08-14-2013, 04:36 PM
Mehrbod نوشته: تا ١٠٠ سال دیگه
تکنولوژی هم گرایند[sup][aname=rpaede8][[/aname][anchor=paede8]1][/anchor][/sup] خوبی داره دیگه آدمی نگذاشته باشه
یا هتا زودتر, با تکینگی[sup][aname=rpa79d4][[/aname][anchor=pa79d4]2][/anchor][/sup]
Anarchy نوشته: mehrbod jan
baz tavahom zadi
ya roman elmi takhayoli khundi :D
Mehrbod نوشته: به اسپاگتی گناه من نیست کسی اندازهیِ من باهوش نیست
Anarchy نوشته: baba joon
ma che kari az dastemoon bar miad
bezar nabood she
man ke age dastam miomad
khodam kolan hayat ro az rooye koreye zamin mahv mikardam
Mehrbod نوشته: خب از دیدگاه تو برای مرگ هم کاری از دستت بر نمیاد
ولی نمیبینم سرگرم کشتن خودت باشی!
دانش ≠ راهکار
Anarchy نوشته: khob?
manam nagoftam raahkare
Mehrbod نوشته: میگی تخیلی حرف میزنی!
Anarchy نوشته: migam yani kasi nemidoone chi mishe
Mehrbod نوشته: من هم گفتم, دانشِ و دریافت من بخوبی میگه که تخیلی نیست, بیراههیِ راهکار چیه این میان؟
یعنی تو نمیدونی ١٠٠ سال دیگه میمیری!؟
Anarchy نوشته: chera
ama nemidunam hame mikhan bemiran ya na
Mehrbod نوشته: پس چجور این یکیو کسی نمیدونه, ولی اون یکی کسی میدونه؟
چجوری میتونی بگی که دریافت اینکه تکنولوژی ما رو نابود میکنه, از همان جنسی که میدانیم پیری[sup][aname=rpab2e8][[/aname][anchor=pab2e8]3][/anchor][/sup] ما را نابود میکنه نیست؟
Anarchy نوشته: man 100 sal ro goftam
Mehrbod نوشته: همه روشنه نمیخوان بمیرن, نمونه اش خود من
من هم گفتم در ١٠٠ سال بگرایند[sup][aname=rpadf87][[/aname][anchor=padf87]4][/anchor][/sup] بسیار بالا هیچ آدمی نمیمونه
Anarchy نوشته: koli factore nashenakhte shayad varede bazi beshe
ki midoone?
Mehrbod نوشته: دستکم یکی از دورنماها که تکینگی یا singularity باشد تو چشم اندازه
گرایند که فاکتور نیست, روشنه ١٠٠% تو هم نمیدونی خواهی مرد یا یا نه
اصلا نمیدونی فردا خورشید هم در میاد یا نه
Anarchy نوشته: gerayand factor nis... taghire masire technology factor has
Mehrbod نوشته: تکنولوژی که اراده نداره
مردم هم ١٠٠% هرگز یکجور رفتار نخواهند کرد
پس؟
Anarchy نوشته: technology dar daste hame ke nist
Mehrbod نوشته: دانشِ تکنولوژی در دستِ همه هست
هتا در دستِ اندک شماری هم باشه, باز اون اندک شمار رو نمیشه پیشبینی[sup][aname=rpaabfe][[/aname][anchor=paabfe]5][/anchor][/sup] کرد
در حقیقت از آنجاییکه ما نمیتوانیم پیشبینی کنیم, پس میتوانیم پیشبینی کنیم که در نبود پیشبینیپذیری همهیِ امکانها خواهند بود
و بیشتر امکانها, بمانند بیشتر جهشهایِ[sup][aname=rpa48b8][[/aname][anchor=pa48b8]6][/anchor][/sup] ژنتیکی, مرگ آورند
Anarchy نوشته: na dige...bakhshe akharo delkhah natije gerefti
Mehrbod نوشته: بیشتر امکانها میگی مرگآور نیستند؟
نمونه میزنم, تو که از نانوتکنولوژی سر در میاری, بگیم فردا میتونی با نانوتکنولوژی کار کنی و یاختههایِ[sup][aname=rpa0192][[/aname][anchor=pa0192]7][/anchor][/sup] پیکرتو بدلخواه بدگرانی[sup][aname=rpaf21d][[/aname][anchor=paf21d]8][/anchor][/sup]
بیشتر کارهایی که میتونی باهاش بکنی زیانمنده یا سودمند؟
Anarchy نوشته: be spaghetti nemidunam...farda shayad kahta bishtar bashe ama har chi jelotar beram ehtemale inke soodmand bashe bishtar mishe
Mehrbod نوشته: نه دیگه, تو داری خودتو پیشبینی میکنی!
