06-13-2015, 10:42 PM
kourosh_iran نوشته: من متوجه کس شعر نمیشم. احتمالا منظورت بر کس شعر مبتنی بوده
جدن ؟! پس چرا به جز کرسی شعر تلاوت نمیفرمایید ؟ :))
kourosh_iran نوشته: قضیه چی چی هست؟!
خب بازیه دیگه. ولی یه بازی خاص که بنظر من در تاریخ جزو پدیده های شگفت انگیز بوده. این بازی رو هرکسی دوست نداره هرکسی بازی نمیکنه ولی اگر بفهمی چیه خوب یاد بگیری درکش کنی اونوقت مشتری میشی سالها میتونی بازی کنی. من بازیکن های دیگه هم بین خارجی ها دیدم همینطور بودن اکثرا و همین حرفا رو زده بودن. این بازی قدیمیه ولی تا همین چند وقت پیش بازیکن های فعال قابل توجهی داشت یادش بخیر چقدر اینترنتی با خارجی ها بازی کردم، ولی آخراش دیگه خراب شده بود بخصوص که پر از Cheater هم شده بود میریدن به بازی.
من در این بازی تخصص و تجربه و اطلاعات خوبی دارم. سالها تقریبا تنها بازی ای بود که بازی میکردم.
این بازی رو چک ها درست کردن و در زمان خودش بنظر من شاهکاری بود و حتی تا سالها بعد هم از بعضی جهات میشه گفت یک پدیده و بازی بی همتا موند. سیستم VBS1 که شبیه ساز نظامی ارتش آمریکاست بر اساس انجین این بازی درست شد. بعدیش VBS2 هم فکر کنم بر پایه نسل های بعدی همین باشه.
نسل های بعدی OFP سری بازیهای ARMA است، ولی طبیعتا برای اجرا نیاز به سیستم خیلی قوی تری دارن.
یه حال و هوایی داشت که من از همون اول که دیدمش خوشم اومد فهمیدم بازی استثناییه و خوراک منه، ولی اوایل بلد نبودم نمیتونستم خوب بازی کنم چون نیاز به یکسری یادگیری مثلا نحوهء فرمان دادن به سربازها و این حرفا داشت، و باید خوب تاکتیک یاد بگیری و زبان انگلیسیت کافی باشه. واقع گرایی این بازی بالاست و مثل بازیهای دیگه مثلا FPS نیست که فقط سرعت و اینها باشه و زرت و زرت فقط شلیک کنی بزنی بکشی. گاهی با تنها یک گلوله کشته میشی! فضای بازی هم به نسبت اکثر بازیهای زمان خودش و تا سالها بعد و حتی همین الان، واقع گرا و بسیار بزرگه و براحتی ممکنه توش گم بشی یا یجا دور افتاده بدون وسیلهء نقلیه بیفتی اونوقت مدتها باید بدوی تا به جایی برسی! (منکه در این شرایط اکثرا بازی رو ریستارت یا از آخرین سیو لود میکردم). اینکه به یک مسیر و یک روش بازی که طراح طراحی کرده محدود نیستی و میتونی عین دنیای واقعی درش به هر روش و مسیر شدنی عمل کنی؛ حتی گاهی به شکلی که طراحان بازی پیشبینی نکردن!
یکی از ویژگیهای برجستهء این بازی ادیتور مرحله سازی کامل اونه که توی خود بازی میتونی به سرعت مرحله هایی به هر شکلی رو که میخوای بسازی و همون آن بازی کنی. یا میشه مرحله های خود بازی رو دیکد کرد و تغییر داد. مرحله سازی پیشرفته نیاز به یادگیری پیشرفته و اسکریپت نویسی داره که منم مقداری یاد گرفتم و تست کردم.
خوب بازی رو دیدم!
