04-22-2013, 07:25 PM
من گمان میکنم این چیزی که دوستان دین باور (که خودشان میگویند البته شکاک هستند) میگویند مثال خوبیست از دین کافه تریایی (Cafeteria-style [SUP]1[/SUP] religion) ،اینجا سخن از شکاکیت یا عملگرایی یا... نیست بلکه سخن از این است که باور ما به کدام گزاره «حس بهتری» به ما میدهد و بر این اساس درباره درستی و نادرستی آن هم ادعا و قضاوت میشود.
ما البته درصد خطا و اطمینان داریم، که من مثلا 90% اطمینان دارم از درستی باورم،ولی اینجا سخن از درصد باور است، که من نمیدانم مثلا 50% باور به بودیسم و 30% اسلام و... یعنی چه؟و معنی نیمه باور مثلا یعنی چه؟
مثلا شنبه تا سه شنبه باور به بودیسم است و چهرشنبه اسلام و...؟!!
این است که اینگونه بحث برای کسی که علاقه به اندیشه و خردورزی و دانش و دانستن حقایق دارد طبیعیست دارای ارزش و احترام نیست.
....
1 - Designed in such a way that one may select from a group or assortment only those things deemed desirable
ما البته درصد خطا و اطمینان داریم، که من مثلا 90% اطمینان دارم از درستی باورم،ولی اینجا سخن از درصد باور است، که من نمیدانم مثلا 50% باور به بودیسم و 30% اسلام و... یعنی چه؟و معنی نیمه باور مثلا یعنی چه؟
مثلا شنبه تا سه شنبه باور به بودیسم است و چهرشنبه اسلام و...؟!!
این است که اینگونه بحث برای کسی که علاقه به اندیشه و خردورزی و دانش و دانستن حقایق دارد طبیعیست دارای ارزش و احترام نیست.
....
1 - Designed in such a way that one may select from a group or assortment only those things deemed desirable
"Democracy is now currently defined in Europe as a 'country run by Jews,'" —Ezra Pound