02-07-2014, 11:32 PM
Alice نوشته: * آیا معتقدید که با ظهور ادبیات نماشی بالاخص صنعت سینما، ادبیات داستانی و بطور کلی نثر ادبی منقرض شد؟ یا به فرض مثال بنیان ادبیات شعری که بر اساس اوزان و آهنگ بود بدست موسیقی برکنار شد؟!من رشد، نمو و گسترشِ هنر سینما و نمایش را نه باعث عفول، زوال یا به حاشیه رفتن ادبیات داستانی، که موید دگرش یا انقلابی در این حوزه میبینم. هماکنون ما داستانهایی داریم که تبدیل به فیلم یا تئاتر و نمایش میشوند، و این راهیست نیک برای تعامل و همزیستی تعالیبخش برای هر دوسوی رابطه. صنعت سینما، اما داستانی دیگر دارد! صنعت سینما، خوراک بازارپسند میطلبد و این نقض غرضیست برای هنر، بالاخص ادبیات داستانی که قرار است چشمهی جوشانی برای جریان فرهنگی جامعه در غالبی هنری باشد.
در مورد نثر اما، بله، نثر زیر سیل توجهات به شاخههای دیگر هنر، از قبیل سینما، موسیقی و نقاشی تقریبا به گور رفته و اکنون نثر زیبا چیزی بیش از یک ابزار نیست!
در کل اما من گمان نمیکنم که شاخههایی از هر بتوانند شاخههایی دیگر را مدفون کنند یا به حاشیه برانند.
Alice نوشته: * تکامل نهایی و سرانجام بشریت را چطور متصور میشوید؟راستش منظور شما از تکامل را متوجه نشدم و نمیدانم تکامل در چه منظورتان است؟ اما اگر تکامل فرهنگی منظورتان باشد، من جامعهای در نهایت آزادی، بدون اقتدار مرکزی، همراه با مسئولیتپذیری اخلاقی تکتکِ اعضای جامعه میپسندم. این البته مستلزم نوعی خویشکاریست (بقول دوستان). خویشکاریای که در آن اعضای جامعه خویش را اگرچه خود را به خاطر اعمال خویش به جایی پاسخگو نمیبینند، اما به مرزهای اخلاقی تعرض نکرده و کرامت انسانی دیگران را محترم میشمارند.
Alice نوشته: * هماکنون بهشت برین و رویایی را در کدام نقطه از کرهی پهناور زمین موجود میدانید؟راستاش من زندگی در روستایی کوچک، در دامنهی کوه و به دور از قیل و قالِ زندگی را همراه با سر و کله زدن با حیواناتِ خانگی چون مرغ و غاز و اردک چند راس گوسفند و یکی دو راس گاو و یک سگ و کار در باغ و باغچه و هفتهای یکبار ماهیگیری و این چیزها همراه با کتابها و مجلهها و روزنامههایم بسیار میپسندم. مایهی سرشکستگیست؛ مردِ جوانی چونان نرهبزها باید پر از شور زندگی و هیجان جوانی باشد و همه جا به دنبال مادههایی برای تخمگذاری، نه اینکه همچون پیرمردها به دنبال کنج عافیت باشد... البته من هم چنین چیزی را برای پس از 50 سالگی میخواهم تقریبا...
[ATTACH=CONFIG]3542[/ATTACH]
کسشر هم تعاونی؟!