:)))
نانوتکنولوژی رو بده دست هزار تن
سپس پیش ببین که چی میشه!
دوباره بیشتر کن, بده دست یک میلیون تن
Anarchy نوشته: khob to rahkari ham dari baraye in?
Mehrbod نوشته: you're almost definitely going to be destroyed
دانش ≠ راهکار
یه راهکار اون مزداهیکدانه داده بود که کار میکنه
اونهم اینه که همهیِ تکنولوژیهایِ گسترده رو نابود کنیم و برگریم به میانسدگان
که شوربختانه برای من تنها یک ارزش شاید از مرگ خواستنیتر باشه
*ارزن
Anarchy نوشته: pas hichi nemimune ?
Mehrbod نوشته: hmm
شاید باشه, هیچکس اینجا سر قطعیت سخن نمیگه
ما روی ٩٩.٩٩٩٩% یا همچو چیزی هستیم
یه ریختهایِ ویژه ولی بسیار کمگرایندی هستند
برای نمونه, همین تکینگی[sup][aname=rpae87d][[/aname][anchor=pa79d4]2][/anchor][/sup]
Singularity Summit
همه نوشتارهای اینجارو من خوندم این چند گاهه
Anarchy نوشته: hala ba in dide jadidet zendegi ro chetori mibini mehrbod?
Mehrbod نوشته: اینها روی Friendly AI کار میکنن
زندگی رو خواستنیتر از همیشه
Anarchy نوشته: chetor?
Mehrbod نوشته: ولی هتا سخن بنیادگذار همین سایت رو هم بخونی تنت میلرزه
Anarchy نوشته: khob omido angizat kam nashode?
Mehrbod نوشته: امید و انگیزهیِ تو از اینکه میدونی میمیری کمه؟
Anarchy نوشته: gaahi ar
Mehrbod نوشته: نه, برای من هر دم رو باارزشتر میکنه
خیاموار باید بنگری
بنیادگذار همین انجمن تکینگی خودش اونجا میگه که تنها کسیه که شاید در جهان
براستی روی Friendly AI کار میکنه
و اینکه دیگران چگونه یک مشت آدم بی مسئولیت هستند, بی کوچکترین توان دریافتی از اینکه با چی دارن بازی میکنن
اینجا یک race خوب داریم, اگه این دوستمون بتونه برای نمونه پیروز بشه, شاید نژاد بشر بجا بمونه (با اینکه نگره[sup][aname=rpa72c6][[/aname][anchor=pae87d]9][/anchor][/sup] هاشون بسختی روی مرزِ نابودی یا فرازیست[sup][aname=rpafe31][[/aname][anchor=pa72c6]10][/anchor][/sup] آدمیاند)
ولی تنها این دوستمون نیست, هزاران و در سالهای آینده شاید سدها هزار کمپانی گوناگون همزمان بیان توی کار
و بیشترشون کودنن
بنیادگذار این یکی در اندازهیِ یک نابغه است, ولی دیگران, نه
Anarchy نوشته: ki has hala?
Mehrbod نوشته: eliezer yudkowsky
Singularity Summit
این نوشتارشو باید بخونی تا بگیری داستان از بیخ چیه:
http://intelligence.org/files/CEV.pdf
Coherent Extrapolated Volition
Anarchy نوشته: bayad vaght bezaramo bekhunam
ama felan zendegi ramaghi baram nazashte
Mehrbod نوشته: تاکنون که جز این برای تو یادمه نبوده (:
Anarchy نوشته: khob dige che mishe kard
age varede in reshteye lanaatie ma mishod
mifahmidi chi migam
kole zendegito sarf mikoni saresh
va man alan fahmidam
mikham kami moghavemat konam
Mehrbod نوشته: برای چی حالا این رشته رو خوندی؟
Anarchy نوشته: baraye chi?
