02-14-2013, 04:12 AM
Russell نوشته: 15. آیا به وجود فضای سیاسی سالم باور دارید یا اساسا برای این عرصه از زندگی اجتماعی اعتباری قائل نیستید؟بی شک فضای سالم سیاسی، در یک محیط اجتماعی سالم که آنهم در یک عرصه اقتصادی پویا احتمال پیدایش می یابد، توان ظهور دارد.در غیر اینصورت فضای گفتمان سیاسی دچار فساد میشود.وقتی اقتصاد سالم نباشد، فعالیت سیاسی میشود صرفا جنگ بر سر کسب منابع اقتصادی.اگر جامعه از لحاظ فرآیندها و تعاملات اجتماعی بیمار باشد، نباید از او انتظار داشت که فضای سیاسی مناسبی برای فعالان سیاسی اش تدارک ببیند.دگماتیسم،رادیکالیسم و عوام زدگی از ویژگی های چنین جامعه ای خواهد بود.
به هر حال فضای سیاسی سالم، بی شک محصولی ست که از رشد و بلوغ فکری یک جامعه به بار می آید و در این مورد من نمیتوانم موضوع را ساده تر کنم و میانبری بیابم.
Russell نوشته: 16. آیا با نقوش سنتی زن و مرد در جامعه موافق هستید؟نقش سنتی زن و مرد در جامعه ایران امروز، به راستی بیمار است.در این مورد جایگاه زنان اسفبارتر است.اما اجازه دهید جسارت به خرج دهم و بگویم که حتی در غرب هم جایگاه زن از نظر من چندان قابل دفاع نیست.اما به هر حال هرچه که هست، به نظر وضعیتی ست میانی و برای ما فعلا شرایطی ست آرمانی. پس در حال حاضر باید آنرا به عنوان الگو بپذیریم.
در مورد جایگاه زن و مرد، از آنجا که موضعی و نسبی است، نیاز به نوعی تفاهم بین جایگاه زن و مرد مشهود است.از لحاظ تاریخی نگاه زنان به خود همیشه وابسته به نگاهی بوده که مردان به آنان داشته اند.روزگاری آنرا بی چون و چرا میپذریفتند و اکنون میخواهد معکوسش کنند.در این مورد حداقل مردان جلوتر هستند.به هر حال من فکر میکنم در راهی که اکنون جنبش های زنانه و مخصوصا فمینیست ها آنرا پی گرفته اند، در نهایتش اگر به نقطه ی مطلوبش برسد، زن را از ماهیت زنانه اش خارج کرده و هویتی نامعلوم به او میدهد.طوری که در نهایت شاید فقط در تخت خواب بتوان دانست که فلان شخص، زن است!
Russell نوشته: 17. کدام ورزش، غذا، سبک موسیقی و ژانر سینمایی را ترجیح میدهید؟دوچرخه سواری را خیلی دوست دارم.کسی که زندگی دانشجویی و مجردی فراوان داشته باشد مجبور است که از همه نوع غذا خوشش بیاید.اما غذاهای ترش را بیشتر میپسندم.فیلمهای تاریخی.
Russell نوشته: 18. نظرتان پیرامون این سه ایدئولوژی چیست: فمینیسم، مارکسیسم، کنسرواتیسم.فمینیسم:تا زمانی که صرفا یک موضع دفاعی باشد و نخواهد آگاهانه به درون زنان نیز بنگرد، بیش از یک وزنه برای قدری متعادل تر شدن نگاه مردان به زنان و زنان به مردان در جامعه، نمیتوان ارزش بیشتری برایش قائل شد.آنهم صرفا در کوتاه مدت.تازه اگر این جلف بازی ها و حرف ها و کارهای خنکی که گروهی از فمینیست از خود نشان میدهند را از آن ها بزداییم یا در هنگام قضاوت در نظرشان نگیریم.
