دفترچه

نسخه‌ی کامل: روشنگری وضعیت ایران
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
صفحات: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Reactor نوشته: موضوعاتی که در متن صحبت های من ادعا شده بود و شما قبول نداشتید رو براتون میارم:

اولا داده های اقتصادی که دلبخواهی نیست که بانک مرکزی ایران بتونه از خودش آمار در بیاره. اگر اینطوری باشه که تمام بانک های مرکزی جهان, عدد و رقم های بی ربط از رشد اقتصادیشون منتشر میکنن.
اینطوری نظم اقتصاد جهان به هم میریزه. خیلی سال پیش عده ای به همین فکر بودند و بانک جهانی و WEF و WTO رو درست کردند. مجمع اقتصادی سازمان ملل و خیلی از سازمان های تجاری دیگر هم هستند.

آنجا کارشناسان خبره ای هستند و یکی از کوچکترین کارشون همینه. اگر کشوری در آمارش دست ببره این ها اعلام میکنند و آمار درست رو منتشر میکنند.

خوب طبق همین آمار ایران جزو 20 اقتصاد برتر دنیا نیست!!!


Reactor نوشته: من هم گفتم ایران 18 مین اقتصاد بزرگ دنیا رو داره. درلینکی که پست کردید
World economy - WiKi
در ستون GDP (PPP) -تولید ناخالص داخلی- ایران با 1,354 ملیارد دلار درآمد 18 مین اقتصاد بزرگ دنیا رو داراست.

ریکتور جان من این موضوع رو در پست خودم هم بهش اشاره کرده بودم! ولی تولید ناخالص داخلی تنها وجه قدرت اقتصادی یک کشور نیست!!! یعنی نمیشه گفت چون اینجا ایران 18 امه پس جزو 20 اقتصاد برتر دنیاست!!!!

Reactor نوشته: در سایت
The World Factbook
سازمان سیا ایران رو با $1,284 میلیارد دلار درآمد 19 مین اقتصاد بزرگ دنیا معرفی میکنه.

ریکتور جان همین لیست ایران رو 19امین اقتصاد دنیا معرفی نمیکنه!!! بلکه با یک رتبه افت توسط CIA ایران 19 امین مقام رو در فهرست GDP داره (برابری قدرت خرید).
ایران در فهرست GDP (Nominal) در جایگاه 77 ام قرار داره :

List of IMF ranked countries by past and projected GDP (nominal) - WiKi

به عبارت ساده تر حتا اگر در PPP در جایگاه اول هم باشه باز هم نمیتونه در جمع 20 اقتصاد برتر دنیا باشه. یعنی ایران از نظر تولید ناخالص داخلی 77 امه!!! حالا در رده برابری قدرت خرید جایگاه 18 ام یا 19 ام یا اصلن 10 ام رو داشته باشه!!!!
در همین مورد قدرت خرید مساله سوبسیدهای دولتی هم هست!!! یعنی اگر در ایران 1000 تومان قدرت خرید یک لیتر بنزین رو داره و همون کالا (بنزین) در اروپا 1.47 یورو (تقریبن 5500 تومان) قیمتشه معنیش این نیست که قدرت خرید ریال رفته بالا!!! معنیش اینه که دولت داره تا جایی که میتونه سوبسید و کمکهای مالی میتپونه به خیک اقتصاد مملکت.

جالبه که ایران در سال 2010 جایگاه 29 ام رو در همین فهرست داشته و بعد از اعمال این همه تحریم و تخریب شدید وضعیت اقتصادی کشور یک دفعه ای اومده شده 18 ام!!!! دیگه نتیجه گیری که جه طور این طوری شده با خود شما و دوستان.

حالا اگر بیایم سرانه تولید ناخالص داخلی در ایران رو ببینیم میبینیم که ایران در جایگاه 70 ام قرار داره و نه 18 ام و 19 ام :

List of countries by GDP (PPP) per capita - WiKi

یعنی در خوشبینانه ترین حالت ایران 70 امین قدرت اقتصادی دنیا محسوب میشه نه جزو 20 تای برتر.