از نظر تکنیک بازیسازی بد نیست! (خوب هم نیست) ولی اگر بخوایم بر مبنای این بازی توانایی های نظامی یک جنگنده رو بررسی کنیم! مثل این میمونه که بخوایم از روی بازی Super Mario استحکام دیوارهای آجری رو بررسی کنیم :))
kourosh_iran نوشته: من نگفتم متن قانون رو قبول ندارم. بحث این بود که بسیاری شواهد و منابع دیگر که در طول سالها مطالعه و تحقیق در این زمینه دیدم خلاف تفسیر و نظر شما بودن و بنابراین به اون دو خط متن خلاصه که توی سایت رسمی هم گذاشته باشن طبیعتا باید کمی شک برد و برای مطمئن شدن باید از متن کاملتر و دقیقتر و تفسیر روشن و مطمئنی استفاده کرد و احتمالا نیاز به پرسشهایی از منابع معتبر و دیدن جوابها هست و اینکه چند مثال و نمونهء واقعی رو بررسی کنیم. منکه الان اصلا یادم هم نیست که اون متن دقیقا چی بود، ولی فکر کنم تاحدی درش جای ابهام و شک وجود داشت و امکان تفسیرهای کم و بیش متفاوتی ازش هست. چون همونطور که گفتم اون یک متن میشه گفت به نسبت متن اصلی و کامل و دقیق خود قانون، غیررسمی و بصورت خلاصه و توضیح مفهوم کلی برای عموم در سایت گذاشته شده، نمیشه درباب میزان دقت و کامل بودن و اعتبارش خیلی مطمئن بود. وقتی شما کلی شواهد و منابع دیگه داری که باهاش جور درنمیان، پس جای شک و تحقیق بیشتری داره. نمیدونم شما که اینقدر ادعات میشه چرا اینقدر مصر هستی که به این راحتی از یک متن خلاصه و توضیح کلی مفهوم زود یه نتیجه ای رو بگیری و روشن و مطمئن و مطلق فرض کنی! منکه بارها خیلی مسائل که ظاهرا بدیهی و روشن بنظر میامدن دیدم که اینقدر سریع و راحت نمیشه اینقدر مطمئن بود و بعضا پیش آمده که حتی با بررسی و تحقیق بیشتر مشخص شده یه جایی به یه علتی مشکل اساسی وجود داشته. منتها این کار چون دیگه وقت و انرژی میبره و سخته من دیگه وقت و اولویتش رو نداشتم و دنبال نکردم. تخصص و حوزهء فعالیت و اهداف من دیگه تا این حد وارد این شاخه های فرعی و مباحث حقوقی نمیشه و از این بابت سود چندانی برام نداره. چون چیزی هم هست که نمیشه به این راحتی منبع کامل و روشن و دقیق و افراد مطلع پاسخگو براش پیدا کرد. ولی مثلا توی کامپیوتر بود برنامه نویسی بود راجع به تاریخچهء نرم افزار آزاد و بازمتن بود خب فرق میکرد و خیلی راحتتر بود و من بهشون تسلط بسیار بیشتری هم دارم.
شواهد و منابع و ... ای که بر خلاف قانون ادعایی کرده باشند = کشک هستند!
در کل در این باره دو حالت وجود داره :
1 - یا قانونی به شکلی که ادعا میشه وجود نداره!
2 - یا ادعای طرف مقابل دروغه!
در این مورد شماه 2 درسته.
kourosh_iran نوشته: تو هم که گیر کردی همش مردم رو حتما بذاری توی یکی از این دو طبقهء کمونیست یا کاپیتالیست و انگار حتما هرکس جزو یکی از اینهاست! یا سیاه یا سفید، یا اینوری یا اونوری. بقول جرج بوش، هرکس با ما نیست علیه ماست!
استالمن خودش میگه من کمونیست نیستم و دلیلش هم بطور مثال میگه که من مخالف تجارت خصوصی نیستم. ایشون فقط تجارت رو ماهیاتا خطرناک و فاسدکننده و جنایتکار میدونه، یعنی میگه این پتانسیل رو داره و اگر قدرت سیاسی و تسلط و اولویت بی چون و چرا در جامعه پیدا کنه انسانیت و اخلاق رو براحتی زیرپا میذاره. ولی اگر تجارت اولویت و حقوق بی چون و چرا نداشته باشه و به قیمت نابود کردن معیارهای اخلاقی و پیوندهای اجتماعی تموم نشه، ایشون باهاش مخالفتی نداره بلکه خوب و مفید هم میدونه کما اینکه میگه تجارت با استفاده از نرم افزار آزاد چیز مطلوبی هست که ما میخوایم و ازش پشتیبانی میکنیم. یعنی به شرطی که همکاری و دوستی و کمک آزادانه بین انسانها صدمه نخوره و پایمال نشه، تجارت هم باشه و ازش پول هم دربیاد بد نیست که خوب هم هست. میدونی که نرم افزار آزاد و بازمتن هم دارای مدل های تجارت و قابلیت تولید ثروت هستن، اما خب از نظر شکل و شدت و میزان با نرم افزارهای انحصاری تفاوت میکنن.
