12-24-2012, 07:25 PM
shilla نوشته: فراموش نکنیم ایران کنونی حاصل دسترنج ان شاه شهید اغا محمد خان قاجار است
ببخشید منظورتون از ایران کنونی چیه؟! و چرا ما باید او را بخاطر اینکار تحسین کنیم؟ بهرحال هر چیزی باشد برای من در برابر آن کاری که این جانی، با مردم کرمان کَرد، پشیزی ارزش ندارد...
ixzee نوشته: اینکه بگیم جمهوری اسلامی وجبی از خاک ایران رو از دست نداده که کلا" اشتباهه ...
البته من هم نگفتم ج. ا. راست میگوید. این یک مانوری است که بیشتر به بهانه جنگ ایران و عراق داده میشود. حکومت تبلیغ میکند که ما در جنگ تحمیلی حتا یک وجب از خاک کشور را هم از دست نداده ایم. البته قبل از آن هم اینرا مدام در بلندگوها تکرار کرده که در حکومتهای اخیر همواره کشور بر اثر جنگها کوچکتر شده و نیز، بزرگ و کوچک بودن کشور را در ذهن ما بطور غیر واقعی با اهمیت جلوه داده است. ولی قبول دارم که باید مساله دریای خزر را هم یادآوری میکردم. البته 54% هم نبوده تا آنجایی که میدانم. من بیشتر 40% و 20% را شنیده ام. شاید 54% اشتباه تایپی بوده.
Angela نوشته: حکومت قاجار که هیچ نکته مثبتی نداشته و دوره سقوط و انحطاط ایران در همه ابعاد فرهنگی, اقتصادی و سیاسی است, کتابهای درسی تنها گوشه ای از این انحطاط رو نشون دادند
جمهوری اسلامی هم در سیاه نشون دادن این دوره زیاده روی نکرده و اتفاقا با قاجاریها مهربونتر بودن به نسبت مثلا پهلوی...
من منظورم رو واضح نرسوندم. باید دقت بیشتری میکردم. منظورم این بود که در دوران قاجار اتفاقات خوب هم افتاده است و نباید آنرا سیاه دید کاملا. همه اتفاقات آن دوره ناراحت کننده نیست و اتفاقات جالب هم افتاده است. این اتفاقات در دوران قاجار اتفاق افتاده ولی حکومت لزوما در آنها نقشی نداشته. مثلا اینکه زمینه انقلاب مشروطه در دوران قاجار فراهم شد. یا وجود برخی افراد آزادیخواه و روشنفکر در آن دوران. و ورود وسایلی مثل دوبین عکاسی، تلفن همراه(!) و ... به ایران یا گسترش روزنامه ها و چیزهایی مثل این.
Angela نوشته: اما گذشته از اینها چطور اینجا همه دارن می گن قاجار بهتره ولی نتیجه نظر سنجی 3-1 به نفع جمهوری اسلامیه؟! کم کم دارم فکر می کنم امدادهای غیبی به کمک جمهوری اسلامی شتافتند!
درسته حق با شماست و منم تعجب میکنم. حتما اونایی که ج. ا. رو بدتر میدونن رای نداده اند، که نتیجه اینجوریه. من هم رای نداده ام. واقعیتش تا قبل از اینکه شما بگی، چشمام برعکس میدید و فکر میکردم 3 نفر حکومت ج. ا. را بدتر دانسته اند! لووووول...
SAMKING نوشته: من رای دادم که قاجار بدتر بوده و حوصله دفاع از نگرم رو ندارم، چون اندیشم بر این هست که این از بدیهیات هست.
شاید مثل این میمونه که بگیم، نیوتون بهره یا انشتین ..... پرسش بنگرم زیاد منطقی نیست! رو چه حسابی این دوتا رو با هم بسنجیم آخه؟
و اینکه بگیم قاجار با توجه به دوره خودش بهتر بوده، یه جورایی بنگرم درست نیست. چرا که ایران در دوره ج.ا متفاوت هست با ایران در دوره قاجار، پس من نمیتونم ج.ا رو با "قاجار با توجه به دوره خودش" بسنجم و به این برسم که قاجار بهتر بوده!
اگه در گذر زمان یک اپسیلون هم پیشرفت داشته باشیم، پس چیز جدیدتر بهتره...و ج.ا هم از قاجار بهتره.
نمیشه گفت مقایسه کردن ایندو با توجه به دوره خودش، صد در صد هم غلطه. یک مقایسه درست و کامل غیر ممکن نیست به نظر من. دو جور مقایسه میشه انجام داد یکی مقایسه با در نظر گرفتن زمان و شرایطِ هر دوره و کاستی ها و امکاناتِ موجود در آن زمانها. یکی هم مقایسه بدونِ توجه به این موارد(من بهش میگم مقایسه ی مطلق).