بر اساس اون چیزی که بالاتر گفتم آمار منتشر شده از طرف جمهوری اسلامی جعلی و دروغین هستند!!! حالا شما هر طوری میخوای استدلال کن که نه خیر اگر بانک مرکزی ایران دروغ بگه پس همه بانکهای دنیا دروغگو هستند!! (که البته هستند)

تازه همه اینها سوای این مساله هستش که 80% اقتصاد ایران بر پایه صادرات نفت و گاز هستش - حالا آمار هر چی میخواند بگند!!! حقیقت اینه که قدرت اقتصادی مردم و در نتیجه اش آن چیزی که شما بالاتر فرمودید یعنی قدرت چانه زنی هرگز افزایش پیدا نخواهد کرد کما اینکه در اوج شکوفایی اقتصادی جمهوری اسلامی یعنی در دوران رسمنجانی و بعدش خاتمی نسبت به قبلش افزایش خاصی پیدا نکرده بود و بعد از اون هم که به شکل عجیبی افت پیدا کرد!!!


Reactor نوشته: اما بزرگی اقتصاد کشورها با تولید ناخالص داخلی شون سنجیده میشه.

اگر بخواهیم همین حرف شما رو در بحث ملاک قرار بدیم باز هم ایران در جایگاه 18 ام نیست :

List of countries by GDP (nominal) - WiKi

که ایران توش در جایگاه 29 ام هست!!! و بر اساس آمار بانک جهانی 32!!! و بر اساس آمار همون CIA 30 ام!!! نه 18 ام!!!!
بر اساس نرخ رسمی ارز هم که در قعر جدول داریم حال میکنیم بر اساس همون آمار CIA :


The World Factbook

باز بر اساس آمار همون CIA نرخ واقعی رشد اقتصادی ایران در رتبه 164 قرار داره!!

The World Factbook

بر اساس آمار CIA نرخ سرانه ایران در رتبه 96 قرار داره :

The World Factbook

کل آمار یکجا : The World Factbook

دلیل اینکه روی این آمار مروبط به Factbook سازمان CIA پافشاری کردم اینه که خودتون فرمودید این رو قبول دارید!!

دلیل بالا بودن رتبه ایران در برابری نرخ خرید (ppp) رو هم که گفتم چیه! وگرنه رقم واقعی اون هم انقدر قشنگ و دهن پر کن نیست.

حالا من اینجا نمیخوام با شما بر سر اقتصاد ایران بحث کنم چرا که مشخصن این بحث نتیجه نخواهد داشت چرا که آماری که وجود داره شفاف و واقعی نیستند.

Reactor نوشته: مطمئنا اگر تحریم ها برداشته بشه, رتبه ی جی دی پی ایران بسیار بهتر از این ها خواهد شد.

سوال من اینه که چرا قبلن که این تحریمها نبود!! رتبه ایران اوضاع خرابی داشت!!! تازه طبق برخی آمارها الان که تحریمها هست رتبه بهتر هم شده!!!!
این یک جور خود فریبی خیلی بزرگه که بگیم اگر تحریمها برداشته بشه اوضاع اقتصادی میشه سوئیس!!!! (الان که طبق گفته شما 18 ام هستیم! لابد بعد از برداشته شدن تحریمها باید دست کم بشیم 8 ام دیگه!!!) یعنی کنار گوش برزیل و ایتالیا و هند و روسیه!!!! من تا به این حد خوشبین نیستم به مساله.

Reactor نوشته: 1. سیاست های اقتصاد کلان نظام در چگونگی داشتن روابط تجاری با دنیا و علی الخصوص با آمریکا (که از طرف رهبر تعیین میشه)

یک سر داشتن روابط تجاری با آمریکا بر میگرده به رهبر!! یک سر دیگش که اتفاقن زورش هم بیشتره بر میگرده به کنگره و قوانین داخلی آمریکا که مشخصن مبادرات تجاری با ایران رو ممنوع اعلام کرده و این ممنوعین ربطی به برنامه هسته ایران نداره و قرار هم نیست بعد از تحریمها برداشته بشه. با بقیه دنیا هم که خودتون دارید میگید که دولت عملن هیچ کاره هست! که البته من میگم رهبر هم هیچ کاره هستش و یک مترسکیه انداختنش جلو که تمام مشکلات مملکت رو بندازن گردنش!!

