01-05-2012, 11:19 AM
shinbet نوشته: اتفاقا فرق داره ، البته بیخدایی هم یک نوع نیست ، بیخدایی مورد نظر من بیخدایی مثبت گرا هست ، یعنی شخص بیخدایی که اعتقاد داره خدا وجود نداره و میشود این عدم وجود را اثبات کرد ، یعنی یک شخصی مثل دیوید هیوم. من معتقد هستم که ما نمیتوانیم اثبات کنیم که خدایی هست یا خدایی نیست ، خدا لزوماً آن خدای ادیان ابراهیمی نیست ، منظور یک نیرو یا یک موجودی ست که بر تمامی هستی کنترل دارد ، کلّ جهان هستی ما بی نهایت نیست و بالاخره یک اندازه دارد ، از کجا معلوم که خارج از این جهان هستی یک چیزی نباشد که اینجا را ساخته است و کنترل میکند؟ منظور من این نیست که چنین چیزی هست ، منظور من این هست که ما نمیتوانیم(حداقل فعلا) بفهمیم که خدا وجود دارد یا نه.
خود ریچارد داوکینز هم معتقد هست که این قضیه منطقی نیست که بگوییم ما %۱۰۰ با اطمینان میدانیم که خدایی وجود ندارد ، ولی بسیار بعید(highly unlikely) است که خدایی وجود داشته باشد.
عدم وجود هیچ چیزی را نمیتوان اثبات کرد، اما نبود کاربرد خدا در جهانبینی و زندگی روزمره را میتوان اثبات نمود. در این حالت، کسی که ندانمگراست (آگنوستیک) هیچ موضع مشخصی برنمیگزیند، ولی یک آتئیست
(خداناباور) میگوید که خدا نیست و نباید زندگی را با باور به هستی خدا پیمود. این «نیست» همانگونه که گفتیم یک «نیست منطقی» است و نه آروینی (تجربی) و قطعی. نباید آن هم از جهانبینی آتئیسم میآید.
.Unexpected places give you unexpected returns