بهرحال من کارها و تغییراتی که ایشون منشاء ایجاد اونها در جهان شد و دستاوردهایی که از جنبش نرم افزار آزاد شروع و ناشی شد رو در کل بسیار مثبت ارزیابی میکنم چون باعث شد انحصار در این علم و فناوری تاحد زیادی کاهش پیدا کنه و کنترل بشه و عدالت و بهره مندی عمومی افزایش پیدا کنه. امروز خوره هایی مثل من، آدمهایی که ثروت ندارن امکانات زیادی ندارن توی یک کشور پیشرفته و ثروتمند هم نیستن ولی بخش عمده ای از علم و فناوریها و امکانات حاضر و آمادهء مدرن به همین سبب برای یادگیری و استفاده در دسترسشونه. خب این چه اشکالی داره؟ چیز بدیه؟ سرمایه داری این کار رو میکرد؟ حالا اسمش میخواد کمونیسم باشه هرچی باشه یا نباشه، اسم چه اهمیتی داره؟ مگه همه چیز باید در چهارچوب مطلق سرمایه داری باشه؟ من فکر میکنم اینقدر مطمئن و مقید بودن و محدود شدن در هر کدام از این چهارچوب ها، چه کمونیستم و چه سرمایه داری، بی پایه و احمقانه و خطرناکه. هیچکدام از اینها بدون نقص و ایراد و خطر نیستن. میتونیم ویژگیهایی از هرکدام رو با هم بصورت همزمان و ترکیبی تاحدممکن داشته باشیم (اگر شدنی باشه که در این مورد خاص شدنی بودنش ثابت شده). یا اصلا بگی یه ایده ای رو خودت بسازی، مثل استالمن که خودش ساخت خودش به این نتیجه رسید، که البته شاید از کمونیسم هم الهام گرفته باشه و شاید هم نه، بهرحال چیزی که درست و عاقلانه و انسانی است رو آدم باید حمایت کنه و نباید از اسم ها و برچسب ها بترسه چون این اسم ها و برچسب ها مثل بقیهء چیزهای بشر ناقص و گمراه کننده هستن و مطلق نیستن.
کسی که کمونیستی فکر میکنه حتمن کمونیسته! در مورد این مردیکه ی بی ارزش هم کمونیست خواندنش چیز عجیبی نیست طوری که خودش هم به این مساله اشاره کرده : The Secret Diary of Steve Jobs : Stallman: Why do people keep calling me a Communist?
و البته مخالفتی هم با کمونیست خونده شدنش نداره! به هر حال این آدم مشخصن کمونیسته و افکار کمونیستی داره و تمام زورش رو داره میزنه که شرکتهای نرم افزاری کوچک و نو پارو از پا در بیاره (به گنده ها نمیتونه کرم بریزه چون زورش بهشون نمیرسه) ولی کور خونده.
مابقی حرفهاتون هم بی ربط به بحثه! چون قبلن در موردشون بحث کردیم! توی همون تاپیک خواستید بنویسید جواب میدم.
kourosh_iran نوشته: کلی و مبهم که هست. بقول کاربر دیگر اصلا معلوم هم نیست و بهش اعتباری نیست سایبری یعنی چی شاید طرف خبرنگاره کم سواد بوده و اینطور نوشته! احتمالا منظور همون مختل کردن تجهیزات و ارتباطات وسایل نظامی دشمن بوده (بخصوص هواپیماها) و دفاع در برابر اینطور حملات. وگرنه اینکه F35 بیاد مثلا نزدیک تاسیسات مخابراتی دشمن معلق بشه و بخواد حملهء سایبری بکنه قبول کنید که یکم زیادی تخمی تخیلی بنظر میرسه و بنده هم تاحالا همچین چیزی جایی نشنیده و ندیده بودم! جز همون چند خط و خبر مبهم منبع و سند و دلیل دیگری دارید که این قضیه رو روشن بکنه؟
کاربر دیگر منظورتون اون یکی آیدی جدید خودتونه که خودتون با خودشون بحث میکنید ؟ :)))
kourosh_iran نوشته: ببین میگم اغراق میکنی همینه دیگه!
