04-11-2017, 06:03 PM
Transcendence نوشته: مردم عادی کوچه و بازار که مشغول زندگی و کار و زن و بچه هستند و اصلا نه به این مسایل علاقه مند هستند و نه شاید در صورت مطرح کردن متوجه بشوند.
دانشگاهیان ،مشغول پیشبرد اهداف علمی هستند و اینده و رفاه و اسایش و امنیت وازادی ادم رو در هرچه پیشبرد بیشتر علم و فناوری می بینند .
سیاست مداران هم چنان مشغول جنگ قدرت هستند که بعید می دانم در این گیرو دار اهمیتی به این مسایل بدهندو بدتر هم اینکه شاید بوجه های میلیاردی رو برای پیشرفت و توسعه سلاح های پیشرفته صرف کنند.
دین مداران مشغول مذهب و جدیدا همگی عارف و مشغول سیرو سلوک و دقدقه هایشان تکرار و توجیه مکررات بی حاصل .
فعالان اجتماعی و فعلان حقوق مرد و زن .....همگی مشغول ،سرگرم و نهایتا همه تلاش هایشان هیچ نیست جز هرچه هماهنگ تر شدن وسازگارتر شدن باسیستم.
بلاخره هرکسی در هرجایی به مسایلی سرگرم هست .
....
بدرستی و باریکی همین است که گفتید.
یک شماری صداهای ناهمساز هم اینجا و آنجا شنیده میشوند اگر به دنبالشان باشید, برای
نمونه Stephen Hawking سخنان گیرایی دربارهی پیشرفت هوشوارهها (artificial intelligence) دارد, یکی از بهترین آنها:
“Success in creating Artificial Intelligence would be the biggest event in human history. Unfortunately, it might also be the last.”
کامیابی در ساخت هوشوارهها بزرگترین رویداد در تاریخ بشریت میتواند باشد. بدبختانه ولی, واپسین آنها نیز میتواند باشد.
تنها ترفند در دریافت و پیشبینی همهی اینها دانش به این است که آنچه یک اجتماع میخواهد,
همان چیزی نیست که تک تک هموندان آن اجتماع میخواهند. از بهم پیوستن یاختهها,
در اینجا آدمها, ابرسازوارهها پدید میایند و ابرسازوارهها شیوهی اندیشه و رفتار خودشان را دارند.
هتّا خود من هم که اینجا مینویسم بیرون از اینجا درگیریها و کارهای خودم را دارم و گویاست تا زمانیکه راه روشنی
برای ستیز با همهی اینها در دست نباشد, کار و کنشی هم از دست بر نمیاید, ولی کمترینهی آن, این گفتمانها
دستکم میتواند دریافت درستی از شرایط به ما بدهد و نگذارد بازیچهی و بردهی آماج سیستم بشویم.
.Unexpected places give you unexpected returns