09-09-2013, 10:42 AM
sonixax نوشته: همه هم فکر میکنند اقتصاد چین یک اقتصاد وابسته هستش ! در صورتی که این حرف درست نیست و درست عکس این مساله صادقه .
اگر کارگر ارزان چینی نباشد قیمت محصولات اروپایی و آمریکایی بیش از دو برابر میشود (چون دستمزد کارگر باید به دلار و یورو و طبق استانداردهای اتحادیه و آمریکا پرداخت شود) اون وقته که کسی محصولاتشون رو نمیخره .
همین الانش محصولات کره ای به خاطر 40-50 دلار قیمت کمتر بازار محصولات آمریکایی رو قبضه کردند ، به طور مثال کسی اینجا دنبال خرید از Bose نیست مگر اینکه واقعن علاقمند به محصولاتش و کیفیت صداش و ... باشه . در صورتی که محصولات مشابه شرکتهای کره ای رو باید روزانه برای فروشگاه ها تامین کرد . حالا روزی رو در نظر بگیرید که قیمت محصولات آمریکایی نه 40-50 دلار بلکه دو برابر قیمت فعلی فروخته بشند !!!
کسی محصولات رو نمیخره نداریم!
وقتی شما نیاز به محصولی پیدا میکنید هر چقدر که پول لازم باشه میدید تا محصول رو بخرید.
از خصوصیات محصول تجاری اینه که جوری ساخته میشه که مشتری تمایل پیدا میکنه که بابتش پول هزینه کنه.
نمونه اش در ایران خودمون که افراد زیادی هستند که حاضرن پول چهارتا لامبورگینی رو بدن تا یک مازراتی 1.5 میلیاردی داشته باشه!!
هامر 40 هزار دلاری رو 900 میلیون تومان میخرن!
حتی با این قیمت زیاد دلار بازهم لپ تاپ و گوشی های اپل رو با قیمت بسیار زیادتر نسبت به فروش جهانیشون میخرن.
و ...
دسترسی اقتصاد جهانی به نیروی کار چین فقط میتونه سودآوری شرکت ها رو بهینه کنه بعلاوه اینکه میتونن بودجه ی تحقیقات و تولید تکنولوژی های جدید رو بالا ببرند و برای آینده برنامه ریزی بهتری کنن.
در پستی در تاپیک "پیشرفت روزافزون فندآوری: به کجا میرویم؟" گفتم که همه ی این کارها برای اینه که رشد منحنی اقتصاد رو بیشتر کنند و نزول منحنی رو کمتر کنند.
در سیستم اقتصاد جهانی برای هر کشور نقشی در نظر گرفته شده.
اگر آمریکا نتونه از نیروی تولیدی چین استفاده کنه پس میتونه بازارش رو بر روی چین ببنده و همین برای از بین بردن رشد اقتصادی چین کافیه. بعلاوه اینکه نمیزاره اروپا از تولید چین استفاده کنه و چین از طرف آمریکا و اروپا بایکوت میشه. سازمان اقتصاد جهانی با قوانین و تبصره هاش برای جلوگیری از همچین خر تو خری هایی بوجود آمده.
یادتون باشه 30 سال پیش اقتصاد چین وجود نداشت و اقتصاد آمریکا هم داشت پیشرفت خودش رو میکرد.
اگر آمریکا و اروپا تولید اجناسشون رو به چین ندن اونوقت ما باید پول بیشتری بابت جنس آمریکایی یا اروپایی بدیم. اتفاقی که میوفته فقط همینه.
شرکت های زیادی با استراتژی معاملاتی قبلی ورشکست میشن. اما بعد از مدتی شرکت های جدیدی که بوجود میان استراتژی رو در پیش میگیرن که دیگه در تولید و معادلاتشون روی نیروی کار ارزان قیمت چین حسابی باز نکنن.
در موج اقتصادی جدید قیمت کالاها میره بالاتر. تورم میره بالاتر.(مثل دهه 80) به نسبت قدرت خرید و کیفیت زندگی میاد پایین تر. رشد جهشی اقتصاد جهان میشه یک رشد اقتصادی معقول و قابل پیشبینی.(در موج کونراتیف دیدیم)
از اون طرف چین نابود میشه. چین دیگه نمیتونه کالای تحت لیسانس تولید کنه و مشتری تولیدات وطنیش (مثل گوشی های چند سیمکارته و اتومبیل چری و ...) هم فقط کشورهای جهان سوم رو شامل میشه که این کشورها بدلیل نقدینگی پایین نمیتونن شکم چین رو سیر کنن و چین خیلی زود ورشکست میشه و چینی ها باید برن دنبال شکار ملخ و گربه و استعمال تریاک!!
البته باید توجه داشت که دیدی که در بالا مطرح شد هم مثل "آمریکا بعلت بدهی هایش باید چند وقت دیگر کشور را بگذارد و برود" یک دید سطحی و عوامانست.
اگر روزی همچین روالی بر جهان حاکم بشه حتما قبلش جهان توسط جنگ های جهانی نابود شده!!
در دنیای واقعی خوشبختانه بیشتر انسان های دارای مسئولیت در این زمینه هم آدم های عاقل و خردگرایی هستند. در کل معادلات اقتصادی جهانی خیلی پیچیده تر از این حرف ها هستند.
اما ساده بگم چین تا وقتی که تولید کننده ی تکنولوژی نباشه و فقط خط تولید این و اون باشه وضعش همینه.
انسان پیشرو با جامعه همخوانی ندارد هم آهنگی دارد