08-09-2014, 04:17 PM
Ouroboros نوشته: پروسلوگویونتناقضِ زنون را چرا نمیگویید؟ من تقریبا همین درگیریهایی که گفتید را با این یکی داشتم و همهاش در پی یافتنِ ایرادِ منطقیِ موجود در آن بودم. ایرادِ آن از اساس چندان اهمیت ندارد. آنچه بعدها به شکلی بسیار هولناک بر من ظاهر شد، امکان ِ عظیم خرد برای خلق چنین استدلالهایی میباشد. تا پیش از ویتگنشتاین کسی واقعا نمیتوانست به روشنی نشان بدهد که ایرادِ چنین سخنی در کجاست. آنان که ویتگنشتاین خواندهاند به خوبی میدانند که او ایراد را نه در خودِ استدلال بلکه دریافتکنندهی آن و ابزار انتقالاش نشان میدهد. من در مواجهه با او بود که برای اولین بار دانستم که گزارههای منطقی (که زیر مجموعهای عظیم از گزارههای خردمحور هستند) چقدر میتوانند تهی از معنا باشند. برای قرنها همهی اندیشمندان در پی ایرادِ منطقیِ موجود در این استدلال بودند و هرگز کسی فکر نمیکرد که واقعا ایرادِ این گزاره چه اهمیتی میتواند داشته باشد؟
من به دوستان پیشنهاد میکنم کمی بیشتر به این استدلال بیاندیشند، در آن درسهای عظیمی نهفته است. دوستان، این استدلالیست سراسر منطقی و تراوشیافته از ذهنی کاملا خردگرا. من با خود میاندیشیدم که خرد با همین اندازه از پتانسیل برای آفریدنِ گزارههای مشابه در جهانشناسی و ایدهئولوژیها اگر بهرهبرداری شود چه فجایعی میتواند بیافریند؟!
کسشر هم تعاونی؟!