Reactor نوشته: 2. سیاست های اقتصاد خُرد مربوط به شرکت ها و سازمان هایی مثل سپاه و آستان قدس رضوی و زیر مجموعه هاشون که از پرداخت مالیات معاف هستند. که اون هم از جانب رهبر تعیین میشه.

من نمیدونم چه طور به ارگانی که بیش از 43% مشهد و بیش از 90% زمینهای کشاورزی دور و برش رو صاحبه و 10% قند مملکت، 11 درصد سنگهای کشور، 3.7% اتوبوسهای شهری و یک ششم نان کشور رو تولید میکنه میگید اقتصاد خرد!!!
با این حال همین سپاه و آستان قدس و ... که شما اقتصاد خرد معرفیشون کردید تمام شالوده های اصلی سیاسی و اقتصادی کشور رو در دست گرفتند و تمام سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی رو هم همینها مشخص میکنند. به عبارت ساده تر اینها به رهبر میگن چه بکن چه نکن!!!


Reactor نوشته: 3. قانون گذاری. قانون های تجارتی ایران برای سرمایه گذار بسیار دست و پا گیر و مبهم هستند و مدرن نیستند و باید به روز بشوند. شرایط سرمایه گذاری باید تسهیل بشه. این مورد از طرف مجلس باید پیگیری بشه

عمرن!!!
سرمایه گذاری در ایران باعث تخته شدن کار و کاسبی بسیاری از کله گنده های داخل دایره قدرت میشه - از سهامداران عمده ایران خودرو و سایپا بگیر تا اداره گاز و برق و ... برای همین بهتره که سرمایه گذاری وجود نداشته باشه یا اگر وجود داره پاپیچ اینها نشه.
فساد عجیب و غریبی که سر تاپای جمهوری اسلامی رو برداشته با حذف حتا تمام تحریمها هم پاک شدنی نیست!!! ایران تنها کشوریه که واردات کالای با کیفیت رو ممنوع میکنه و در مقابل دست تولید کننده داخلی رو برای تولید هر آشغالی ولو به قیمت جان شهروندان خودش باز میذاره!!!
اگر به طور مثال در آلمان واردات کالایی خاص ممنوع بشه (به فرض محال) یا مالیات و گمرک سنگین بهش ببندند! در مقابل تولید کننده داخلی موظفه محصولی به جامعه ارائه بده که از نظر کیفیت بتونه با انواع خارجی رقابت کنه و استانداردهای لازم رو داشته باشه!!!!
در ایران هنوز که هنوزه مردم 405 و پیکان و پراید!!! سوار میشند!!!!! و خودروی لوکس شده اسکودای سابقن چکی که از آشغال ترین و ارزان ترین تولیدات گروه صنعتی VW محسوب میشه.

به قول جناب مهدی مجلس به وزیر ارتباطات به خاطر بهبود شرایط پهنای باند کشور کارت زرد میده!!!!! در هر کشور دیگه ای وزیر ارتباطات این کار رو بکنه یک دوره دیگه خودش رو تضمین کرده و کلی تشویقی و ... میگیره!!! توی ایران برعکسه!!!!! این مسائل نه ربطی به توطئه خارجی داره و نه ربطی به اقتصاد خوب یا بد ایران!!!!

نظام حکومتی ایران یک نظام فاسد هستش و تمام سعی و تلاش خودش رو هم میکنه که جامعه و مردم رو عقب مونده نگه داره که البته موفق هم بوده!!! دیروز به یک شکل عقب مانده نگه میداشت با چادر و روسری و ... امروز به یک شکل دیگه با گوش الاغی و بوتاکس و خروار خروار لوازم آرایش و ساسی مانکن و ....

شما یک نگاهی به همین دور و بر خودت بنداز! چند نفر از آشناها و دور و بریهات (هم سن و سالهای خوت) در حد و اندازه خودت آگاهی و اطلاعات دارند و درگیر این مدل بحثها هستند ؟!

Reactor نوشته: (متاسفانه کوت من خراب شده و مجبورم تا درست شدنش پاسخ ها رو در پست جداگانه بدهم)

هر جور راحتی جواب بده ریکتور جان! مشکلی نیست E032
sonixax نوشته: خوب طبق همین آمار ایران جزو 20 اقتصاد برتر دنیا نیست!!!

میلاد جان من وقت برای کلکل کردن ندارم.
در ابتدای تاپیک هم رعایت این رو از دوستان درخواست کردم.
من میخوام جو این تاپیک کارشناسی و تحلیلی باشه.
جواب پست شما رو قبلا دادم. پست های من رو خوب بخونید جواب ها هست.
من چند بار باید بگم 19همین اقتصاد بزرگ؟ بعد شما باز یک حرف دیگر میزنید؟

اینقدر هم سعی نکنید با نوشتن های زیاد و شلوغ کردن صفحه, حرفتون رو به کرسی بنشونید.
من میدونم که دارم چی میگم. لینک معتبر ضمیمه کردم.
اگر میخواهید بحث و کلکل اینجا شروع کنید بگید من از همین الان وضعیت آینده ی تاپیک رو بدونم
پاکونو رکورد - ترجمه دنیای اقتصاد:
نقل قول:علاوه بر نگرانی‌هایی که درمورد برنامه هسته‌ای ایران وجود دارد، یک نگرانی عمده درباره ایران به وجود آمده است که هیچ ربطی به برنامه هسته‌ای ندارد، و آن پتانسیل قدرت اقتصادی این کشور است.

اگر توافق هسته‌ای صورت گیرد، ایران می‌تواند بر منابع سرشار خود دسترسی پیدا کند و با به دست آوردن قدرت اقتصادی فراوان به قدرت مسلط منطقه تبدیل شود. ایران هم‌اکنون نیز قدرت چشمگیری دارد و از این پتانسیل برخوردار است که جایگاه خود را تقویت و کشورهای رقیب را دچار چالش کند.
شباهت‌های زیادی بین چین و ایران وجود دارد. زمانی که نیکسون، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا، هنری کیسینجر، مشاور امنیت ملی خود را در سفری محرمانه به چین فرستاد و زمینه برای دیدار تاریخی نیکسون و رهبران چین در سال 1972 فراهم شد، چین درهای خود را به روی جهان گشود. چهل سال بعد از آن، قدرت چین همچنان در حال افزایش است و ایالات‌متحده را از نظر اقتصادی به چالش می‌کشد. چین زمانی که تعامل با جهان را آغاز کرد فاقد طبقه متوسط بود. حزب کمونیست چین راه را برای سرمایه‌داری باز و امکان صعود اقتصادی این کشور را فراهم کرد. اکنون چین دارای یک طبقه متوسط رو به رشد است، اما دولت و مردم این کشور برای رسیدن به جایگاهی که اکنون دارند، از هیچ شروع کردند.
اما ایران هم‌اکنون همه عناصر موفقیت اقتصادی را در اختیار دارد. مردم این کشور نسبت به مردم چین آن زمان، از آموزش بهتری برخوردارند و ایران دارای یک طبقه متوسط ناب است. از سوی دیگر، جمعیت ایران جوان است. بیش از 60 درصد از جمعیت 73 میلیونی ایران زیر 30 سال سن دارند. نسل بعداز انقلاب ایران خواهان تعامل با جهان است و دولت می‌تواند از ثمرات تجارت آزاد و تعامل جهانی بیشتر، بهره‌مند شود.
مدل رشد اقتصادی چین ترکیبی از دولت کمونیست و روح سرمایه‌داری است، فرمولی که در عرصه جهانی مورد پذیرش قرار گرفته است. ریشه معجزه اقتصادی چین در شانگهای، شهر همیشه بیدار و هنگ‌کنگ قرار دارد. در هنگ‌کنگ سرمایه‌داری دور از چشم پکن رونق گرفت.
این نوع سرمایه‌داری افسارگسیخته احتمالا مورد پذیرش رهبران ایران نیست، اما آنها می‌توانند بر این مساله تمرکز کنند که همچون چین از هیچ شروع نخواهند کرد. ایران تاریخی غنی دارد و بهتر می‌تواند از آزادی‌های اقتصادی سود ببرد. ذخایر نفتی نیز به ایران موقعیتی رشک‌آور داده است.
ایران در تاریخ خود هرگز به دیگر کشورها حمله نکرده‌است. جنگ ایران و عراق هم در سال 1980 توسط عراق آغاز شد و هشت سال طول کشید. آنچه اوباما به آن اشاره می‌کند این است که تعامل ایران و جهان و وابستگی متقابل آنها به یکدیگر به‌عنوان یک بازدارنده در برابر بروز جنگ عمل خواهد کرد. یک قانون کلی وجود دارد و آن اینکه افراد به مشتریان خود حمله نمی‌کنند، این واقعیت در مورد کشورها هم صادق است.
Reactor نوشته: ایران، چین جدید می‌شود؟

همان چین هم به آمریکا وابستست و بجز موارد حساس حرف آمریکا رو گوش میکنه. مثلا مخالف حمله به یمن بود ولی به قطعنامه رای مثبت داد. روسیه هم که به آمریکا زیاد وابسته نیست نتوانست قطعنامه را وتو کند و رای ممتنع داد. مخالفت ایران با آمریکا مانع رشد ایران میشود. رهبران ایران احمقانه 36 سال و اندی هست که به دنبال تغییر جهان هستند در حالی که تلاش برای تغییر جهان از سوی کشوری مثل ایران مثل کوبیدن سر به دیوار بتنی هست! دیوار خراب نمیشه سر خودت میشکنه! این وسط مردم هم قربانی شدن و تا جمهوری اسلامی هست وضعیت همینه دلایلش هم جناب sonixax گفتن و این شما هستید که پاسخها را خوب نمیخونید.
m@hdi نوشته: همان چین هم به آمریکا وابستست و بجز موارد حساس حرف آمریکا رو گوش میکنه. مثلا مخالف حمله به یمن بود ولی به قطعنامه رای مثبت داد. روسیه هم که به آمریکا زیاد وابسته نیست نتوانست قطعنامه را وتو کند و رای ممتنع داد. مخالفت ایران با آمریکا مانع رشد ایران میشود. رهبران ایران احمقانه 36 سال و اندی هست که به دنبال تغییر جهان هستند در حالی که تلاش برای تغییر جهان از سوی کشوری مثل ایران مثل کوبیدن سر به دیوار بتنی هست!
پست های من رو اگر خوب خوانده باشید چیزی غیر از این نگفتم.
مشکلات امروز ایران حتما دلیل دارند و بدون دلیل نیست
برای همه بهتره که بجای حل مشکلات جهان, بر حل مشکلات کشور خودمون تمرکز کنیم.



m@hdi نوشته: تا جمهوری اسلامی هست وضعیت همینه دلایلش هم جناب sonixax گفتن و این شما هستید که پاسخها را خوب نمیخونید.