خب یه چیزی که اولین بار شروع کردن و توش سابقه و تجربهء زیادی ندارن همینش هم برای اول کار طبیعی هست و من شکست و ناامیدی درش نمیبینم! سالها تلاش میخواد سرمایه گذاری و شرایط میخواد تا بتونن کم و بیش همون راهی رو که شرکتهای آمریکایی طی کردن طی کنن. مگر شرکتهای آمریکایی در طول زمان به این پیشرفت و کیفیت و قیمت نرسیدن؟ یک شبه و به این راحتی که نیست! حالا هرچی هم زور بزنی سرمایه گذاری کنی ولی نمیشه ره صد ساله رو یک شبه رفت، البته در خیلی موارد میشه تا حد زیادی راحتتر و سریعتر کرد ولی بازم زمان و کار میخواد. الان بخصوص چون قبلا دیگران این راه رو طی کردن و اطلاعات و منابع و تجربه های زیادی در اختیار هست، نیازی نیست دیگران از صفر مطلق شروع کنن.
بنظر منکه درست کردن همین پردازنده هم خودش گام بزرگ و امیدبخشی هست و البته میتونه کاربردهای خودش رو داشته باشه. همهء دستگاهها و کاربردها که PC و اینها نیست که نیاز به قوی ترین پردازنده های روز داشته باشه.
ضمنا این چینی ها قبلا استعداد و توان خودشون رو در مسائل دیگری نشون دادن که بنده شخصا دیدم. مثلا در زمینهء علم رمزنگاری چون بنده زیاد تحقیق و مطالعه کردم و یادگیری داشتم بنا به تخصص و علاقه ام، چند مورد دیدم که کارهای برجسته ای کردن. مثلا درمورد کرک کردن الگوریتم MD5 این چینی ها بودن که یکی از بیشترین و مهمترین پیشرفت ها رو در این زمینه ایجاد کردن که کار الگوریتم MD5 رو یک سره کرد. یک تحقیق و بررسی علمی و کار عملی بسیار خوبی در این زمینه انجام دادن که بنده شخصا اون Paper و این حرفاش رو دیدم و بررسی و تست هم کردم.
اینها استعداد خوبی دارن، هرچند کپی کاری هم بکنن ولی کپی کردن هم درمورد چیزهای پیشرفته به این سادگی نیست و کلی سواد و توان میخواد و برای خودش هنره. و در خیلی موارد نشون دادن که میتونن بر پایهء این کپی ها خیلی هم پیشرفت بکنن و حتی از مبدعان اولیه پیشتر برن و در این زمینه باعث پیشرفت و کمک های بزرگی باشن.
شکی نیست که خیلی چیزها هم اونا ابداع کردن. تاریخ هم نشون میده که چینی ها خیلی از چیزهای مهم و پایه ای فناوری پیشرفتهء امروزه رو اختراع کردن یا بهش کمک های اساسی کردن. مثلا باروت، موشک، و یکسری سلاحها و ابزارهای خاصی که توی فیلم های مستند هم بارها نشون داده و بهشون اشاره شده.
اختراع چرخ در شرایطی که چرخ سالهای سال پیش اختراع شده کار احمقانه و بی فایده ای هستش.
این همون استدلالی هستش که کشورهایی مثل ایران با تولید آت و آشغال و بر باد دادن ثروت ملی میکنند تا بتونند تولید پراید و پیکان رو موجه جلوه بدند!
اینکه چینی ها قبلن چه کردند خیلی مهم نیست! مهم اینه که الان چه میتونند بکنند!!! این طوری باشه اساسی ترین و پایه ای ترین اصول علمی دنیا از جمله ریاضیات هم از ایران در اومده! ولی امروزه ایران پُخ هم نیست در دنیای تکنولوژی.
کار الگوریتم MD5 هم از طریق Brute Force یک سره شد! و در حقیقت به لطف چینیها نبود! بلکه به لطف سخت افزارهای سریعتری بود که غربیهای عزیز ساختند. نهایتن هم کار رسید به دیتابیسهای این طوری : HashKiller.co.uk, Over 131.235 billion decrypted hashes in total, Free Hash Cracker, Online Hash Cracker
و به مرور زمان همه جور هشی رو میشه درش پیدا کرد! مثلن شما هرگز نمیتونید هش یک رشته یک گیگابایتی رو به اصلش برگردونید! بلکه میتونید رشته ای بسازید که همون نتیجه رو برگردونه! این در حقیقت ضعف خود MD5 بود که نمیتونست بیشتر از یک تعداد خاصی هش رو تولید کنه و نهایتن بسیاری از رشته های مختلف هشهای یکسان تولید میکردند.