این بدیهیه که اگر بخوایم مقایسه ی مطلق انجام بدیم ج. ا. هزار بار بهتره. اصلا اگر قرار بر این باشه بهترین حکومتِ تاریخِ ایران هم هست!! ولی کسی نمیاد یک چیز بدیهی رو به نظرسنجی بزاره پس منظور این نوع مقایسه نبوده سامکینگ جان. هیچ جایی که منطق حاکم باشه نمیان همچین مقایسه ای بکنن. البته من دیده ام که سخنوران حکومتی از این مقایسه ها بکنند. مثلا می آیند میگویند در دوره پهلوی نمیدونم 100 دانشگاه داشته ایم و در دوران ج. ا. 500 تا، که نشان دهند حکومت کنونی بهتر است:e057: و خیلی هم بنظر خودشان هنر کرده اند(مثلا خودم در شبکه خبر از این مقایسه ها دیده ام)!! در واقع آنها هم همین نوع مقایسه مسخره را انجام میدهند. ولی غیر از این من جای دیگری چنین مقایسه ای را ندیده بودم.
iranbanoo نوشته: سخت است میان این دو یکی را برگزید.اما به نظر من با توجه به تحولاتی که در جهان رخ میداده و انقدر سرعت پیشروی آن بالا بود چرا و چرا ایران به حالت سکون باقی ماند و کوچکترین حرکتی نکرد؟
گرچه همین ایراد هم به ج.ا وارد است اما وقتی نسبت آنها را میسنجم میبینم که قاجار در این ایراد جایگاه ویژه ای دارد.
اما خیانتی که قاجار نسبت به کشوری که مالک آن نبوده اند و تنها در نقش حاکم و کارگزار نقش داشتند به چه حق و به چه مجوزی از خاک ایران برای اهداف پوچ خود سوءاستفاده کردند؟؟
بحث اینجاست که مثلا اگر یک شهری را دادیم چیزی در عوض به دست اوردیم.آیا اینطور بوده و یا در عین حماقت تنها بخشیده ایم و خدا حافظ!!!
وقتی این قسمت از تاریخ را میخوانیم شرممان میاید و هیچگونه توجیهی نمیتوانیم بر این عمل نابخردانه بیابیم....
کجا بود که خواندم ناصرالدین شاه یکی از شهرهای اذر بایجان را در عوض دو زن روسی بخشید!!!!
اما مطالبی که از امیر کبیر آورده اید:
اولا که نوشته های بهائیان که به شدت از امیر نفرت داشته و دارند سند نیست که در بعضی موراد در نوته های انان از فحش و ناسزاها به امیر دریغ نکرده اند.
شما جایی میخوانید که امیر کشت!! پس انسان خوبی نیست.
در حالیکه باید سیاست مذهبی امیر را در نظر بگیرید.اولا که من هرچه گشتم نیافتم که قتل عامی صورت گرفته باشد تنها اقدام امیر کبیر حبس و اعدام سران روحانیون بوده.
شما فرض کنید که جامعه ی ایران ان روز با ان حالات اسفناک چه طور به دست مشتی روحانی بی ریشه کنترل میشده.روحانیون به علت اینکه قدرت بسیج مردم را داشتند مورد نظر سفارتخانه های خارجی بودند تا در مواقع لزوم مردم را در راه حفظ منافع انان بسیج کند.
بعض این روحانیون با سفارتخانه ها سر وسری داشتند و منافع انان را تامین میکردند.
وقتی امیر کبیر کشته شد همین روحانیون بودند که به سفارت روسیه تبریک گفتند.در افتادن امیر کبیر با چنین موجودات موزی و بی ریشه ای حقیقتا مردانه بود و قابل ستایش.
البت من هیچ شخصیتی را مبرا از خطا نمیدانم اما برایم اهمیت دارد که چه کسی و با چه هدفی شخصیت ها را به نقد میکشد.
من احساس بدی دارم. جواب شما و برخی دوستان به پستهای من لبریز است از انتقاد به قاجاریان، گویی من مدافع قاجاریان هستم و میخواهید با این حرفها سخنان من را رد کنید. این یکم آزار دهنده اس. حتا وقتی که حرفم رو پس گرفتم باز هم این ادامه یافت. نمیدونم شاید من برداشت غلط میکنم.
اما در مورد امیرکبیر این سئوال وجود دارد که آیا باید کارهای او(سوای مثبت یا منفی بودنشان) را هم در کارنامه قاجاریان نوشت یا نه؟؟؟ اگر کار مثبت یا منفی ای توسط امیر کبیر انجام شده باید به حساب حکومت قاجارها هم گذاشته شود؟؟
در مورد قتل عام دگراندیشان بدستور امیرکبیر هم، چند جا در اینترنت، مطالبی درباره قتل عام بابیان(یا بهاییان؟) بدستور امیر کبیر دیده بودم. اما قبول دارم که احتمالا چندان مطلبی در موردش موجود نیست و دلیلش میتونه سانسورِ حکومتِ پهلوی، ج. ا. و ... بنفع امیرکبیر باشه یا شاید هم دروغ باشه واقعا.
خط آخر هم اگر معنی خاصی داشت لطفا واضحتر بفرمایید.
----------------------------------------------
:e108: