03-11-2013, 06:29 PM
Russell نوشته: من چند وقته میخوام این تاپیک رو بخونم بعد بیام در بحث نمیشه.بله در شکل طبیعی میان فرد و جمع تضادی نیست، تضاد برآمده از چینش و موقعیتیست که فرد در جمع پیدا میکند، و ما میتوانیم جامعه را به نحوی مهندسی بکنیم که در آن افراد برپایهی خواست فردی خود هموند باشند و نقشی را بپذیرند که میخواهند. یک مثال ساده میزنم: در کاپیتالیسم پیشفرض گرفته میشود که شما باید از شغل خود بیزار باشید و میان لذتبردن از زندگی و انجام دادن کاری که از طریق آن امرار معاش میکنید تضادی ذاتی هست. ژاپنیها در آمریکا تحقیر میشوند زیرا بلد نیستند میان کار و تفریح تفکیک قائل بشوند و آنها را از هم جدا بکنند. این انگارهی نادرست از کنش اقتصادی یکی از عناصریست که در دم میان منافع، موقعیت و کلیت سوژهی منفرد و جمعی که در آن قرار گرفته تضاد بوجود میآورد. ما میتوانیم با برطرف کردن شرایطی که در آن شخص برای زنده ماندن وادار به انتخاب شغلی میشود که به آن علاقهای ندارد و از انجام آن لذتی نمیبرد، این تضاد را برطرف بکنیم. من گمان میکنم تمامی تضادهای دیگری هم که وجود دارند در نهایت قابل رفع و رجوع به روشی مشابه هستند و از ذات مبتنی بر تحمیل جوامع کنونی برخاستهاند نه تفاوتی همیشگی و ذاتی میان فردیت و غیر.
امیر یک جا گفته بودی که بین فرد و جمع تضادی نمیبینی و اینها همه ناشی از سرکوبه.این خیلی گزاره بزرگ و عجیبی هست در حد وجود خدا در نظر من هست در نگاه اول.
اینرو بازش میکنی؟!
زنده باد زندگی!