برای مثال این : ae1da9f83a0e4e35511e850bafd6ce22 هش مربوط به این رشته هست : khak too sare ammeye ahmadi nejad
کرکش کنید ببینیم چی برامون میارید
فردا روزی پردازنده های هگزاباتی اگر ساخته شوند هم ممکن است کار RSA و ... هم ساخته شود و نیاز به الگوریتمهای پیچیده تر به وجود بیاد.
kourosh_iran نوشته: خب دارن روش کار میکنن دیگه. مشکل کجاست الان؟ همین ناو هواپیمابر هم خب آمریکا بیشترین تعدادش رو داره چون دیگران اینقدر سرمایه ندارن که زیاد از این چیزهای خیلی پرهزینه درست کنن. حتی چین و روسیه اینقدر توان اقتصادی ندارن که آزادانه روی مسائل نظامی هزینه های هنگفتی بکنن.
مشکل اینجاست که چندین دهه بعد از ابرقدرتهای تکنولوژیکی دنیا به فکرش افتادند! البته این دیر به فکر افتادن به خودی خود بد نیست! ولی زمانی که میشه با مراجعه به تجربه بقیه به جای پردازنده 260 مگاهرتزی! پردازنده های چند گیگاهرتزی درست کرد! تحقیق برای توسعه پرازنده های چند مگاهرتزی کاری احمقانه و عوام فریبانه هستش.
ناو هواپیمابر رو آمریکا از دوران جنگ جهانی دوم داره! و همه روزه تقویتشون کرده. آمریکا در اون دوران توانایی اقتصادی و حتا صنعتی امروزش رو نداشت ولی ناو داشت! چرا ؟!
kourosh_iran نوشته: خب لینوکس وقتی هست، BSD هست، و چندتای دیگه، و بازمتن و آزاد و رایگان هستن، چرا کسی بیاد مال خودش رو درست کنه؟ همونا رو میشه استفاده کرد، گسترش داد، کاستومایز کرد، بر اساسش ساخت.
و همین کار که شما بتونی سر از کار این سیستم عاملها دربیاری بهشون احاطه پیدا کنی خودش کلی سواد و توان میخواد. منکه دیگه رشتم هست میدونم اینا رو!
رشتت هست ولی دانشت ناقصه! خیلی هم ناقصه! لقمه رو میپیچونی دور سرت برای اینکه بخوریش! و چون این عادتها رو داری این طوری استدلال میکنی.
شما که رشتت هست باید بدونی که دو تا از مهم ترین نکته های امنیتی در امنیت نرم افزار ناشناس بودن و غیر قابل دسترس بودنه!
به عبارت ساده تر اگر نرم افزار شما دور از دسترس هکرها باشه امنیت بیشتری داره! همچنین اگر کدهاش ناشناخته باشه باز هم امنیت بیشتری داره.
برای همینه که میزان کشف Exploit در نرم افزارهای متن باز اغلب بیشتر از نرم افزارهای انحصاریه. البته بله به همون نسبت هم برطرف کردن مشکل درشون بیشتره! ولی در پی برطرف کردن یک مشکل! امکان داره یک مشکل جدیدتر درست بشه.
میزان هک شدن سایتهایی که با Wordpress و Drupal و جوملا و ... درست میشند به نسبت قابل چشم گیری بیشتر از سایتهایی هستش که کسی از کدشون و طرز کارشون خبر نداره.
حالا! مادامی که سیستم مورد استفاده شما وظیفه حفاظت از اطلاعات خیلی حساس رو نداشته باشه بهترین راه استفاده از ابزار موجوده! ولی زمانی که مجبور باشی اطلاعات خیلی خیلی محرمانه و مهم رو ازشون حفاظت کنی باید سیستمی ناشناخته داشته باشی تا درصد نفوذ به سیستمت کمتر بشه. برای همینه که نهادهای مختلف آمریکا در جاهایی به خصوص سیستم عاملهای مخصوص به خودشون رو دارند! تازه با همه اینها باز میبینیم که چینی ها زدند سرورهاشون رو هک کردند و یک سری از اطلاعات F35 رو دزدیدند!!! اگر این داستان نبود معلوم نبود چه قدر بیشتر اطلاعات از دست میدادند.
