Russell نوشته: من از بچگی یه احساس همدلی با سوسیالیسم داشته ام،فکر میکنم بهمین خاطر هم هست که بسیاری از متفکران قرن بیستم هم گرایشات اینچنینی دارند.ولی بنظر میرسه که این مساله کاملن اقتصادیه.الان سوسیالیسم قرن بیستمی شکست خورده و تمام شده،
مساله اصلی که سرش توافق هست (حداقل در ظاهر مخالفان هم نمیتونند باهاش مخالفت کنند چون بسیار غیر اخلاقی میشه) مبارزه با فقر است.حالا باید ببینیم کاپیتالیسم میتوانه خودش رو اصلاح کند یا سوسیالیسم با قوای تازه و ایده های جدید بر میگرده.حفظ قدرت و پول سرمایه داران و تبلیغات آنها هم انگیزه ایست که نمیتوان نادیده گرفت و در مواردی ایرادات به آن وارد است.این تحلیل من است با داده های کنونی،بیشتر از اون زیادی پیچیده میشه و من حوصلش رو ندارم
به نظر من سوسیالیسم به تنهایی در نهایت چیزی بهتر از کره شمالی و شوروی نخواهد بود ! در یک حکومت سوسیالی هیچ رقابتی برای ارتقاء کیفیت محصولات تولیدی نخواهد بود و به عکس روز به روز همه چیز بد تر و گند تر هم میشود . ولی در یک حکومت سرمایه داری ، سرمایه داران برای اینکه از نابودی خود جلوگیری کنند با هم به رقابت میپردازند و کیفیت محصولات تولیدی و خدمات روز به روز ارتقاء پیدا میکند . در صورتی که یک واحد تولیدی یا ارایه دهنده خدمات در یک حکومت سوسیالی به دلیل اینکه پیشاپیش بیمه شده و نابودی در انتظارش نیست چنین کاری نمیکند و اغلب تمام سرمایه کشور خرج مبارزه با کشور های کاپیتالیستی میشود .
یک حقیقت ساده وجود دارد و آن این است که اگر ابزار تولید همگانی شود آن کشور از نظر صنعتی و اقتصادی نابود خواهد شد و هیچ نمونه ی موفقی هم تا به حال وجود نداشته که بخواهیم آن را به عنوان مثال نقض در نظر بگیریم و همان طور که میدانید تمام کشور های سوسیالی مطلق و یا کمونیستی ، یا نابود شده اند و یا به وضعیت کره شمالی گرفتار شده اند .
حتا چین کمونیستی به این نتیجه رسید که ابزار تولید نباید همگانی باشد و باید در اختیار سرمایه دار قرار گیرد تا بشود از آن برای پیشرفت کشور استفاده کرد . نتیجتن چین امروز دومین اقتصاد بزرگ دنیا شده - ولی اگر میخواست ابزار تولید را همگانی کند و سرمایه داری در کشورش سرکوب کند امروزه به احتمال زیاد یک کشور بد بخت دیگر در دنیا به نام چین وجود داشت !
از طرفی هم طرفداران سوسیالیسم مدعی هستند که سرمایه داران از کارگران بهره کشی میکنند که میشود این مشکل را با وضع قوانین درست و مشخص بر طرف کرد . قوانینی که نمونه اش در کشور هایی مانند آلمان ، سوئد ، فنلاند ، کانادا و ... وجود دارد . ولی به همه ی اینها سوسیالیسم به شکلی که امروز در آلمان وجود دارد با اینکه رفاه نسبی برای تمام اقشار جامعه فراهم کرده به مرور زمان همان طور که پیشتر هم گفتم منجر به مفت خور شدن ملت میشود و باید این نقص جدی را درش رفع کرد .
حقیقت اینه که هیچ کدام این سیستم ها به تنهایی کارآمد نیستند و باید سیستمی جدید و با ترکیب این دو سیستم ایجاد کرد .
خدای ار به حکمت ببندد دری - به کرمک زند قفل محکم تری