04-16-2013, 06:26 PM
kourosh_bikhoda نوشته: نمیدونم داستان پیش بینی پل دیراک از وجود پاد ذره رو میدونید یا نه. خیلی جالب و از بزرگترین دستاوردهای فیزیک قرن اخیره. پل دیراک خودش وجود پاد ذره رو فقط محتمل میدونست. نه اینکه در طبیعت وجود داره. مثل این که در روابط بین سیستم و محیط، همواره آنتروپی رو به افزایشه نه کاهش. این به این معنی نیست که آنتروپی رو به کاهش وجود نداره. بلکه باید ساختش. پاد ذره هم احتمالن به این دلیل که در طبیعت وجود نداره نمیتونه ذره رو از بین ببره. پرسش اینجاست که پس چرا پاد ذره وجود نداره؟ به نظر من اصل انسانی پاسخ خوبی میده: چون اگر وجود داشت ما اینجا نبودیم که این پرسش رو مطرح کنیم.
بله با نظریه آشنا هستم، من میخواهم بدانم توضیح فیزیکدانان چیست برای این تناقض؟ اگر ماده و پادماده همواره یکدیگر را نابود میکنند و موجودیت آنها نیز بصورت آینهای و برابر با یکدیگر است، چگونه ماده میتواند وجود داشته باشد؟ آیا برای ماده تا وجود داشته باشد لازم نیست که فراوانی آن بیشتر از پادماده شده باشد؟ ساخاروف دربارهی این موضوع چیزهایی نوشته که(تا آنجاکه من فهمیدم)در آغاز جهان میزان بسیار فراوانی ماده و پادماده یکدیگر را نابود کردند و آنچه اکنون وجود دارد پسماندهی آن واقعه است، اینکه عدم تقارن میان ماده و پادماده ناشی از آنست که جهان مادی وضعیتیست که پس از این نابودیهای مداوم رخ میدهد، وضعیتی که به آن لقب baryogenesis را دادهاند. اینرا هم میدانم که چگونگی این وضعیت میتواند برآمده از(و قابل توضیح با)نقض سیپی باشد که برطبق آن اگر آزمایشی را با ماده بکنید و سپس آنرا در شرایط آینهای و یکسان با پادماده تکرار بکنید نتیجهی یکسان نمیگیرید(در شرایطی که باید بگیرید)و جهان ما میتواند نتیجهی آزمایشی همسان بوده باشد که متفاوت تمام شده، اما سوال اینست که «چرا»؟ آیا نظریهای در اینباره هست یا هنوز پاسخی برای آن نداریم؟