یک سری کشور مثل ایران هم که کلن ول معطل! من یادمه اخبار داشت بازدید خامنه ای از یک ناو جنگی ایران رو نشون میداد! سیستم عامل کنترل و مدیریتش ویندوز XP بود :))) اون هم کرک شده :))))) اون زیر سمت راست اون نوشته معروف مربوط به اصل نبودن سیستم عامل . خلاصه بد سوتی بود از طرف تی وی ریش :)))
kourosh_iran نوشته: البته در این زمینه نباید اغراق کرد. اهمیت داره ولی درحال حاضر به سخت افزار و نرم افزار خارجی هم میشه تاحدی اتکا کرد و هنوز وضع در این زمینه خیلی بحرانی نیست. اگر مشکلی چیزی جایی باشه معمولا خود خارجیها و خود آمریکایی ها راحتتر و زودتر از ما کشف و افشاش میکنن. البته این پتانسیل و خطر از مدتها قبل وجود داشته و داره کم و بیش و شاید نمونه های معدودی هم داشته، ولی بهرحال در کل میشه گفت اونقدر گسترده و وخیم نبود که شاید این سیاست عمدی و مجبور بودن اون شرکتهای تولید کننده هم باشه چون طبیعتا اگر زیاد خبیث بازی دربیارن به ضرر خودشون و بیداری و تلاش کشورهای دیگر منجر میشه و هم ضرر اقتصادی میخورن هم سیاسی و غیره و دستشون رو میشه. درست کردن سخت افزار بومی کار راحتی نیست کلی سرمایه گذاری و تجربه و زمان میخواد و سواد و نیروی انسانی و امکانات، و نرم افزار هم خب اونم باز چندان راحت و کم هزینه نیست و از طرف دیگر نرم افزارهای بازمتن که به وفور در دسترس هستن چرا راه سخت و دورتر رو بریم؟
حساب کن سخت افزار و نرم افزار بومی هم درست کنن طبیعتا ساختار و ضعف هاش و خطاهای انسانی درش نمیتونه برای مدت زیادی پنهان و دور از دسترس خارجی ها و هکرها و دشمن و سازمانهای اطلاعاتی باقی بمونه و دوباره خیلی مسائل و ضعف ها و نفوذها پیش میان. پس این همه هزینه و ریسک روی این زمینه زیاد هم توجیه نداره در کوتاه مدت و میان مدت.
البته سخت افزار و نرم افزار اگر برای کاربردهای محدود و غیرعمومی و محرمانه تر مثل کاربردهای نظامی باشه باز اولویت و امکان کنترلش بیشتره، ولی اونم بهرحال از این مسائل و واقعیت های ذاتی در امان نیست.
یکی از دلایل اینکه نهادهای مهم و اصلی در ایران از نظر حفاظت اطلاعات بسیار آسیب پذیر هستند همینه جانم!
استاکس نت چرا تونست بزنه پدر صاحب صنایع هسته ای کشور رو در بیاره ؟! چون ایران از کنترل های زیمنس استفاده میکرد! اونها هم یک حفره خیلی بزرگ داشتند که تولید کننده و آمریکا و اسرائیل ازش خبر داشتند! پس نوشتن بد افزار برای از کار انداختنشون خیلی کم هزینه تر و راحت تر شد!
هر چه ناشناخته تر بهتر! و امن تر.
ولی همون طوری که خودت هم میدونی امنیت مطلق در دنیای نرم افزار وجود نداره ولی هر چه بیشتر بهتر.
به نظر من این همه هزینه و بودجه ای که صرف لینوکس شریف یا پارسیکس شد اگر صرف تولید یک سیستم عامل بومی درست و حسابی میشد با توجه به استعدادهای عجیب و غریبی که در ایران در این باره وچود داره یحتمل نتیجه خیلی خوبی میگرفتیم.
kourosh_iran نوشته: بیشتر وسایل فناوری که آدم میبینه هرچی جدیدتر شده از نظر پایداری و کم خراب شدن و هزینهء استفاده و نگهداری کمتر پیشرفت قابل توجهی کردن، مگر مواردی که امکانات اونا هم به همون نسبت بیشتر و برتر شده. حالا این شاتل مگه چه قابلیت ها چه امکاناتی داره که با این 100 سال جلوتر بودن هماهنگ باشه و این نرخ خرابی و ناپایداری و شکست رو توجیه بکنه؟
مثلا شما درنظر بگیر لامپ کم مصرف الان کلی عمر میکنه و تازه در کنارش کلی مزیت هم داره نسبت به لامپ های رشته ای قدیمی. یا مثلا قدیما رادیو و بخصوص تلویزیون ها خیلی بیشتر خراب میشدن و نیاز به تعمیر و هزینه داشتن، ولی الان با اینکه امکانات و کیفیت بیشتری دارن اونقدر خراب نمیشن و اذیت نمیکنن.
اینکه شما میگی 100 سال فناوری فضایی و اینهای آمریکا جلوتر از کشورهای دیگس، ما که به همین تناسب افزایش امکانات و قابلیت و کیفیت درش نمیبینیم و کاهش خرابی و حوادث و هزینه هاش هم با این عددی که شما میفرمایید تناسبی نداره.
