07-10-2013, 07:31 PM
Anarchy نوشته: Eternal return (also known as "eternal recurrence") is a concept that the universe has been recurring, and will continue to recur, in a self-similar form an infinite number of times across infinite time or space. The concept is found in Indian philosophy and in ancient Egypt and was subsequently taken up by the Pythagoreans and Stoics. With the decline of antiquity and the spread of Christianity, the concept fell into disuse in the Western world, though Friedrich Nietzsche resurrected it as a thought experiment to argue for amor fati.
In addition, the philosophical concept of eternal recurrence was addressed by Arthur Schopenhauer. It is a purely physical concept, involving no supernatural reincarnation, but the return of beings in the same bodies. Time is viewed as being not linear but cyclical
تناسخ در آئین بودایی و هندو یک مقوله صرفا معنویست و به درستی نامش Return یا Recurrence است. آنچه اینجا مطرح است، نامش را نمیتوان Return گذاشت چرا که نه آگاهی و هویتِ آنچه پس از من میآید در توالی آگاهی و هویتِ من است و نه هیچ ارتباط یا تاثیرگزاریای برهم داریم(شاید Recreation یا Rebirth نامهای بهتری باشند).
در موردِ شوپنهاور و پس از آن نیچه، موضوع بسیار جالبتر است. اندیشه «بازگشتِ جاویدانِ همان» شاید کلیدیترین اندیشه نیچه باشد. اگرچه بسیار مبهم است، اما میتوان از آن چنین دریافت که همهچیز در بازگشت و «صیرورت» است، این موضوع پیوند عمیقی با تفکرِ «شدن» به جای «بودن» در اندیشههای نیچه دارد که بدان دورنمایهای اگزیستانسیالیستی میدهد. این قطعه را توجه بکنید:
من جاودانه، به همین و همین زندگی، با بزرگترین و کوچکترین چیزهایش همه، بازخواهم گشت تا دیگربار بازگشتِ جاودانهی همهچیز را بیاموزانم.
چنین گفت زرتشت، صفحه 305
در فلسفه شوپنهاور، اندیشه بازگشت به شکلی دیگر وجود دارد، به گونهای که جزئی از ارادهی حیات تصور میشود و فرآیندی از فرآیندهای آن است و اگرچه قدری با مابعدالطبیعهی بودایی درهم آمیخته، اما بازهم مفهومی مادی-فلسفی دارد.
جستار را به انحراف نکشم، موضوع جالبیست، مخصوصا از این منظر که میتواند جایگزینی جذاب برای زندگی دوباره دینی هم محسوب شود(نیچه هم جایی بدان اشاره کرده)
![E11b E11b](https://daftarche.com/images/smilies/emoji/e11b.png)
کسشر هم تعاونی؟!