05-04-2012, 12:28 AM
مهربد نوشته: ین واژه کارگر را چند ماهی است میخواستم روشنگری کنم، ولی انگار اندکی بیشتر صبر کنیم بیشتر به گند کشیده میشود!
کارگر هم همان کارگر ساختمانی (=عمله بنا) نیست که چندین و چندبار در این جستار به آن بغلط همانندی شده، بلکه:
کارگر = کار+گر: کسی که کار میکند.
مانند
کوزه+گر = کوزهگر: کسی که کوزه میسازد.
آن در زبان عوام است که کارگر را عمله ساختمانی میبیند، اگر نه رده کارمند شرکت و کارکن دفتر و .. همگی زیر دسته همان کار (work)+گر(er) و کارگری هستند.
یک پزشک هیچگاه خورده بورژوا به شمار نمیرود، چرا که کسی را به کار نکشیده است و در برابر سرویسی که
ارائه میدهد مزد میگیرد (اینکه پزشک را رده خورده بورژوا میبینی نشان از نداشتن آگاهی وابسته میدهد میلاد گرامی).
خورده بورژوا برای نمونه کشاورزی است که زمین مال خودش است (زمین=ابزار فرآورش و تولید) که روی آن خودش
و خانوادهاش کار میکند. بورژوا میشود همان کشاورز زمانیکه دیگران را به کار روی زمین خود میکشاند (و میشود ارباب).
کارگر هم کسی است که بدون ابزار فرآورش برای خود و یا بیشتر زمانها دیگران (بهرهکشان سرمایهدار) کار میکند. یک پزشک یا یک برنامهنویس یا یک کارگر ساختمانی همگی کارگر به شمار
میروند و تقریبا از همه آنها بهرهکشی میشود، چرا که سرمایهدار با داشتن یک کارخانه بزرگ و کار کشیدن از برنامهریز (مهندسی و راهاندازی ماشینها) و کارگر ساختمانی (ریختن بنای کارخانه و تعمیر) و پزشک (پزشکیگری و مراقب از داراییهای کارخانه که کارکنان باشند) از همه بهرهکشی میکند و بیشترین سود را در برابر کمترین کار و رنج میبرد.
من یادم نمیاد جایی گفته باشم کارگر یعنی عمله ساختمان !
اگر منظورتون این جمله بنده هستش :
sonixax نوشته: ولی به طور کلی نظام عملگی (کارگری) به زودی از بین میره و شکل مشاغل هم عوض میشه .
مقصود از نظام عملگی ، کارگران بیسواد و بیدانشی هستند که تخصصی ندارند یا اگر دارند به قدری به درد نخور و عقب مانده هستش که عملن فایده ای نداره . که شامل همان بناهای سنتی هم میشه .
برای مثال من اسم کارگر ساختمانی که امروزه در آلمان باید برود ۴ سال دوره ببیند تا یاد بگیرد چگونه نقشه طراحی شده توسط مهندس معمار را پیاده کند عمله نمیگذارم ولی اسم اون کارگر ساختمانی که در ایران آجر میندازه بالا و گل لگد میکنه و دست آخر هم آنچه ساخته با یک لگد میریزه پایین رو عمله میذارم .
درسته که پزشک کار میکنه ولی عمله نیست . عمله یعنی احمدی نژاد ! با اینکه رئیس جمهوره ولی عمله هستش .
منظور از نظام عملگی (کارگری) همون بود .
من دید کمونیست ها رو گفتم . از نظر اونها کارگر یعنی کسی که برای دیگری کار میکند . در غیر این صورت کارگر نیست .
یک عده شون که دهقانان رو هم همردیف سرمایه دارها قرار میدند ! . جامعه ای که کمونیست ها به دنبال دستیابی بهش هستند در ایده قشنگه ولی در عمل به جهنمی تبدیل میشه که دست آخر در خودش فرو میریزد . ما تا حالا حتا یک نمونه حکومت کمونیستی موفق هم نداشتیم . یا به مانند شوروی به قول خودشان شده کمونیسم بورژووایی یا به مانند کمون پاریس سه سوته به فنا رفته ! یا شده کره شمالی و ...
یعنی ایده ای هستش که در عمل قابل پیاده سازی نیست .
یک پزشک معمولن برای دیگری کار نمیکنه مگر در دوران انترنی و کار آموزی در بیمارستان . از دید کمونیست ها پزشک کارگر نیست . و باز از همون دید کسی که کارگر نیست اصولن آدم نیست .
در مورد بورژوا بودن پزشک هم - اشخاصی مانند پروفسور سمیعی نه تنها خرده بورژوا بلکه بوروژوا کامل محسوب میشوند از دید کمونیست ها .
مهربد نوشته: خورده بورژوا برای نمونه کشاورزی است که زمین مال خودش است (زمین=ابزار فرآورش و تولید) که روی آن خودش
و خانوادهاش کار میکند. بورژوا میشود همان کشاورز زمانیکه دیگران را به کار روی زمین خود میکشاند (و میشود ارباب).
و البته شما اینجا یک تعریفی هم از خرده بورژوا ارایه کردید - که البته این هم درست است و صد البته نشان از دزد بودن کمونیست ها میدهد . در فرهنگ کوچه بازاری اسمش میشود مال مردم خوری .
خدای ار به حکمت ببندد دری - به کرمک زند قفل محکم تری