08-16-2013, 10:26 AM
undead_knight نوشته: والا من فرصت خوندن ندارم فعلا ولی اپلود کن شاید دوستان و بعدا هم خودم خواستیم بخونیمش:)مرجع دانلود کتاب - اسطوره فلسفه در میان ما - داریوش آشوری
undead_knight نوشته: البته من خودم هم واقعا به جز نقل قول های در حد چند پاراگراف ازش چیزی نخوندم ولی این گستردگی و ابهام از دید من کمی نقطه ضعف محسوب میشه چون هرچند به قولی"فلسفه پرسش هاییست که هرگز پاسخی پیدا نمیکنند"ولی اگر یک جریان فلسفی نتونه پاسخ شفاف و نامتناقض به ما بده به نظرم مشکل داره.فلسفه حوزهی تفسیر هم هست. و تفسیرپذیر بودنِ یک فلسفه به معنای مهمل بودناش نیست. من برای پرسشهایی که فلسفه ایجاد میکند خیلی بیشتر از پاسخهایش ارزش و اعتبار قائلم. فلسفه تنها یکی از تلاشهای ما برای پاسخ بدان پرسشهاست، اما پرسشهایی که فلسفه تولید میکند، تنها از فلسفه بیرون میآیند و در جایی دیگر یافت نمیشوند.
البته من هم موافقم که صعب بودنِ یک فلسفه خودش یک ضعف است، اما غیر از آن مواردی که خودِ فیلسوف عمدا سخناش میپیچاند(مثلِ نیچه) یا آنجا که فیلسوف دچار مهملگویی میشود(مثل هگل)، یک جاهایی هم هست که اساسا اقتضای مبحث پیچیدگیست. مثلا همین مبحثِ زمان و هستیشناسی که هایدگر بیش از همه به خاطرِ آن شناخته شده است، خیلی موضوعِ پیچیدهایست و تقریبا سادهگویی در موردش ناممکن است. من در موردِ هایدگر دیدهام که میگویند تناقضگویی یا پیچیدهگویی کرده، اما ندیدم جایی بگویند مهمل گفته. همهی آثارش هم پیچیده نیستند آندد. یک اثری دارد به نام «چیست آنچه فکر خوانندش» که گویا سادهتر از بقیه است. من یک پنجاه صفحهای از این کتاب را خواندهام و لذت بردم:
خبرگزاری کتاب ایران (IBNA) - چه باشد آنچه خوانندش تفکر
کسشر هم تعاونی؟!