حرف من اینه که حالا که موقعیتی پیش امده و میشه تغییر مثبتی ایجاد کرد باید بهش زمان داد.
کاری غیر از این هم نمیشود کرد.
ما تصمیم گیرنده نیستیم و قدرت ایجاد تغییر در کشور هم نداریم.
باید عاقلانه فکر کرد.
بهرحال در این موقعیت ها, فرصت های نابی هست و میشه با استفاده از این فرصت ها راه چندین ساله رو در مدت کوتاهی پیمود.
اگر سیستم حاکم از این فرصت ها استفاده نکند, خودش جزو بزرگترین بازندگان بازی خواهد بود.
با نفت تحریم شده و خزانه ی خالی و این همه دشمن در خارج از کشور و مردم ناراضی در داخل کشور, اگر سیستم نتواند از این فرصت طلایی استفاده کند, بعید هست که بتواند به حیاتش ادامه بدهد.
بهرحال سیستم های بسته تر از ج.ا هم بودند که در اوج نا امیدی, با تغییر نگرش, وضعیت و آینده ی کشور و مردمشون رو عوض کردند.
سیستم حاکم بر ایران تا الان که داره در این راستا حرکت میکنه.
این که در آینده چی پیش میاد رو من نمیدونم.
چون پیشگو نیستم.
من فقط دارم مزایای حرکت کردن ایران در مسیر درست رو توضیح میدم.
Reactor نوشته: میلاد جان من وقت برای کلکل کردن ندارم.
در ابتدای تاپیک هم رعایت این رو از دوستان درخواست کردم.
من میخوام جو این تاپیک کارشناسی و تحلیلی باشه.
جواب پست شما رو قبلا دادم. پست های من رو خوب بخونید جواب ها هست.
من چند بار باید بگم 19همین اقتصاد بزرگ؟ بعد شما باز یک حرف دیگر میزنید؟

اینقدر هم سعی نکنید با نوشتن های زیاد و شلوغ کردن صفحه, حرفتون رو به کرسی بنشونید.
من میدونم که دارم چی میگم. لینک معتبر ضمیمه کردم.
اگر میخواهید بحث و کلکل اینجا شروع کنید بگید من از همین الان وضعیت آینده ی تاپیک رو بدونم

من هم براتون نوشتم قصد ادامه این بحث رو ندارم چون نتیجه نداره!!!
فقط من از همون لینک خودتون نشون دادم که 19 امی نیست!!!! حتا نزدیک 19 هم نیست.
حرف کلی من به دور از اینکه ایران اولین اقتصاد دنیا هست یا آخریش، آزاد ترین هست یا بسته ترین، قوی ترین هست یا ضعیف ترین اینه که در تحلیلهاتون و تحلیلهامون جوگیر و احساسی نشیم!!!!
اگر ما به راستی باهوش ترین مردمان دنیا بودیم، خفن ترین مغزهای دنیا رو داشتیم، جزو 20 اقتصاد برتر دنیا میبودیم و سایر ادعاهای احساسی و وطن پرستانه مشابه که هیچ سندیت و پایه و اساسی هم نداره الان وضعمون این نبود!!!!

حالا من به بقیه حرفهاتون گوش میدم ببینم بحث به کجا میره و اصولن هم از نوشته هاتون خوشم میاد E00e

فقط یک خواهشی که دارم مثل پاسخی که به راسل دادید پاس ندید به آرشیو فلان ارگان که دسترسی بهش هم عمومی نیست و بعد بگید خودت برو زحمت بکش بگرد و درستی سخن من رو خودت در بیار!!!
هر چیزی که میگید خواهشن با رفرنس در حد قابل قبول معتبر باشه که دست کم بشه از حرفهاتون نتیجه گرفت E032
من الان رفرنس هایی رو که sonixax داد نگاه کردم مشکلی ندارن و ظاهرا ادعای ایشون صحیح است.
حالا باید دید جناب Reactor در این خصوص حرفی دارن یا نه و دلیل و سندشون چیه.
sonixax نوشته: من هم براتون نوشتم قصد ادامه این بحث رو ندارم چون نتیجه نداره!!!
فقط من از همون لینک خودتون نشون دادم که 19 امی نیست!!!! حتا نزدیک 19 هم نیست.
حرف کلی من به دور از اینکه ایران اولین اقتصاد دنیا هست یا آخریش، آزاد ترین هست یا بسته ترین، قوی ترین هست یا ضعیف ترین اینه که در تحلیلهاتون و تحلیلهامون جوگیر و احساسی نشیم!!!!
اگر ما به راستی باهوش ترین مردمان دنیا بودیم، خفن ترین مغزهای دنیا رو داشتیم، جزو 20 اقتصاد برتر دنیا میبودیم و سایر ادعاهای احساسی و وطن پرستانه مشابه که هیچ سندیت و پایه و اساسی هم نداره الان وضعمون این نبود!!!!