baraye inke nafahmidam
=))
Mehrbod نوشته: hmm
Anarchy نوشته: chun entekhabe man nabood
elghaaye mohit bood
Mehrbod نوشته: Volition میدونی یعنی چی؟
Anarchy نوشته: na
Mehrbod نوشته: من بهت پیشنهاد میکنم پس این نوشتار بالارو بخونی
volition ترزبانی[sup][aname=rpa30c5][[/aname][anchor=pafe31]11][/anchor][/sup] که من شاید بکنم میشه "دلخواست[sup][aname=rpa8d5a][[/aname][anchor=pa30c5]12][/anchor][/sup]" یا "دلخواه"
بخش نخست نوشتار فلسفیه بیشتر
برای همین رشته ات که گفتی
پیشبینیِ دلخواستِ تو یک فرایند بسیار دشوارتر از اونیه که میاندیشی, هتا برای خودت
بهش اینجوری بنگر, تو زمانی هستی که میخواهی رشتهیِ دانشگاهیگتو بگزینی در زندگی
اینجا تو در حقیقت داری "دلخواست" آیندهیِ خودتو پیشمیبینی
یعنی میگی, "اگر من این رشته رو بخومی, چند سال دیگر از گزینش ام شاد خواهد بود, پس دلخواست برونیافته[sup][aname=rpae3d5][[/aname][anchor=pa8d5a]13][/anchor][/sup] (extrapolated) من در آیندهیِ نه چندان دور با خواندن این رشته میهمخواند[sup][aname=rpa61ec][[/aname][anchor=pae3d5]14][/anchor][/sup]"
به سخن کوتاهتر, زمانیکه رشتتو گزیدی
دلخواست خودتو برونیاباندهای
و این در حقیقت بزرگترین مشکل Friendly AI هم هست
زیرا همانجور که تو امروز شاید ببینی چیزیکه برونیافته بودی و میاندیشیدی شادت ات کنه در زندگی اونی که میخواستی نبوده
هیچ راهی برای برنامهریز FIA نیست که همینو برای بشریت بکنه
Coherent یا "چسبیده" در اینجا به دلخواست برونیافتهیِ همهیِ مردمان زندهای[sup][aname=rpa1069][[/aname][anchor=pa61ec]15][/anchor][/sup] میگه که در یک پهنهای[sup][aname=rpa5de6][[/aname][anchor=pa1069]16][/anchor][/sup] بیشتر از همه چسبیده باشند.
پس چیزیکو تو نمیتونی هتا برای خودت ببرونیابی, برونیابیش برای بشریت نزدیک به ناممکنه
Anarchy نوشته: ؟
Mehrbod نوشته: Coherent Extrapolated Volition = دلخواست برونیافتهیِ چسبیده
Friendly AI در تکینگی[sup][aname=rpaf1ef][[/aname][anchor=pa79d4]2][/anchor][/sup] (singularity) بسادگی ساخت ماشینیه که میتواند یک ماشین اندکی بهتر از خود اش را خود اش بسازد
زمانیکه به این نقطه رسیدیم, در کمتر از آنی[sup][aname=rpa0785][[/aname][anchor=pa5de6]17][/anchor][/sup] که بتوانی بیاندیشی ماشین نه چندان هوشمند ما با بازسازیِ خودش به باهوشترین باشندهیِ[sup][aname=rpadd99][[/aname][anchor=paf1ef]18][/anchor][/sup] جهان میدگرد[sup][aname=rpa19c2][[/aname][anchor=pa0785]19][/anchor][/sup]
Friendly AI اینجا میخواد ترتیب این فرایندو جوری بوده که این بگیم هوشواره[sup][aname=rpa98d6][[/aname][anchor=padd99]20][/anchor][/sup], برای آدمی سودمند باشه
* جوری بده
از پیچیدگی تکنیکال داستان که بگذریم
نکته اینه که چجوری اصلا بگیم چی برای بشریت خوبه چی نه؟
اینجا ما یک دشواری "برونیابی دلخواست[sup][aname=rpaf364][[/aname][anchor=pa30c5]12][/anchor][/sup]" رو داریم
مانند هم گزینش رشته خودت, تو نمیدونی آیا براستی خواندن این رشته امروز ١٠ سال آینده مایهیِ خوشنودیت میشه
چجوری میخوای همینکارو برای بشریت! بکنی؟
کی میگه چی خوبه؟ کی ارزشها رو تعریف میکنه؟
Eliezer اینجا دوتا کار کرده
که دیگر حسش نیست خودت باید بخونی
ولی رویهم بگفت خودش, روش کار باید جوری باشه که اگه القاعده هم این هوشواره رو ساخت, باز هم به فرجام[sup][aname=rpa0040][[/aname][anchor=pa19c2]21][/anchor][/sup] دلخواستنی همهیِ ما برسه.