100 سال تکامل و جلوتر بودن باید خیلی بهتر از اینها باشه! در این مدت تلویزیون، یخچال، رادیو، اتومبیل، به اوج تکامل خودشون رسیدن! حالا ما ماشین سوپراسپرت هم نخواستیم که بعد بخوایم هزینه ها و خرابی های بیشترش رو توجیه کنیم، ولی همون معمولی هاشون که هستن پیشرفت خوبی داشتن از این نظرها و از اون طرف نگاه کنی از نظر کیفیت و قابلیت ها و امکانات و مصرف و آلودگی کمتر و امنیت بیشتر نسبت به اتومبیل های قدیمی پیشرفت زیادی داشتن. ولی شاتلی که شما میفرمایید، صنایع فضایی آمریکا که میفرمایید، واقعا چقدر امکانات چقدر برتری چقدر افزایش کیفیت و امنیت و قابلیت داره نسبت به صنایع فضایی کشورهای دیگر؟ چیزی که هست درسته در کل بهتره احتمالا ولی تاحد زیادی این از نظر حجمی و بخاطر پول و سرمایهء زیادی هست که داشتن و روی اینها خرج کردن، وگرنه از نظر علم و فناوریش اگر روسیه یا اروپا و غیره هم اینقدر پول داشتن همین الان میتونستن کارهایی در همین حد یا حداقل نزدیک بهش بکنن.
بله عمر LED هم از هر لامپ دیگه ای بیشتره! ولی یک قاعده کلی هست که هر چه وسیله ای پیچیده تر باشه نرخ خرابی و هزینه تعمیرش هم بیشتره!
شاتل که عمرش رو داد به من و شما الان جاش Dream Chaser اومده!
تلویزیونهای قدیمی با اینکه نرخ خرابیشون زیاد بود! (90% خرابیها به خاطر خیس دست زدن به سیستم بود :دی) به جاش عمر خیلی بیشتری از دستگاه های امروزی داشتند!
یک LCD تولید 2000 امروزه احتمالن دیگه حتا روشن هم نمیشه (مشروط بر اینکه از 2000 تا امروز ازش استفاده شده باشه) ولی یک تلویزیون لامپی قدیمی هنوز هم میتونه کار کنه!
همچنین یک اختلال الکترونیکی ساده هنگاه استفاده یا آپدیت NAND میتونه یک دستگاه پیشرفته امروزی رو به کل Brick و غیر قابل استفاده کنه ولی این ضعف در دستگاه های قدیمی به هیچ عنوان وجود نداشتند!!!
صنایع فضایی آمریکا بی چون و چرا برترین در جهانه . احتمالن بعد از اون اروپا قرار داشته باشه. ولی با همه اینها فاصله بین آمریکا با اروپا و روسیه و ... خیلی خیلی زیاده!
صنایع کشورهای اروپایی به قدری به آمریکا وابسته هستند که از ترس روبرو نشدن با تحریم قطعات کلیدی برای خط تولیدشون حتا محصولات داخلی خودشون رو به کشورهایی که آمریکا نمیپسنده نمیفروشند! به طور مثال AirBus ! با اینکه این هواپیما محصول کشورهای اروپایی به خصوص آلمان، انگلیس و فرانسه هستش (به جز این سه ته چندین شرکت دیگه از کشورهای دیگه هم مشارکت دارند) ولی به خاطر اینکه یک وقتی با تحریم برخی صنایع مادر تولید از طرف آمریکا مواجه نشند به سختی و با کلی مشکلات و روشهای عجیب و غریب به ایران هواپیما یا قطعات میفروشه! مسایل مالی هم که خودش به تنهایی یک غول دیگه که اینها از آمریکا بترسند!
همان طوری که پیشتر هم نشان دادم آمریکا به تنهایی حدود نیمی از اجرامی که اون بالا دارند دورمون میگردند رو صاحبه! آرزوی صنایع فضایی هر کشوری در دنیاست که با NASA همکاری داشته باشه!
خیلی نیاز به استدلال و بررسی نیست برای اینکه به برتری بی چون و چرای آمریکا در این زمینه پی برد.
روسیه بعد از این همه سال تنها یک هواپیمای رادارگریز داره : Sukhoi PAK FA - WiKi
همین هم بر میگرده به سال 2010! یعنی چند سال بعد از پرواز اولین هواپیمای رادارگریز آمریکا ؟! 29 سال بعد!!! در همین مورد روسیه فقط 29 سال عقبه!!!
