بد بختی و نکبت وجود ندارد .
دوست ِ نازنین یکسری چیزها هستند که من در اینجا میتوانم اثبات بکنم، یکسری چیزها هستند که وقت و حوصله و سواد ِ کافی برای اثبات آنها را ندارم، اما خوانندهی محقق و منصف(که من شما را هم در آن دسته طبقهبندی میکنم)میداند که این به معنای ِ «نادرست» بودن ِ گزارههای متعلق به گروه دوم نیست. مثلا این واقعیت است که این سوسیالیسم بود که اقتصاد آلمان نازی را با سرعتی باورنکردنی شکوفا کرد، این حقیقت دارد که در پایان جنگ اول شوروی یک کشور قحطی زده و خرابه بود، اما تحت سلطهی سوسیالیسم بیست سال بعد تبدیل به یک ابرقدرت جهانی شد، این حقیقت دارد که چین با داشتن یک میلیارد و چندصد میلیون جمعیت حتی یک کارتنخواب ندارد، این خقیقت است که کوبا تا یک دهه پیش مرفهترین و پرمساواتترین کشور آمریکای جنوبی بود. و این حقیقت است که جوامع ِ کشورهای اروپای غربی مرفهتر از آمریکا هستند نه بخاطر سرمایهداری، که بخاطر سوسیالیسم.
نقل قول:این حرفی است که کمونیستها و سوسیالیستها میزنند ، ایران سرمایه داری نیست .
ایران سرمایهداری ِ دولتیست، یعنی دولت نقش سرمایهدار در آمریکا را بازی میکند. کمونیسم/سوسیالیسم به این معنا نیست که همه چیز در دست دولت است. دولت در این سیستمها یک واسطه است، که به تقسیم برابر ثروت میان مردم نظارت میکند، نه آنکه همه را برای خودش بردارد! اینست که طرفداران کمونیسم به قول شینبت پیرو ِ اسلامگرایان میگویند کمونیسم واقعی هرگز وجود نداشته، چون در همهی سیستمهای اصطلاحا کمونیستی دولت جای ِ سرمایهدار را گرفته.
یک چیز ِ داخل پرانتز هم دربارهی ایران بگویم. اینکه من به کارنامهی اقتصادی ِ ج.ا نمرهی قبولی میدهم! من اینجا هم با شما مخالفم، هم با مهربد، هم با تمام دیگر منتقدین ِ ج.ا. البته که نظام، نظام ِ سگ است، و البته که دلیل اصلی مشکلات خود ِ ج.ا است، اما از شما میپرسم، هر کشوری را فرض بگیرید که هشت سال جنگیده، سی و دو سال از طرف جهان تحریم بوده، در کمتر از دو دهه جمعیتش دو برابر شده و تازه دغدغهی ایدئولوژیک هم دارد.. من یقین دارم شرایط اگر بدتر از اینجا بود بهتر نمیشد. هفت میلیون بیکار و چهار میلیون معتاد و سی میلیون زیر خط فقر البته فاجعه است، اما با در نظر گرفتن شرایط نمیشود گفت که ج.ا از منظر اقتصادی آنقدرکه در دیگر عرصهها، گند زده.
نقل قول:هر روز هم این را میشنویم که سرمایه داری رو به سقوط است! اولا این کمونیسم بود که با دستان توانمند آمریکا و رهبری رونالد ریگان و همراهی جبهه غرب شکست خورد و نه سرمایه داری ، اسلام گرایی نیز به زودی از آمریکا و جبهه غرب شکست خواهد خورد که کشته شدن بن لادن یکی از نشانههای آن بود. آن وقت نیز چپیها و مسلمانان میتوانند با هم روضه حضرت رقیه بخواهند
این اسمش گفتگو نیست. من چیزی را مطرح میکنم و دلایل و شواهدی هم ارائه میدهم، شما میگویید «این کمونیسم بود که سقوط کرد»! این چه ربطی دارد به بحث؟ مثلا من گفتهام که مارکسیسم/لنینیسم سقوط نکرده و از هرجهت ورشکستگی خود را اثبات نکرده؟! یا چه؟
انگ ِ شباهت با اسلامگرایان به دیدگاه ِ علمگستر و دانشگرایی همچون سوسیالیسم، از طرف ِ هوادار کسانی از ردهی ریگان که اسلامگرایی از اختراعات او در بسیاری کشورها و یار بینالمللی او در باقی ِ آنها بود و خرافهپرستی را بیش از هرکس دیگر رواج میداد خندهآورست. امروز هم میبینیم که ضدیت با دانش و چسبیدن به دین از سوی ِ کدام طرف انجام میشود..
زنده باد زندگی!