which once again, nobody knows what it is
eof
----
[aname=paede8]1[/aname]. [anchor=rpaede8]^[/anchor] ger+ây+and::Gerâyand || گرایند: احتمال, اگرآیند probable
[aname=pa79d4]2[/aname]. ^ [anchor=rpa79d4]آ[/anchor] [anchor=rpae87d]ب[/anchor] [anchor=rpaf1ef]پ[/anchor] tak+in+eg+i::Takinegi || تکینگی: نقطهیِ تکین Ϣiki-En, Ϣiki-Pâ singularity
[aname=pab2e8]3[/aname]. [anchor=rpab2e8]^[/anchor] Piridan || پیریدن: پیر شدن; سالخوردن Ϣiki-En to age
[aname=padf87]4[/aname]. [anchor=rpadf87]^[/anchor] be+gerâyand::Begerâyand || بگرایند: احتمالا Ϣiki-En, Ϣiki-En likely; probably
[aname=paabfe]5[/aname]. [anchor=rpaabfe]^[/anchor] piš+bin+i::Pišbini || پیشبینی: prediction
[aname=pa48b8]6[/aname]. [anchor=rpa48b8]^[/anchor] jah+eš+idan::Jahešidan || جهشیدن: جهش یافتن Ϣiki-En to mutate
[aname=pa0192]7[/aname]. [anchor=rpa0192]^[/anchor] Yâxte || یاخته: سلول Ϣiki-En cell
[aname=paf21d]8[/aname]. [anchor=rpaf21d]^[/anchor] Degarânidan <— Degarândan || دگرانیدن: تغییر دادن to change
[aname=pae87d]9[/aname]. [anchor=rpa72c6]^[/anchor] negar+e::Negare || نگره: فرضیه Ϣiki-En theory
[aname=pa72c6]10[/aname]. [anchor=rpafe31]^[/anchor] farâ+zist::Farâzist || فرازیست: بقاء; بجا ماندگی; Ϣiki-En survival
[aname=pafe31]11[/aname]. [anchor=rpa30c5]^[/anchor] tar+zabânidan::Tarzabânidan <— Tarzabândan || ترزبانیدن: ترجمه کردن to translate
[aname=pa30c5]12[/aname]. ^ [anchor=rpa8d5a]آ[/anchor] [anchor=rpaf364]ب[/anchor] del+xwâst::Delxwâst || دلخواست: محبوب Ϣiki-En favorite
[aname=pa8d5a]13[/aname]. [anchor=rpae3d5]^[/anchor] borun+yâftan::Borunyâftan || برونیافتن: برآوردنِ بلنجِ یک برآیه بیرون از گسترهیِ بلنجهایِ شناخته شده ⚕Heydari, Ϣiki-En to extrapolate
[aname=pae3d5]14[/aname]. [anchor=rpa61ec]^[/anchor] ham+xwânidan::Hamxwânidan <— Hamxwândan || همخوانیدن: همخوانی کردن Ϣiki-En to match
[aname=pa61ec]15[/aname]. [anchor=rpa1069]^[/anchor] Zandidan || زندیدن: توضیح دادن MacKenzie, Ϣiki-En to explain
[aname=pa1069]16[/aname]. [anchor=rpa5de6]^[/anchor] pahn+e::Pahne || پهنه: مساحت Ϣiki-En area
[aname=pa5de6]17[/aname]. [anchor=rpa0785]^[/anchor] Ânidan || آنیدن: آوردن; رهبری کردن MacKenzie, Ϣiki-En, Ϣiki-En, Dehxodâ to bring; to lead
[aname=paf1ef]18[/aname]. [anchor=rpadd99]^[/anchor] baš+ande::Bâšande || باشنده: موجود being
[aname=pa0785]19[/aname]. [anchor=rpa19c2]^[/anchor] Digarestan <— Degarestan || دیگرستن: تغییر کردن Ϣiki-En to change
[aname=padd99]20[/aname]. [anchor=rpa98d6]^[/anchor] huš+vâr+e::Hušvâre || هوشواره: هوش مصنوعی Ϣiki-En artificial intelligence Künstliche Intelligenz
[aname=pa19c2]21[/aname]. [anchor=rpa0040]^[/anchor] Farjâm || فرجام: پایان; خاتمه Ϣiki-En, www.loghatnaameh.org conclusion; ending
.Unexpected places give you unexpected returns