10-15-2013, 01:08 AM
Mehrbod نوشته: هیچ نمیاندیشیدم[1] کسی روزی بخواهد به من دربارهیِ رایانه چیزی بیاموزاند! (:
نخست اینکه من خودم در زندگی هرگز نیاز به کار کردن از سر بیپولی و نداری برای کسی نداشتهام و از همینرو نیز زمان برای آسایش و اندیشه و کتاب خواندن و آموختن آزاد (بی فشار
بیرون) را هم داشتهام, اگر این بخت را نیاورده بودم امروز بجای اینکه با شما در راستای ستیز با بهرهکشی گفتگو کنم داشتم مغزشستشو رفته برای یکی دیگر بهرهدهی میکردم و احساس آزادی و پیشرفت هم آن میان میکردم.
پس روشن است کسی اینجا با پولداری و آسودگی دشمنی ندارد (اگر هنوز نگرفتهاید, من دارم میگویم بجای اینکه کسی کار کند بدهید به ماشین خودکار شود), با بهرهکشی ولی هر آدم بخردی باید دشمن باشد, گرچه خودش از خاستگاه[2] بهرهکشی آمده باشد.
همچنین, زمانیکه نمیگیرید اگر ادیسون لامپ را نمیساخت — که روشن میشود تاریخ را هم نخواندهاید, زیرا در همان زمان ادیسون دستکم ٣ تن دیگر به لامپ دستیافته[3] بودند و راستی, ادیسون چندین نوبرساخت را هم از دیگران دزدید —
یکی دیگر میساخت نیز از همینجا ریشه میگیرد, بایستگیهایِ هر زمانهای خودبهخود زمینهیِ پیدایش چیزهای نوتر را فراهم میآورند, اینکه چه کسی نخستین بار به چه
چیزی دستمییابد را برای انگیزانیدن[4] و شستشوی مغزی دادن شما و دیگر جوانان است که این اندازه بها میدهند و بزرگ اش میکنند (اگر بجای خوشی بردن از زندگی, زمان اتان را در بهمان آزمایشگاه کثیف دور بریزید و با نوآوری[5] برای خودتان و {ما} پول در بیاورید اله میشود بله میشود نامتان در تاریخ جاودانه میشود...), اگرنه از دیدگاه مزدائیک[6] و آمار, زمانیکه پیشبایستگیهایِ یک چیزی فراهمیدند, آمایش[7] و چسبانیدن آنها به یکدیگر را هم آماروار یکجایی خواهیم داشت و ارزشی بالاتر از این هم ندارد.
این سخنان خندهدار دربارهیِ نوآوری شگرف! و بزرگ!! iPhone و .. را هم بمهر بروید به کسی بگویید که شباروز زندگی اش با این چیزها نمیگذرد, من اینها را زمانیکه ١٠ ١٢ ساله بودم میخواندم (پانچ کارت
و ترانزیستور و چه کسی نخستین بار موشواره[8] درست کرد و از کجا پندار[9] گرفت و ..) و به شما بی هیچ گمانی میگویم, در iPhone تنها نوآوریای که بوده یک خرده زیبایی رویهای آن
بوده است, سیستم, سختافزار, نرمافزار, سیستم عامل, ... تک تک اینها را پیش از اینکه iPhone یا iPad بیایند در بازار بودهاند و امروز بهترشان هم
هستند, تازه در آن میان یک نوآوری هم شده باشد خب که چه؟ باید کسی چون نوآوری کرد بیش از ٩٠% درآمد همهیِ مردم جهان رویهم به وی بهره داد!؟
هدف بنده به تمسخر گرفتن دانش رایانه ای شما نبود. بحث چیز دیگری ست.
این که شما که هستید و چکار میکنید هم در این بحث مهم نیست.
انسان پیشرو با جامعه همخوانی ندارد هم آهنگی دارد