من یک حرف هایی میزنم که ممکنه نظر شخصی من باشه و میشه نقدش کرد.
یک حرف هایی هم هست که نظر من نیست و واقعیته.
بهرحال اگر شما دوست دارید تا ابد تکرار کنید که اقتصاد ایران بسیار کوچک هست و در رتبه ی آخر جهان قرار داره میتونید بگید. اما واقعیت چیز دیگری است.


sonixax نوشته: فقط یک خواهشی که دارم مثل پاسخی که به راسل دادید پاس ندید به آرشیو فلان ارگان که دسترسی بهش هم عمومی نیست و بعد بگید خودت برو زحمت بکش بگرد و درستی سخن من رو خودت در بیار!!!
هر چیزی که میگید خواهشن با رفرنس در حد قابل قبول معتبر باشه که دست کم بشه از حرفهاتون نتیجه گرفت

من برای راسل توضیح دادم که برای دریافت اطلاعات جزئی تر باید از آرشیو سازمان هایی که گفته شد استفاده کنه.
وگرنه درباره ی اطلاعات کلی که خودم در اون پست عنوان کردم لینک دادم تا خوانندگان خودشون مطالعه کنند.

پست شماره ی 14 همین تاپیک رو مطالعه کنید
kourosh_iran نوشته: من الان رفرنس هایی رو که sonixax داد نگاه کردم مشکلی ندارن و ظاهرا ادعای ایشون صحیح است.
حالا باید دید جناب Reactor در این خصوص حرفی دارن یا نه و دلیل و سندشون چیه.

ممکنه برای من توضیح بدید که با نگاه کردن به فرنس های ایشون چه چیزی دیدید که پی به صحیح بودن ادعاشون بردید؟
Reactor نوشته: ممکنه برای من توضیح بدید که با نگاه کردن به فرنس های ایشون چه چیزی دیدید که پی به صحیح بودن ادعاشون بردید؟
ادعاها و منابع ایشون در پست شماره 21 رو میگم.
بطور مثال:
نقل قول:باز بر اساس آمار همون CIA نرخ واقعی رشد اقتصادی ایران در رتبه 164 قرار داره!!
اینم منبعش: The World Factbook
نقل قول:بر اساس آمار CIA نرخ سرانه ایران در رتبه 96 قرار داره
اینم منبعش: The World Factbook
الان شما میگی اینا نادرسته یعنی؟
من تخصص اقتصاد ندارم اما فکر کنم شما فقط یک نوع آماری رو ارائه کردید که نمیشه اون رو اطلاعات کلی و واقعی اقتصاد ایران دونست. اقتصاد طبیعتا پارامترهای متعددی داره که تحت تاثیر عواملی هم میزان دقت و اهمیت عملی اونا میتونه متفاوت باشه. ممکنه مثلا دولت با سیاست ها و دستکاری هایی در اقتصاد مثلا با یارانه بیاد باعث بشه یکسری آمارها در ظاهر بهتر بشن اما آیا این لزوما یک اقتصاد سالم و در کل قابل قبولیه؟ مثلا نرخ بیکاری بالا، تورم بالا وقتی هست این اقتصاد آیا مشکلی نداره آیا واقعا رتبهء اقتصادی جزو 20 کشور اول دنیا میتونه باشه؟ وقتی اقتصادی هست که همونش هم عمدتا بر صادرات منابع طبیعی بخصوص فقط معدودی محصول اصلی مثل نفت بنا شده، و میبینیم که یه تحریم میکنن ظرف مدت کوتاهی اقتصاد کشور با سرعت به سوی فروپاشی فاجعه بار پیش میره، این کشور واقعا چطور میشه گفت جزو قدرتهای اقتصادیه؟
بنابراین من فکر نمیکنم اقتصاد ایران در کل، یعنی اگر تمام پارامترها رو در یک فرمول مناسب تر کلی تر و دقیق تر و واقعی تر ترکیب کنیم هرکدام با ضرایب اهمیت و تاثیر خودشون، بشه گفت یک اقتصاد سالم و قوی ای هست و توان رقابت با کشورهای صنعتی و پیشرفتهء دنیا رو داره.
صفحات: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22