02-13-2013, 12:52 AM
Russell نوشته: چرا دیگر،گویا آزمایش بل ثابت میکند که اگر در هم تنیدگی کوانتومی درست باشد (بنا بر آزمایش) آنوقت یا قطعیتگرایی نادرست است (از بیخ نادرست است نه اینکه ما متغیر پنهانی داریم که نمیدانیم) یا Locality (ترجمه اش را نمیدانم چه میشود) نادرست است یا هر دویشان.در واقع این آزمایش دفاعیه انیشتین از قطعیتگرایی در برابر فیزیک کوانتومی را به اثباتی در اشتباه بودن انیشتین تبدیل میکند.
Bell's theorem - WiKi
(دوستان اگر مطلب خوب فارسی سراغ دارند بیارند این لینک بالا خیلی بدرد فکر نکنم بخورد همینجور قضیه پیچیده هست به اندازه کافی)
لینک بالا که بدرد نمیخورد ! :)
(= ویکیپدیا)
پس اینجا کمی سخنم را بازتر میکنم ؛ «آزمایش بل» و «عدم قطعیت هایزنبرگ» پایور میکند که
ما نمیتوانیم رویای لاپلاس را در سر بپرورانیم ! چراکه برای پیشبینی ِ دقیق ِ وضعیت نخستین
همیشه مرز و کرانهای طبیعی برایمان وجود دارد ؛ این مرز بهایست که ما برای پیشبینی ِ روند
مادی (در گسترهی کوانتومی) باید بپردازیم ! ( = یا بودگاه یا تکانه؟)
بدینسان شوند (علت) "عدم قطعیت" چیزی نیست جز ناآگاهی به وضعیت نخست ؛ پس میان
بودگاه (مکان) و تُندا (سرعت) یکی را برمیگزینیم ؛ با ناشاینده بودن دانش به وضعیت نخستین ،
«نگرهی دترمینیستی» خودبخود در عمل پوچ میشود !
برای همین هم گفتم فرآیندی مانند «اختیار» برای ما پیشبینی ناپذیر است ، چون به
وضعیت نخستین دانش نداریم ؛ اگر داشتیم که همهچیز مانند آن پیکره (در مثال بالا)
برای ما روشن بود !
بر اینپایه ما در «جهانی کوکی» زندگی میکنم که فاقد هرگونه «اختیار راستین» میباشیم ؛
ولی چون فرآیند اختیار را نمیتوانیم پیشبینی کنیم (چون دانش ما بسنده نیست) ، "گمان"
میکنیم اختیار داریم !
Catwoman: from here, Bane's men patrol the tunnels. And they're not your average brawlers
Batman: Neither am I
Batman: Neither am I