06-15-2013, 04:03 PM
Russell نوشته: بحث سر اصول سیاسی مردم نیست،مساله این است که تا چه حد بازی دادن آنها ساده است.مشخصا آنها که رای دادهاند به ج.ا رای ندادهاند هرچند ج.ا از این استفاده تبلیغاتی خوبی خواهد کرد مساله اصلی در نظر من باور به اهمیت رای دادن است،رای ندادن چیزی را به دیگران ثابت نمیکرد و دستاوردی نداشت ،تنها حسن آن نشان دادن قبول درک این حقیقت به خودشان بود که نظرشان در ج.ا پشیزی ارزش ندارد و ربطی به تغییرات سیاسی نخواهد داشت.این بنظر من دست و پا زدن مردمیست که از همه طرف به بن بست خوردهاند و اگر چه جای سرزنش ندارد ولی جای دلسوزی و اندوه دارد.باور بفرمائید که نادر کسانی بودند که باور داشتند رایشان ارزش داشته و دارند در یک انتخاباتِ آزاد شرکت میکنند. من یقین دارم که عده کثیری از مردم تا قبل از مناظرهی پایانی، نمیخواستند رای بدهند، اما دیدند که مواضع روحانی با یک حداقلی از خواستههای آنها منطبق است و همچنین تمامِ نهادهای اقتدارگرا ، علیه او هستند. خیلی از افراد هم با خود میگفتند که شاید اینبار رای ما را بشمارند و دیدیم که شماردند. وگرنه بیشک اکثریتِ عظیمِ مردم به باورِ من هیچ اعتقادی به نظام ندارند. آنها تنگنای تحریمهای کشنده را در حالِ تجربه کردن هستند و سایه سنگینِ جنگ بر سرشان سنگینی میکند، کاملا طبیعی است که بخواهند از هر راهی قدری از این فشارها بکاهند. پرسش این است که اگر مردم چکار میکردند که تعبیرش بازی خوردن نبود؟ شاید هم حکومت بازی خورده ؛ شاید برآوردش این بوده که اکثریتِ مردم شرکت نمیکنند و تنها طرفدارانشان شرکت میکنند،و اینبار بر خلاف دور قبل آرا را میشمارند و جلیلی یا قالیباف میروند به کاخِ ریاست جمهوری!!
کسشر هم تعاونی؟!