10-11-2011, 08:47 PM
Russell نوشته: خیر،این همان نیست.
مفهوم تضمین اینست که اگر ما چندین پارامتر موثر داشته باشیم،این پارامترها هر آنچه که باشند با یک پارامتر نتیجه تضمین شده است..
تاثیر یک پارامتر بر نتیجه،با اینکه یک پارامتر خاص تضمین کننده نتیجه است متفاوت است گرامی.
اینگونه روابط در علومی مانند فیزیک هم با تردید بیان میشوند.مثلاً اعمال یک نیرو در فیزیک الزام آور وجود نیروی عکس العمل آن است بنابر قوانین نیوتن.
در علومی مثل روانشناسی اما پیچیدگی قضیه بسیار بالاتر از اینهاست و فقط میتوان کاهش و افزایش اثر پدیده ها را بررسی.ممکن است یک پدیده ای در پدیده دیگر بسیار موثر باشد،ولی هرگز نمیتوان صحبت از گارانتی و تضمین کرد.
اگر ضمانت یا الزام رفتار اخلاقی برای یک فرد را در نظر بگیریم گفته شما درست است . در باره فرد همانگونه که در توضیح مطالعه آخرین گفته شده شرایطی لازم است اما اگر در باره یک اندیشه بعنوان یک نظریه (تئوری ) بررسی کنیم اندیشه حاوی مفهوم "فمن یعمل مثقال ذره خیر یره و من یعمل مثقال ذره شرا یره " الزام اخلاقی یا همان تضمین را ایجاد میکند .اما برای فرد چطور ؟! اینجا رفتار فرد بستگی به میزان باور او دارد .(احتمالا از نظر شما ثابت زمانی دوباره رسید )
Russell نوشته: اما نکته مهم دیگر این است که اگر چه این آزمایش با هدف بررسی رعایت نرمهای اخلاقی طراحی شده و رفتار صادقانه را میتوان یکی از شاخصهای آن محسوب کرد ولی به هیچ وجه نمیتوان از آن رفتار اخلاقی را نتیجه گرفت،چرا که این نیازمند آزمایشهای بیشتر با معیارهای گسترده تر از صداقت صرف است.من متوجه نشدم کجا نویسنده مطالعه گفته است :" رفتار صادقانه تری انتظار داشت نه اخلاقی تر" ! میشود عین عبارت انگلیسی را همراه با شماره صفحه نشان دهید .
علت اینکه من روی نتیجه گیری پایانی خود نویسنده تاکید دارم(اینکه میگوید با ترس از موجودات ماورالطبیعه میتوان رفتار صادقانه تری انتظار داشت نه اخلاقی تر) اینست که نویستده خود میداند چنین نتیجه ای از نتایج نمیتوان گرفت و تعمیم بیش از حد آزمایش از نظر علمی قابل قبول نیست
حالا از این گذشته واقعا شما رفتار صادقانه را زیر مجموعه رفتار اخلاقی میدانید یا نمیدانید ؟ اگر میدانید که هر کس میتواند بدنبال پیدا کردن مطالعات در زمینه های دیگر باشد .البته شخصا برایم کفایت میکند .
Russell نوشته: گرامی میگویند "شما یا ما" یعنی انسان چه خداباور باشد یا نباشد هیچ اجباری (نضمینی) در خوب بودن نیست.
نه این یکی را اصلا قبول ندارم گرامی . ایشان صریحا میفرمایند "[FONT=&]" خیر شما و یا ما با جهانبینی مادی، هیچ اجباری در «خوب بودن» نداریم[/FONT]"
و این مورد تاکید دیگران هم بود .
Russell نوشته: حال اگر همین را برای خوب بودن در نظر بگیریم،آیا ترس از موجودات ماورالطبیعه موثرترین عامل در خوب بودن است؟پاسخ خیر است،راههایی مثل قانون آموزش و از همه مهمتر خرد و سلامت روانی عاومل موثرتری هستند.حال تضمین و گارانتی که جای خود دارد.توجه داشته باشید که اینجا تقاوت واژه صرفاً نیست،بلکه مفاهیم متفاوت است.
اگر تفاوت مفهوم وجود دارد پس لطفا واژه ای برای تعریف همین حالت یعنی "ترس از موجودات ماورا طبیعی موجب رفتار صادقانه تر میشود " را پیشنهاد دهید .
در پایان با تشکر از یادآوری سامان به نظرم همین چند کلمه دارای دنیایی مفهوم است .
فمن یعمل مثقال ذره خیرا یره و من یعمل مثقال ذره شرا یره ، زلزال ، 7و8