10-31-2017, 05:05 PM
Transcendence نوشته: گرامی...احساس می کنم که مذهب ستیزی /مذهب زدایی زمینه مناسبی را برای هرچه سریعتر و راحت تر عمومی سازی انچه فندسالاران می خواهند فراهم می کند.خارج از اینکه بخواهیم راجع به حقیقت داشتن مذهب و داستان هایی که سرهم بندی می کند ،به قضاوتی عقلانی دست بزنیم ،کارکردی که مذهب حداقل می تواند داشته باشد ایجاد مانع در استفاده رادیکال از علم و حتی بسیج توده مردم در برابر تغییرات فرهنگی رادیکال می باشد.درک می کنم که مسئله تکنولوژی یک مشکل و معضل فرهنگی نیست ولی شما که خود را در برابر این سیستم می بینید ایا به استفاده ابزاری از مذهب یا حداقل دوری از مذهب ستیزی باور ندارید؟؟
گمان نمیبرم. من اینجا نه دینزدایی نه دینگستری را پیشنهاد کردهام, تنها در کنار گفتگوها به این نکته اشاره کردم که
چون یک چیزی آنجاست به این معنی نیست که بباید حقیقتی چیزی پشت آن است.
رویکردی که من در برابر تکنولوژی در پیش گرفتهام "امیدواری" و "قمار" است. روشنه یک ارزن بخت اندکی هست
که نمونهوار پیش از پیشرفت رایانهها تکنولوژی بسوی پیشرفت خود آدم گام بردارد, اندک ولی بیشتر از ۰.
این رویکرد من است و بباید درستترین رویکرد نیست. رویکرد بسیاری اندیشمندان سترگ دیگر ستیز یکراست با تکنولوژی
و بازگشت به زندگی نخستینی و طبیعت سبز بوده که خب آن یکی هم بخت بالاتری برای انجام دارد, هم قمار کمتری با سرنوشت
آدمی میکند و ازینرو من به آن هم پرداختهام.
در این رهگذر, آماج من چیزی بیشتر از پدید آوردن یک هستهی اندیشمند و گاه در برابر تکنولوژی در فضای پارسی زبان بیشتر
نبوده و ما نمیتوانیم بدلخواه از منطق و خرد بهره بگیریم و نمونهوار بگوییم «گرچه دین گند است ولی این خوبی را دارد» و با اهرمن
دوستی کنیم. برداشت نادرست نشود, از دید من هر دینی هم بباید "گند" نیست, ولی خب پیوند آنچنانی به واقعیتهای پیرامون
ما ندارد و در پایان روز کارکردی جز همان خودفریبی و افیون ندارد.
واقعیتها چنان اند که پرداختهایم و بس.
.Unexpected places give you unexpected returns