12-02-2012, 07:24 PM
iranbanoo نوشته: پس ما باید حد الامکان از بروز جنگ و حمله به کشورمون جلوگیری کنیم و خودمون رو در برابر این مسئله تجهیز کنیم.
بعد به اصلاح ساختار از درون بپردازیم
قسمت اول بله اما قسمت دوم که راهکار ارائه شده توسط شما هست رو موافق نیستم...راه جلوگیری از جنگ تجهیز نیست!! ایران هر جوری هم خودش رو تجهیز کنه شانسی در برابر طرف مقابل نداره...راه این هست که از ماجراجویی دست برداره!!! شما در توهم توطئه شرق و غرب هستید...یعنی الان که اصلاح ساختار انجام نمیدیم به خاطر تهدید و وجود دشمن خارجی هست؟ اینکه همون حرف آقا و اعوان و انصارشون هست...
mahtab71 نوشته: با این جمله موافقم
پیش از هر اصلاحی پالایش فکری مردم مهمه.شما فکر کنید که اصلا نظام عوض شد و نظامی دیگه اومد وقتی افراد از لحاظ ذهنی به باورهای نظام قبلی معتقد باشند تفاوتی نخواهد داشت.تنها نتیجه ای که خواهد داشت خشونت و هرج و مرج بیشتره.اما اگه بنیانهای فکری بهم بریزه دیگه قابل ترمیم نیست.مثلا وقتی من بپذیرم که یک نظام ایدئولوژیک نمیتونه جوابگو باشه و این باور در درون من به یقین تبدیل بشه هرگز تن به یک حکومت دینی مجدد نخواهم داد.
بله ولی اینجا وارد چرخه معیوب مرغ و تخم مرغ میشیم...اول باید حکومت تغییر کنه تا بعد بشه مردم رو اصلاح کرد یا اول مردم باید اصلاح شن تا بعد حکومت عوض شه؟ آیا با وجود یه حکومت توتالیتر، تصور تغییر باورهای مردم در یک مقیاس گسترده امکان پذیر هست؟
iranbanoo نوشته: انگار این باور در بین ایرانیان نهادینه شده که تنها راه اصلاح از درون براندازیه و وقتی ظالم از جایگاهش فرو کشیده بشه دیگه مشکلات حل خواهد شد.همین روحیه هست که دوستان حتی گاها موافق میشن که یک کشور دیگه به خاکشون حمله کنه و اون ظالم رو سرنگون کنه.یعنی حتی زحمت سرنگونی به دست خودشون رو هم نمی دن
این بیشتر شبیه بیانیه بود بانو...در جواب به مهتاب هم گفتم!! مساله کمی پیچیده هست...واقعا چطور میشه با وجود حکومت توتالیتر مذهبی، امید به تغییر از داخل داشت...من که تا حدی زیادی خوش بین نیستم و گرنه اصلا دوست ندارم به آخرین گزینه یعنی جنگ فکر کنم....