02-01-2013, 01:40 AM
Ouroboros نوشته: قطعا ریشهی ژنتیکی دارد، به چند دلیل. اول آنکه فرازمانی و فرامکانیست، یعنی فرهنگی نبوده که در آن رها کردن نوزادان یتیم عملی پسندیده شناسایی شده باشد. ثانیا قدمت آن به استرالپیتکوس افرنسیس میرسد، که بسیار قدیم است و قبل از زبان، دین، خودآگاهی و فرهنگ و تمدن و حتی «انسان» شدن این کپیها بوده. و ثالثا، از منظری فرگشتیک به سود ما تمام شده. اما این فقط یک مثال است، مثالهای بیشمار دیگری هستند.. یکی دیگر که هماکنون به ذهنم میرسد: تماشای عذاب دیگران در ما آثار ِ جسمانی بوجود میآورد، ضربان قلبمان بالا میرود، تنفسمان تسریع میشود و به نحوی همهجانبه درگیر ِ موقعیت شخصی کاملا غریبه میشویم. برای این کار شما نیازی به آموزش دیدن ندارید.البته من دنبال لینک منبع بودم تا مطالعه کنم:)
این رفتار که منحصر به انسان نیست همدلی حتی بین گونه ها هم وجود داره،مثلا در مورد خمیازه کشیدن:
Contagious Yawning: Evidence of Empathy? | The Thoughtful Animal, Scientific American Blog Network
یا حتی این:
که این شامپانزه در حال دلداری دادن شامپانزه پیرتره که یک مبارزه رو به حریف واگذار کرده:)
News Blog: Do animals feel empathy?
مسئله من به هیچ وجه وجود رفتار های دیگرخواهانه نیست که کاملا هم شواهد و مدارک اینها رو تائید میکنند مسئله من با این برچسب نهایی روی انسان هست،خودخواه یا دیگرخواه؟!:)
To ravage, to slaughter, to usurp under false titles, they call empire; and where they make a desert, they call it peace
Tacitus-
Tacitus-