مارکسیسم:به نظرم اکنون زمانی ست که میتوان نگاهی دوباره به آن داشت. در اولین گام لازم است بی سرو پا هایی چون لنین و استالین را از نمایندگی مارکسیسم خلع کنیم.در واقع هر چه بیشتر به آبشخور اصلی دیدگاه های مارکس(هگل ) که نزدیک میشویم و حشو و زوائدش را میچینیم، این تفکر پذیرفتنی تر میشود.در این فرم، مارکسیسم برای ایجاد یک برابری نسبی در شرایط و موقعیت های اقتصادی جامعه به نظرم خیلی عالی است.من برای مارکس احترام زیادی قائلم اما ای کاش نسخه نمی پیچید.اختلاف دیدگاه دیگر من با مارکسیسم در همین تلاش مداوم اش برای برابر جلوه دادن انسانهاست، در حالیکه من به آن اعتقادی ندارم.البته نه در حوزه سیاست و اقتصاد.بلکه در فرم فلسفی اش.
کنسرواتیسم:خب آنچه از محافظه کاری در انگلستان معروف است، که نمیتوان در مقام دفاع از آن چندان مقاومت کرد.اما همانطور که پیش از این گفتم من تمایل بیشتری به محافظه کاری دارم، چرا که میپندارم عرصه سیاست و اجتماع جایی نیست که بتوان برایش هر روز یک نقشه ای چید.شاید این قول معروف را شنیده باشید:"من از اصلاح چشم نمی پوشم، اما حتی هنگامی که تغییر می دهم ، بازهم آن تغییر باید حفظ شود".در نهایت من به دنبال راه آشتی ای برای سوسیالیسم و محافظه کاری هستم!
Russell نوشته: 19. اگر وادار به برگزیدن یکی از ادیان ابراهیمی بشوید کدام را انتخاب میکنید؟اسلام را.چون در همین اسلام حتی میتوان کافر و بت پرست بود ولی بازهم مسلمان بود و از شر مسلمانان در امان بود!
البته براستی این سوال به مانند این است که بپرسند چگونه خود را میکشی؟با سیانور، طناب دار یا گاز؟خب اینجا نتیجه خیلی شدید تر از چگونه رخ دادن یا انتخاب هایش است و فرق چندانی نیست.
Russell نوشته: 20. اگر بنا بود در جزیرهای دورافتاده تنها بمانید، و حق انتخاب یک آلبوم موسیقی، یک فیلم و یک کتاب را داشتید، کدامها را برمیگزیدید؟کتاب: دیوان حافظ یا شاهنامه
موسیقی:یک آلبوم از تکنوازی های سنتور یا پیانو
فیلم هم فکر نمیکنم چیزی با خودم ببرم.چه فایده ای دارد؟!
Russell نوشته: 21. بدترین و بهترین ویژگی خود را چه میدانید؟صبر بیش از حد و شاید بی پایان.کمتر پیش می آید برای کاری عجله کنم.پس از این، بی نظمی در تغذیه، بی نظمی در ساعات خواب،بی توجهی به الویت های امور جاری و چیز هایی از این دست.اما شاید از مهمترین خصایص ناجورم،این برانگیختگی فوری من باشد در اموری که با آنها مخالفم .معمولا نمیتوانم از واکنش فوری به آنچه که با آن مخالفم و علیه اش موضع دارم، صرف نظر کنم.
Russell نوشته: 22. بدترین و بهترین ویژگی نوع بشر را چه میدانید؟بدترین:خودبرتر بینی اش( نسبت به دیگر موجودات)
بهترین:----------
Russell نوشته: 23. اگر میتوانستید سه چیز را در جهان تغییر بدهید، آن سه چیز چه میبودند؟1-موقعیت جغرافیایی ایران را
2-استعمار نوین را
3-جهل نوین را( در این مورد بعدا بیشتر توضیح میدهم).
Russell نوشته: 24. همنشینی با آدمهای مشابه خودتان را ترجیح میدهید یا با اشخاص متفاوت؟برایم فرق چندانی ندارد.ولی متفاوت ها قدری گیرا تر هستند در نظرم.اما مقدار تفاوت هم نباید چنان زیاد باشد که کلا به دو جهان متفاوت متعلق باشیم.
Russell نوشته: 25. انتظار و امید وجود چه پرسشی(ها) را در این مجموعه داشتید که آنرا نمیبینید، خودتان آن(ها) را مطرح بکنید و پاسخ بدهید.سئوالی در مورد مرگ نبود!مرگ؛ این عادل ترین حادثه ها ، این پدر راستین هستی، این راز آلودترین و عمیق ترین عالم ها.
کسشر هم تعاونی؟!