12-09-2012, 07:15 PM
undead_knight نوشته: راستش من به هیچ وجه طرف دار سرسخت سرمایه داری نیستم(شاید الان ده درصد موافقش باشم!) اگر یکی دو سال قبل بود شاید نظرم فرق میکرد :)بسته به اینکه چه افرادی باشن خب ضرر داشتن یا نداشتن متفاوته.
در هر حال به نظر من ما فقط یک چیز داریم و اونم حکومته یا درست تر بگم ما حکومت داریم و عدم حکومت.
هرچند در بعضی نوشته های مارکسیستی و کمونیستی هم دیدم که هدف کمونیسم رو رسیدن به عدم حکومت عنوان میکنند ولی برپایی حکومت از نظر من نقض غرضه.
بله مذهب افیون توده هاست ولی پتانسیل مذهب میتونه بر لیه نظام حاکم هم به کار گرفته بشه،در هر صورت چیزی که مطرحه اینه که به جای طبقات مالی باید جامعه رو به صورت طبقات حاکم و طبقات حاشیه ای دید(و البته طبقات میانی) وجود حاکمیت در هر شکلی و در هر صورتی چیز مذمومیه،حالا میخواد از هر نوعی باشه.
ولی واقعیت اینه که بین دیکتاتوری پرولتاریا و لیبرال دموکراسی،ضرر حکومت کمتر در حالت دوم هست.
برای قشر متوسط و بالا لیبرال دموکراسی زیاد بد نیست اما برای اکثریت زیر خط فقر ایران خیلیه.
البته در هرصورت از سیستم کنونی حاکمه خیلی بهتر خواهد بود حداقل تا حدی آزادی های مدنی و اجتماعی وجود خواهد داشت.