باز دم چین گرم که دو تا داره :)) که البته چین هم به ترتیب 30 و 31 سال بعد توانایی تولید چنین چیزی رو پیدا کرده! کم نیست - 30 سال عقب ماندگی تکنولوژیکی تنها در زمینه رادارگریزی!!!
باز ناگفته نماند که اولین پرنده رادارگریز تاریخ Horten HO 229 آلمانی بوده! (سال 1944) که احتمالن تکنولوژی رادارگریز آمریکا هم پس از جنگ جهانی دوم از همون طریق توسعه پیدا کرده!!! پس علی الحساب میدونیم که تکنولوژی رادار گریز روسیه و چین حدود 66 سال عقب تر از آلمان نازی!!! و حدود 30 سال عقب تر از آمریکاست!!!
پس چندان اغراق نیست اگر بگیم صنایع فضایی این دو کشور هم 100 سالی عقبتر هستند!
kourosh_iran نوشته: چرا به عقلشون میرسه و قبلا این کار رو کردن. این بسیجی ها میرن اینا رو میخونن کلی هم ذوق میکنن فکر میکنن خیلی باهوشن و شاهکار کردن! ولی اینا در دسترس همه هست.
درست کردن بمب اتمی کار سختی نیست. اصلش همون اورانیوم هست بقول شما که باید داشته باشی. البته درست کردن بمب اتمی از نوع gun type که بنظرم فقط با اورانیوم کار میکنه (نه پلوتونیوم) کار ساده ایه! این نوع بمب اونقدر ساختار ساده و تئوری واضح و مطمئنی داره که آمریکایی ها اون رو آزمایش نکردن و اولیش رو مستقیم انداختن روی سر ژاپنی ها! اونی که اول یکیش رو آزمایش کردن از نوع پلوتونیم بود. درست کردن انواع دیگر بمب اتمی البته به نسبت سخت تره و علم و فناوری پیشرفته تر و دقیقتری داره به مراتب. ولی نوع شکافت هسته ای با اورانیوم و از نوع تفنگی ساده ترین و اولیه ترین نوعشه که هرکس مقدار کافی از ایزوتوپ اورانیوم (فکر کنم 235 اگر درست یادم باشه) با خلوص کافی داشته باشه میتونه درستش کنه. ممکنه میزان بازدهی اون به میزان بازدهی مال کشورهای پیشرفته نباشه و آلودگی جانبی بیشتری داشته باشه، اما بالاخره کار میکنه و قدرت یک انفجار اتمی رو خواهد داشت. ضمنا اینطور بمب ها از نظر امنیت خطرناک هستن چون انفجار اونا در اثر اشتباه و حوادث خیلی راحت و محتمله، و بخاطر همین آمریکا دیگه از این نوع ساختار بمب اتمی استفاده نکرد (مگر شاید در موارد خاص و معدودی).
شاید اینکه کشورهای غربی اینقدر میترسن از این قضیه بخاطر همینه که میدونن برخلاف چیزی که شاید عمدتا تبلیغ و القا کردن که مردم فکر کنن درست کردن بمب اتمی غیر از داشتن اورانیوم و پلوتونیوم غنی شدهء کافی کار خیلی سخت و پیچیده ای است و نیاز به دانش و فناوریهای فوق پیچیده و محرمانه هم داره، اما درواقع درست کردن بمب اتمی از نوع ساده و بدوی اون، علم و فناوری آنچنانی هم نمیخواد و کشورهای دیگر هم میتونن بهش دست پیدا کنن! ظاهرا دست یافتن به اورانیوم غنی شدهء کافی هم که آنچنان کار سختی نیست و ایران هم به این توان دست پیدا کرده.
روی کاغذ خیلی چیزها ساده هست! در عمل نه!
روی کاغذ محاسبه و طراحی Airfoil خیلی ساده هست! موقع ساخت پدر صاحب بچه در میاد!!!!
اینکه اونجا نوشته پس خیلی راحته حرف کسیه که علمن تا حالا سعی نکرده از روی همون کاغذ چیزی رو درست کنه!!!
توی اینترنت بگردید روش ساخت انواع راکت و موتورهای محرکه شون یا انواع هواپیماهای مدل هست! تمام مواد و وسایل مورد نیازتون هم توی تهران پیدا میشه!
برید ببینم چند تا راکت یا هواپیمای مدل که توانایی پرواز کردن داشته باشند میتونید بسازید!!!
خدای ار به حکمت ببندد دری - به کرمک زند قفل محکم تری