03-02-2013, 09:34 PM
نقل قول:اکنون بیانگارید که ما میخواهیم یک اخلاقیاتی را در همبود (= جامعه) بگسترانیم, کدام یک از ایندو درستتر است:هرچند من اولی رو بیشتر میپذیرم ولی با جمله آخر مشکل دارم:)
١. تشویق زن و مرد به همخوابگی تنکامانه (promiscuously)
٢. تشویق زن و مرد به همخوابگی وفادارانه و احساسی
یکمی هم به سود شما است (از سکس به هر روی خوشی میبرید), هم به سود مردان است (نیازشان آسانتر برآورده میشود) و سرانجام به سود بشریت است (بچههایِ کمتری زاده میشوند).
با این همه میبینیم که دومی بسیار بیشتر تبلیغ میشود, هنگامیکه تنها و تنها به سود زنان است و پس نااخلاقی.
کارکرد فرگشتیک احساساتی مثل عشق و وفاداری هرچند بیشتر به سود زن هست ولی در مردان هم وجود داره(معمولا با درجه کمتر) بنابر این نمیشه گفت زنان مطلقا دنبال سکس احساسی هستند و مردان مطلقا دنبال سکس بدون احساس!:))
نکته جالب هم اینه که راهکارهای فرگشتیک ما پیچیدگی هاشون بیش از اینهاست،مثلا در بعضی شرایط این راهکارها فرد رو به احساسی بودن و در شرایط متفاوت همون فرد رو به احساسی نبودن سوق میدند.
رابطه وفادارانه و احساسی هم لزوما منجر به افزایش جمعیت نمیشه:)))
پیشنهاد من عدم سوگیری اخلاقی در برابر این دو هست،هیچ کدوم تقویت یا پیشنهاد نشند و البته هر دو مجاز(از لحاظ اخلاقی) باشند و راهکار زنان و مردان در روابط میل و سلیقه شخصی باشه:)
اینطور هیچکس به خاطر معیارهای جامعه تحت فشار اخلاقی قرار نمیگیرند:)
To ravage, to slaughter, to usurp under false titles, they call empire; and where they make a desert, they call it peace
Tacitus-
Tacitus-