05-27-2014, 06:59 AM
Russell نوشته: من دربارهیِ فواید فرگشتیک ماراتون خوانده بودم، چگونه زیانآور است؟در میان انبوهی دادههای نادرست پیرامون فواید «دویدن» چشم بینا میخواهد که دادهی درست را پیدا بکند.
لینک هم برای من باز نمیشود امیر جان.
امکانپذیری یا مورد نیاز بودن یک چیز با «فایده» دار بودنش فرق میکند راسل، انسان نر در طول حیات تکاملی خود محتاج ماراتن بوده و روزانه کیلومترها میدویده، اما همان انسان میانگین عمرش ۲۵ سال بوده! مسئله سر اینست که فشار وارده بر قلب چقدر و به چه شکل است، یک مثال جالب برایتان بزنم: از منظر بیوشیمیایی هیچ تفاوتی بین استرس و ورزش وجود ندارد، اما یکی طول عمر انسان را حتی نصف میکند و انواع بیماریهای کاردیووسکولار را موجب میشود، دیگری بهترین راه برای زندگی و بدنی سالم است. چرا؟ چون استرس مداوم و پیوسته است، ورزش کوتاه و مقطعی. اشخاص مبتلی به استرس گویی دارند ده ساعت در روز «ورزش» سنگین و حرفهای میکنند.
دویدن هم مکانیزم مشابهی دارد، دوی ِ سرعت خوب است و تستسترون را افزایش میدهد و چربی سوزی را تسریع میکند و ... دوی استقامتی بد است چون ۱. قطعا تستسترون را کاهش میدهد و ۲. «شاید» با فشار مداومتر و طولانیتری که به دستگاه قلب و عروق شما وارد میکند برایتان زیانبار باشد.
پ.ن: لینک هم ایرادی ندارد.
زنده باد زندگی!