08-04-2014, 11:51 PM
Russell نوشته: بنظر من این میزان علاقه به جلب توجه دیگران بیمارگونه هست. ولی من کلا مهماننوازی رو دوست دارم، نمیدونم جاهای دیگه هم مهماننوازیشون اینجوریه یا نه !!اینکه یک مردمی با دیدنِ یک توریست خودشان را جلویش جر بدهند که ما تروریست نیستیم و خوب و متمدن و مهماننواز و انساندوست و ... هستیم نه اسماش مهماننوازیست و نه در هیچکجا جز ایران یافت نمیشود! مردمِ آلمان که کشورشان در دو مقطع بزرگترین و شنیعترین فجایع و جنایاتِ تاریخ را رقم زدند هرگز از خودشان اینقدر شرمنده و دستپاچه نبودند.
در ثانی، این مهماننوازی هم که میگویند جوکی بیش نیست! من که در شهرهای توریستی بودهام به خوبی میدانم که که اوضاع از چه قرار است! کافیست یک توریست ببینند، چنان اجناس را «فروش» میکنند که اسبِ نر به مادیان فرو نکرده باشد! در شیراز راننده تاکسیدارها یک متدِ بسیار جالب دارند: همینکه یک توریست به تورشان بخورد، به جای آنکه مسیر را راست و مستقیم بروند آنقدر اینور و آنور دور میزنند که نشان دهند مثلا مسیر چقدر دور بوده و بعد یک کرایه توپول از مسافر فلکزده میگیرند.
یک نمونهی دیگر از همین مهماننوازی یادم هست. یکبار در فثل زمستان یزد بودم که دیدم یک زوجِ توریستِ ترکیهای با ماشین خودشان آمدهاند آنجا. نمیدانم به چه خاطر هتل نمیرفتند و قصد داشتند شب همانجا درونِ ماشینِ خودشان بخوابند. حالا مهماننوازی ایرانیان را ببینید: شاید در هر 2 دقیقه سه نفر میآمدند به آنها صمیمانه و از روی دلسوزی هشدار میدادند که شما را به خدا شب را اینجا نمانید، سرد است، یخ میکنید، مریض میشوید و ... بروید هتل و از این حرفها! اما هتا یک نفرشان هم نگفت بیایید امشب مهمان من باشید!
کسشر هم تعاونی؟!